Intra in contact cu noi

Sanatate

3 ani si 8 luni de inchisoare cu executare: Florin Secureanu, fost manager la Malaxa, condamnat definitiv 

Publicat cu

pe

Curtea de Apel București l-a condamnat luni, 8 mai, la 3 ani și 8 luni de închisoare pe Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, pentru abuz în serviciu. Pedeapsa a fost redusă (de la 5 ani 10 luni la Tribunalul București) pentru că o parte dintre faptele de care Secureanu era acuzat s-au prescris. Hotărârea este definitivă.

La Tribunalul București, în aprilie 20222, Secureanu primise două pedepse de 3 ani şi două de 2 ani şi 9 luni, acestea au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Reclama

Lui Florin Secureanu i-a fost intezis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție de autoritate pentru o perioadă de doi ani.

Acuzațiile formulate de DNA

Potrivit DNA, Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de Ionuţ Valentin Tănase.

Reclama

Este vorba de firmele SC Medical Provider SRL, SC Mastergamer Interactiv SRL, SC La Ursul Polar Servimpex SRL şi SC Prof Plast SRL.

Banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale, cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mari faţă de cele de achiziţie.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.

Reclama

MINUTA:

În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpatii Secureanu Florin Adrian si Tănase Ionuț Valentin împotriva sentinţei penale nr.375 din data de 14.04.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 24936/3/2020.

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând, în fond:

Reclama

Descontopeste pedeapsa rezultanta aplicată inculpatului Secureanu Adrian Florin și repune in individualitatea lor pedepsele componente.

În temeiul art.396 alin.6 Cod procedură penală rap. la art.16 alin.1 lit.f Cod procedură penală, art.154 alin.1 alin.1 lit.c Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale – faptă din perioada 27.11.2009 – 19.12.2013 în legătură cu plățile efectuate către SC MEDICAL PROVIDER SRL – descrisa la pct.1), prevazuta de art. 297 Cod penal rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal ,întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

În temeiul art.396 alin.6 Cod procedură penală rap. la art.16 alin.1 lit.f Cod procedură penală, art.154 alin.1 alin.1 lit.c Cod penal cu aplicarea art.5 Cod penal dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată(6 acte materiale – faptă din perioada 23.05.2012 – 09.11.2012 în legătură cu plățile efectuate către PFA STAN SORIN, descrisa la pct.2), prevazuta de art. 297 Cod penal rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 5 Cod penal ,întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

Reclama

În temeiul art. 38 alin. 1 Cod penal rap. la art.39 alin. 1 lit. b Cod penal şi art.45 alin. 3 lit a Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian Florin , urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani si 9 luni închisoare sporită cu 11 luni închisoare , în final pedeapsa principală de 3 ani si 8 luni închisoare in regim de detentie şi pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de 2 ani .

În temeiul art.397 alin.1 Cod porocedura penala raportat la art.1357 Cod civil și art.1370 Cod civil obliga inculpații Secureanu Florin Adrian și Tănase Ionuț Valentin la plata în solidar către partea civilă Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a sumei de 140 378,22 lei , reprezentând prejudiciu pentru fapta descrisă la pct.3 din rechizitoriu.

Constata ca din suma de 140 378,22 lei, inculpatul Tănase Ionuț Valentin a achitat suma de 10 000 lei la data de 17.01.2022.

Reclama

Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale atacate.

În temeiul art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală respinge , ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva aceleiași sentințe penale.

În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului.

Reclama

Definitivă.

Pronunţată în şedința din data de 08 mai 2023.

Reclama

Sanatate

Cele mai poluate locuri din Bucuresti in 2023

Publicat cu

pe

Poluarea aerului este una dintre principalele cauze care duc la afecțiuni pulmonare în cadrul cetățenilor, cei mai vulnerabili fiind copiii sau persoanele cu boli cronice. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea duce la peste 7 milioane de morți premature în fiecare an, informează Rador.

Bucureştiul este unul dintre cele mai unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Unul dintre factorii principali ce alimentează poluarea din capitala României este traficul auto (aproximativ 60%).

