????????????????????????????????????

Iniţiatorul proiectului, Primăriei sectorului 1 îşi propune să schimbe destinația unor spații situate la parterul imobilului din Piața Amzei nr. 13 din unele cu profil comercial în spații cu destinație culturală.
foto interior spatii Piata AmzeiTimp de o săptămână reprezentanții societății civile, oameni de cultură, persoane din mediul academic sau simpli cetățeni, sunt invitați să-și exprime opinia despre acest proiect.
Administrația locală și-a propus amenajarea în clădirea cu pricina a unui Centru Cultural modern, care să cuprindă săli expoziționale (de artă plastică, pictură, sculptură, fotografie), spații pentru seminarii și alte activități culturale, artistice, educativ-informative și recreative.
Iniţiatorii proiectului doresc redarea destinației inițiale a imobilului din Piața Amzei, așa cum a fost stabilită în anul 1939, aceea de “bloc edilitar cu teatru și primărie”.
Zona “Piața Amzei” reprezintă un spaţiu urban încărcat de istorie, iar imobilul situat în zona cu același nume reprezintă un important obiectiv istoric şi arhitectonic al Sectorului 1, faimoasă creație a arhitectului Nicu Georgescu, edificat în stil “Art-Deco”, easte argumentul iniţiatorilor proiectului, citat de bucurestifm.
foto intrare imobil Piata AmzeiAici există un spațiu generos, cu o suprafață totală de 404,88 mp, unde poate fi amenajat, în cele mai bune condiții, un Centru Cultural la standarde europene.
Proiectul Primăriei Sectorului 1, de schimbare a destinației acestor spații, a fost supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local în ședința din 31 martie 2016.
Iniţiativa nu a întrunit însă numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat.
Consultarea societății civile se va încheia cu o dezbatere care va avea loc în data de 21 aprilie 2016.
La această dezbatere vor participa reprezentanții celor mai importante ONG-uri din București, profesori de arte plastice, oameni de cultură, persoane din mediul academic sau simpli cetățeni care, împreună cu reprezentanții Primăriei Sectorului 1, vor alege cea mai bună variantă pentru punerea în valoare a zonei Piața Amzei.
În plus, la dezbaterea publică vor fi invitați să participe și membrii legislativului local pentru a afla direct de la sursă ce își dorește comunitatea locală să fie amenajat în aceste spații: cultură sau buticuri?
Proiectul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Sectorului 1, la rubrica AnunțuriInformări – Anunț Dezbatere publică în Sectorul 1: ”Piața Amzei, între cultură și buticuri”.
Persoanele care doresc să facă propuneri referitoarea la acest subiect o pot face pe adresa de e-mail [email protected]

<