Un protest uriaş este in desfasurare în centrul Bucureştiului, mii de oameni ajungand la Palatul Cotroceni pentru a protesta la uşa lui Klaus Iohannis.
Sindicaliştii din apărare au ajuns la Palatul Cotroceni şi îi cer ajutorul şefului statului. Aceştia spun că nu au găsit înţelegere la guvern şi că aşteaptă ca Iohannis să se implice. Aceştia au adus un cortegiu funerar la proteste, dar şi o fanfară. Acesta este doar începutul. Sindicaliştii spun că vor fi proteste aproape în fiecare zi. „În România se vede cel mai bine criza. Doar clientelă politică. E o paralizie la nivelul aparatului guvernamental. Am încercat să vorbim cu miniştrii, nu s-a întâmplat nimic. CSAT şi Klaus Iohannis sunt cei mai îndreptăţiţi ca să intervină în această criză. O să continuăm cu protestele. Rămânem în stradă până când vom primi un răspuns de la preşedintele Klaus Iohannis.”, a spus preşedintele BNS, Dumitru Costin la RTV.

<
Şi asta nu e tot. Câteva sute de angajați din sistemul instituțional de protecție a mediului protestează la această oră, în Piața Constituției, față de salarizarea pe care aceștia o consideră „modestă”. Potrivit lui Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) și vicepreședintele CNSLR Frăția, organizația pe care o reprezintă își exprimă solidaritatea și sprijinul necondiționat față de salariații care lucrează în sectorul de mediu.

„SNFP își exprimă solidaritatea și sprijinul necondiționat față de colegii din sistemul instituțional al Ministerului Mediului, care protestează față de modesta salarizare cu care statul român îi remunerează pentru activitatea din domeniu, dar și față de discrepanțele salariale aflate între instituțiile din cadrul aceluiași sistem instituțional, menținute și în noua ordonanță de salarizare. La protest sunt prezenți și angajați din instituțiile de mediu din teritoriu, începând cu ARBDD, APM sau Garda de mediu”, a declarat miercuri pentru Agerpres, Sebastian Oprescu.