Intra in contact cu noi

Bucuresti

O tanara din Bucuresti a cumparat un pisoias dragalas de la pet-shopul din Mall Baneasa! Ce a urmat este O MARE DRAMA!

Publicat cu

pe

O tânără din Bucureşti a povestit pe blogul său cum pisoiul primit cadou a murit după doar câteva zile în noul său cămin, fiind extrem de bolnav, deşi actele cu care venise de la pet-shop sugerau că este perfect sănătos, informeaza gandul.info.

”Luni, 31 octombrie, am primit cadou un pisoi mic, adorabil şi extrem de torcăitor. L-am botezat Oscar del Purr şi l-am iubit din prima clipă în care l-am văzut. L-am dus acasă şi l-am transformat, aşa cum este normal în cazul oricărui torcăitor, în şeful absolut al apartamentului în care locuiesc. L-am hrănit, l-am iubit, l-am mângâiat şi mi-am făcut planuri despre toate minunăţiile pe care le vom trăi împreună (…) Oscar, un pisoi British Shorthair cu o culoare neobişnuită, a ajuns la mine cu un carnet de sănătate care garanta că pisoiul meu este într-o formă perfectă, cu un vaccin şi o deparazitare făcute.
Ah… şi o regulă pe care nu am înţeles-o la acel moment: timp de 15 zile de la cumpărare, pisoiul trebuia dus exclusiv la veterinarul de la petshop-ul de la care fusese cumpărat. Altfel, pierzi garanţia. Pisoiul meu era tratat ca un obiect. Am înghiţit în sec”, îşi începe tânăra povestea, pe blogul său.

Apoi, au început problemele:
”Marţi, 1 noiembrie, pisoiul meu părea că nu este în formă maximă. Observasem încă din ziua precedentă că încearcă să scuipe ceva, dar m-am gândit că e un ghem de blană (…) Mi-au controlat pisoiul şi mi-au spus că este răcit. Apoi au început să mă întrebe despre provenienţă. Când au auzit de unde a fost cumpărat pisoiul, s-au schimbat la faţă. Mi-au explicat că au deja experienţe cu animale cumpărate de acolo şi că, de obicei, vin bolnavi (…) Trei ore mai târziu, pisoiul meu era în aceeaşi stare: părea că încearcă să scuipe ceva şi nu reuşea. M-am panicat şi am sunat veterinara de la petshop. Mi-a spus că exagerez şi că, mic fiind, e normal să nu îi iasă din prima eliminarea ghemului de blană din burtică. I-am spus că vin să-l controleze pe pisoi, mi-a spus să aştept până a doua zi. Am insistat să vin şi am întrebat-o dacă nu cumva există şansa ca pisoiul meu să fie răcit. A spus că este, pentru că în petshop este curent. La petshop, veterinara i-a luat temperatura, i-a dat câteva pastile şi apoi mi-a dat şi mie o pungă plină de pastile. Am plecat cu inima strânsă, pentru că diagnosticul era că sunt eu paranoică şi că pisoiul e ok. Pisoiul meu nu era ok. Cinci minute mai târziu, pisoiul a făcut în maşină. Diaree. M-am panicat şi mai tare. Aşa că m-am dus din nou la clinica Mobilevet, recomandată de prietenii mei. Cinci injecţii mai târziu şi o probă de caca, am aflat că pisoiul meu are Giardia, că face caca cu sânge şi că are o răceală foarte puternică. Am plecat acasă cu inima strânsă şi din ziua aceea nu am mai dormit. Nu mai voia cu noi în pat, aşa că i-am făcut culcuş călduros şi am continuat tratamentul şi acasă”.

După încă două zile în care starea pisoiului a fost în mare aceeaşi, singura schimbare fiind că motanul s-a oprit din tors, acesta a murit în drum spre veterinar.
”Vineri, 4 noiembrie. Pisoiul meu tuşea din ce în ce mai urât. Nu a mâncat nimic, nu a băut apă. M-am panicat. L-am luat în braţe şi, pentru prima oară, a stat cu lăbuţele în jurul gâtului meu, ca într-o îmbrăţişare. L-am lăsat pe pat, pentru a-i pregăti coşuleţul să-l duc la veterinar. Eram îngrozită de ce s-ar putea întâmpla. Două minute mai târziu, pisoiul meu era în litieră, cu boticul în nisip. Tăticul lui l-a luat să-i cureţe boticul. Pisoiul meu l-a muşcat de deget şi s-a lăsat pe o parte. Nu mai mişca. L-am luat repede şi am plecat spre veterinar. În scara blocului, pisoiul meu a mişcat pentru ultima dată. La veterinar, au încercat 15 minute să-l readucă la viaţă. Fără succes. Mi-au adus cele 630 de grame de fericire pisicească într-o cutiuţă. Răceala pisoiului meu incubase 15-20 de zile şi ajunsese deja la plămâni. A fost prea mic şi prea fragil să supravieţuiască, deşi a primit tot tratamentul posibil. I-au găsit un plămân plin. Am rămas cu inima frântă şi am plâns cu lacrimi, pentru prima oară în ani. Eu, tăticul lui şi cei doi prieteni care mi-au luat pisoiul cadou. Patru oameni distruşi, agăţaţi de o cutie în care se afla puiuţul nostru iubit”, scrie tânăra.
Reacţia veterinarei de la pet-shopul de unde fusese cumpărat pisoiul a revoltat-o cel mai tare. Când prietenul care îi cumpărase pisoiul cadou a sunat la veterinară să o anunţe că animalul a murit, aceasta a replicat: ”A… Şi acum vreţi banii înapoi, presupun (…) Sau îl înlocuim, dar trebuie să vorbesc cu şefii”.

”Petshop-ul în cauză este BabysBoutique din Mall Băneasa, iar veterinara se numeşte Mariana Mone (…) Puiuţul meu a murit din cauza monştrilor care îi comercializează ca pe obiecte şi îi ţin în condiţii inimaginabile. Unde este justiţia aici? Legea? Dreptatea? Sau poate… dacă nu votează, nimănui nu-i pasă (…) Noi am rămas cu un gol în suflet, în stomac şi în viaţă. Cu amintiri, cu poze şi cu lacrimi. Şi cu speranţa că poate putem opri cumva cruzimea. Dacă ne ajutaţi şi voi”, conchide tânăra.

Reclama

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei5 zile in urma

BAT vrea o lume fără fum! Investiție de 30 de milioane de lire sterline într-un Centru de Inovare din Southampton

BAT a inaugurat un nou Centru de Inovare de ultimă generație în cadrul facilității sale globale de cercetare și dezvoltare...

Stirile Zilei5 zile in urma

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 îi răspunde primarului Clotilde Armand, după începerea urmăririi penale

După o serie de acuze aduse procurorilor în ultimele zile de către primarul Clotilde Armand, Parchetul de pe lângă Judecătoria...

Stirile Zilei4 săptămâni in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica4 săptămâni in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transporto lună in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 1o lună in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Reclama

La mare cautare