Acasă Bucuresti Ministrul Sanatatii anunta INCHIDEREA Spitalului de Arsi! ”Politia Capitalei e deja acolo!...

Ministrul Sanatatii anunta INCHIDEREA Spitalului de Arsi! ”Politia Capitalei e deja acolo! Cei responsabili VOR PLATI!”

416

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a iesit cu o pozitie publica in urma imaginilor prezentate de Catalin Tolontan care arata un pacient mancat de viu de viermi.
Ministrul anunta ca spitalul este pe punctul de a fi inchis si ca autoritatile in domeniu au demarat deja o serie de anchete si cei responsabili vor plati.
„Încep prin a vă spune cât de mult regret situația de la Spitalul de Arși. Spitalul se află într-o situație gravă. O cunoaștem de la Colectiv, în noiembrie am fost acolo ca voluntar. Am avut mai multe situații de criză în ultimele două luni la Spitalul de Arși.
În weekend-ul, cu explozia de la Valea Cascadelor, am fost acolo și am văzut condițiile din spital. Medicul Cătălin Cârstoveanu a petrecut o noapte acolo pentru a ajuta pacienții și a face un raport. Nu e mai puțin gravă decât ce ați văzut azi de dimineață. E inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învățat nimic.
Nu sunt condiții proprii pentru pacienți și personal. Singura măsură rezonabilă este închiderea spitalului și transferul activității într-o altă unitate. Am luat-o în considerare de trei ori, am discutat-o îndelung.Concluzia e că nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea UTS-ului (n.r. Unitatea de Transfuzii), ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați.
Măsurile pe care le avem în vedere sunt: relocarea spitalului plus măsuri intermediare ca inspecții, controale, amenzi, ajutorarea spitalului cu orice investiție este nevoie, profesionalizarea managementului, ajutor punctual pe care îl oferim deja.
Au fost verificați, există o problemă de management, una de infrastructură. Cu siguranță cei de acolo erau responsabili de pacienți și vor răspunde. Poliția Capitalei e acolo deja. Nu putem învinov întreg personalul medical. E singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arși, nu pot fi învinov în masă. Atâta timp cât nu ai instalație de climatizare, ai ochiuri de geam fără plasă, ai muște, ai o problemă majoră. Nu s-a făcut o cerere către minister pentru finanțare.
Dacă avem o explozie în țară nu avem unde să ducem pacienții. Îi trimitem în străinătate! Dacă vin 5 pacienți în plus avem o problemă gravă ca țară. Această situație e inacceptabilă!
Acel pacient (n.r. pacientul pe capul căruia au fost filmați viermi la terapie intensivă) fusese operat și nu i s-a făcut baia terapeutică, pentru că am înțeles că nu se face imediat după intervenție.
Pentru relocare există mai multe variante, fie a unei secții, fie a întregului spital. În momentul acesta evaluăm„, a spus Voiculescu.

<