Acasă Bucuresti Oraselul copiilor din Sectorul 4 INCHIS DE URGENTA! Copiii erau IN PERICOL!

Oraselul copiilor din Sectorul 4 INCHIS DE URGENTA! Copiii erau IN PERICOL!

1731

Primăria Sectorului 4 a închis de urgenta ‘Orășelul copiilor’ pentru ca functionarea echipamentelor si aparatelor de joaca punea in pericol sanatatea copiilor. Decizia a fost luata in urma verificarilor si dupa ce au reiesit deficiente, a informat Primaria Sectorului 4.
Decizia a fost luata de catre edilul Daniel Baluță, care a dispus si efectuarea de catre Directia de Politie Locala Sector 4 si de catre Corpul de control al primarului a unor verificari in cazul agentilor economici care detin aparate de joaca in acest parc. Oraselul Copiilor a fost inaugurat cu mare fast de primarul Cristian Popescu Piedone in 2014 in prezenta premierului de atunci, Victor Ponta, chiar inaintea alegerilor prezidentiale.

„Verificarile au relevat o serie de deficiente incompatibile cu functionarea in conditii de securitate si siguranta a respectivelor instalatii de agrement, in masura in care nu erau respectate cerinte esentiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare si existenta unui document care sa permita amplasarea in legalitate a acestora pe domeniul public. Astfel, in unele cazuri era impetuos necesara eliberarea unui certificat de urbanism, in altele fiind vorba chiar de autorizatie de construire”, a precizat Biroul de presa al Primariei Sector 4.

In cazul unora dintre respectivele societati comerciale s-a constatat bransarea neautorizata si, implicit, necontorizata la instalatiile de apa, canal si energie electrica, instalatiile improvizate punand in pericol siguranta copiilor care se jucau in parc. In unele dintre cazuri, edilul a solicitat eliminarea echipamentelor de agrement identificate ca fiind neconforme, iar in altele a dispus adoptarea masurilor pentru intrarea in legalitate.
 
Edilul a sesizat si Comisia de disciplina referitor la responsabilii din cadrul Autoritatii Locale Sector 4 care aveau in fisa postului verificarea modului in care se desfasoara activitatea in Parcul Oraselul Copiilor.
De asemenea, s-au efectuat verificari si in randul agentilor economici care desfasurau activitati in domeniul alimentatiei publice in Parcul Oraselul Copiilor. Unii dintre acestia ocupau suprafete mai mari decat cele prevazute prin contractele de inchiriere, fapt pentru care au fost aplicate somatii pentru intrarea in legalitate, a mentionat sursa citata de PRO TV.

<