Acasă Stiri Bucuresti actualitate Opt retineri in urma unor descinderi in Bucuresti si alte judete. Prejudiciu...

Opt retineri in urma unor descinderi in Bucuresti si alte judete. Prejudiciu de 50 de milioane de lei!

625

Poliţiştii ilfoveni au reţinut opt persoane în urma percheziţiilor efectuate marţi, în Bucureşti şi 11 judeţe, la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile firmelor administrate de acestea, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 50.000.000 de lei.

„Poliţiştii au identificat bunuri mobile şi imobile aparţinând persoanelor vizate, asupra cărora s-a dispus măsura sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului”, informează IPJ Ilfov, într-un comunicat.

Potrivit anchetatorilor, o parte dintre membrii grupării au înfiinţat mai multe societăţi comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora au emis facturi fictive către alte 200 de unităţi economice, facilitându-le administratorilor acestora sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

„În urma percheziţiilor, 34 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov pentru audieri. De asemenea, de la sediile societăţilor comerciale vizate poliţiştii au ridicat documente financiar-contabile şi alte înscrisuri în vederea probării activităţii infracţionale a membrilor grupării”, se arată în comunicat.

Totodată, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.
Ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
În investigaţiile efectuate, poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

<