În cadrul proiectului „I’velo x Aerlive: Aer pentru bicicliști”, 10 stații I’velo din oraș București au fost monitorizate, în perioada august – noiembrie 2023, prin intermediul senzorilor Aerlive, informează Rador Radio România:

Reclama

Ministerul Mediului: Bulevardul Libertății numărul 12, Sector 5,

Piața Alba Iulia: Bulevardul Unirii numărul 73,

Centrul Vechi: Strada Franceză numărul 62,

Reclama

Piața Revoluției,

Kaufland: Strada Sergent Năstase Pamfil numărul 2,

Bulevardul Aviatorilor 72,

Reclama

Piața Arcul de Triumf,

Sky Tower: Barbu Văcărescu numărul 260,

Piața Presei,

Reclama

Piața Operei: Splaiul Independenței numărul 94.

Acestea sunt locații centrale ale orașului, intens circulate de mașini și de pietoni. Informațiile privind calitatea aerului colectate din aceste zone au fost relevante. În urma datelor colectate, s-a concluzionat că cel mai poluat loc din București este Centrul Vechi.

Reclama
Continua sa citesti

Sanatate

Sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei: Spitalele Bucurestiului vor fi digitalizate

Publicat cu

pe

Consiliul General al Municipiului București urmează să dezbată în şedinţa de vineri, 28 iulie, nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.

Viceprimarul Horia Tomescu a precizat că proiectele vizează achiziţii de componente hardware, precum şi integrarea spitalelor din subordinea municipalităţii într-un sistem, cu informaţii despre medicamentele administrate, materialele folosite, dar şi fişele pacienţilor.

Proiectele totalizează 50,5 milioane lei şi vizează nouă spitale din subordinea PMB:

Reclama

– Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” – proiectul “Modernizarea infrastructurii digitale” în cuantum de 5.934. 411 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare totala de 5. 877. 410 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a unităţii sanitare – 57.001 lei;

– Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul “Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”, în valoare de 6.468.434 lei, dintre care cheltuieli nerambursabile 5. 876. 234 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – 592.200 lei;

– Spitalul Clinic Colentina – proiectul “Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii” în cuantum de 5.876.234 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

Reclama

– Spitalul Clinic Filantropia – proiectul “Digitalizarea activităţii” în cuantum de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile 5.877.386 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie – 23.800 lei (inclusiv TVA);

– Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – proiectul “Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”, în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare de 5.877.392 lei, iar contribuţia proprie – 347.984 lei;

– Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” – proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”, în cuantum de 5.865.655 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

Reclama

– Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul “Creşterea nivelului de digitalizare”, în cuantum de 5.877.410 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

– Spitalul Clinic “Sfânta Maria” – proiectul “Sistem integrat de guvernanţă a datelor”, în cuantum de 5.856.620 lei (inclusiv TVA);

– Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian” – proiectul “Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în cuantum de 2.938.117 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile.

Reclama

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu arată că acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta “Sănătate” din PNRR.

El menţionează că municipalitatea a depus până în prezent patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanţare de 1,1 miliarde lei pentru componenta “Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care a fost aprobat unul de 51 milioane lei.

Potrivit lui Tomescu,  au mai fost depuse 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei pentru componenta “Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, fiind aprobate şase în valoare de 24 milioane lei.

Reclama

Pentru componenta “Reducerea riscului de infecţii nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei, iar cinci în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.

Proiectele care nu au fost aprobate sunt trecute pe lista de rezervă.

Horia Tomescu completează că trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei pentru componenta “Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi” se află în evaluare la ministerul de resort.

Reclama

“Proiectele care nu au primit finanţare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluţii de finanţare din alte fonduri europene şi le vom face să devină realitate”, transmite viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Sanatate

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Continuăm activitatea de vânzare a cabinetelor medicale din București

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei, anunță continuarea activității care are ca scop vânzarea de cabinete medicale.

„Vor fi scoase la vânzare alte 4 cabinete medicale, situate în Policlinicile Vitan și Apusului (sectoarele 3 și 6 din București).

Toate detaliile referitoare la spațiile, procedurile și termenele de depunere a documentelor sunt publice și le găsiți aici.

Reclama

Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul locuitorilor Capitalei”, transmite viceprimarul municipiului București.

Continua sa citesti
Reclama
Bani3 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei3 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare