Sanatate
Mangerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti: Țări care au procent de vaccinare mai mare decât România impun restricţii

Mangerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a declarat că este îngrijorată de faptul că România este pe un val ascendent al numărului de infectări cu COVID, că în ţările din jur numărul de cazuri creşte extrem de mult şi că ţări care au un procent mai mare decât România impun restricţii cum sunt purtarea măştii şi limitarea adunărilor, informează News.ro.
Beatrice Mahler a declarat duminică seara, la Digi 24, că urmează ca numărul de infectări să crească şi în ţara noastră.
“Mă îngrijorează faptul că suntem pe un val ascendent, pe un număr care creşte, un număr de cazuri care creşte de la o săptămâna la alta, mă îngrijorează faptul că în ţările din jurul României numărul de cazuri creşte extrem de mult şi intră treptat din zona galbenă în zona roşie, că ţări care au procent de vaccinare mai mare decât România impun restricţii ceea ce înseamnă mască purtată, limitarea adunărilor, adică restricţii pe care le cunoaştem şi la care din păcate probabil vom ajunge şi noi în această toamnă, ţinând cont de faptul că urmează cu certitudine foarte mare ca numărul de infectări să crească şi în România deoarece statistic vedem că lucrurile o iau în acea direcţie”, a explicat Beatrice Mahler.
Ea a precizat că din cazurile pe care le cunoaşte au fost pacienţi care au petrecut în aer liber, într-un mediu când lumea trebuia să fie vaccinată sau cu test făcut.
“La Marius Nasta avem o situaţie foarte bună în acest moment, nu avem pacienţi internaţi. Pacienţii care au venit au avut nevoie de evaluări de zi. Am avut şi pacienţi vaccinaţi care au trecut prin boală, dar au avut simptomatologie extrem de uşoară, simptomatologie care s-a remis în două, trei zile şi atenţie cel puţin la cazurile pe care le cunosc eu au fost pacienţi care au petrecut în aer liber fără mască într-un mediu în care apartent toată lumea trebuia să fie vaccinată sau cu test făcut”, a mai afirmat Beatrice Mahler.
Sanatate
Sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei: Spitalele Bucurestiului vor fi digitalizate

Consiliul General al Municipiului București urmează să dezbată în şedinţa de vineri, 28 iulie, nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.
Viceprimarul Horia Tomescu a precizat că proiectele vizează achiziţii de componente hardware, precum şi integrarea spitalelor din subordinea municipalităţii într-un sistem, cu informaţii despre medicamentele administrate, materialele folosite, dar şi fişele pacienţilor.
Proiectele totalizează 50,5 milioane lei şi vizează nouă spitale din subordinea PMB:
– Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” – proiectul “Modernizarea infrastructurii digitale” în cuantum de 5.934. 411 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare totala de 5. 877. 410 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a unităţii sanitare – 57.001 lei;
– Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul “Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”, în valoare de 6.468.434 lei, dintre care cheltuieli nerambursabile 5. 876. 234 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – 592.200 lei;
– Spitalul Clinic Colentina – proiectul “Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii” în cuantum de 5.876.234 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;
– Spitalul Clinic Filantropia – proiectul “Digitalizarea activităţii” în cuantum de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile 5.877.386 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie – 23.800 lei (inclusiv TVA);
– Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – proiectul “Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”, în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare de 5.877.392 lei, iar contribuţia proprie – 347.984 lei;
– Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” – proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”, în cuantum de 5.865.655 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;
– Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul “Creşterea nivelului de digitalizare”, în cuantum de 5.877.410 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;
– Spitalul Clinic “Sfânta Maria” – proiectul “Sistem integrat de guvernanţă a datelor”, în cuantum de 5.856.620 lei (inclusiv TVA);
– Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian” – proiectul “Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în cuantum de 2.938.117 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile.
Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu arată că acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta “Sănătate” din PNRR.
El menţionează că municipalitatea a depus până în prezent patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanţare de 1,1 miliarde lei pentru componenta “Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care a fost aprobat unul de 51 milioane lei.
Potrivit lui Tomescu, au mai fost depuse 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei pentru componenta “Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, fiind aprobate şase în valoare de 24 milioane lei.
Pentru componenta “Reducerea riscului de infecţii nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei, iar cinci în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.
Proiectele care nu au fost aprobate sunt trecute pe lista de rezervă.
Horia Tomescu completează că trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei pentru componenta “Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi” se află în evaluare la ministerul de resort.
“Proiectele care nu au primit finanţare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluţii de finanţare din alte fonduri europene şi le vom face să devină realitate”, transmite viceprimarul Capitalei.
Sanatate
Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Continuăm activitatea de vânzare a cabinetelor medicale din București

Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei, anunță continuarea activității care are ca scop vânzarea de cabinete medicale.
„Vor fi scoase la vânzare alte 4 cabinete medicale, situate în Policlinicile Vitan și Apusului (sectoarele 3 și 6 din București).
Toate detaliile referitoare la spațiile, procedurile și termenele de depunere a documentelor sunt publice și le găsiți aici.
Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul locuitorilor Capitalei”, transmite viceprimarul municipiului București.
Sanatate
Copil de cinci ani mort la marginea Bucurestiului dupa ce a cazut o poarta pe el

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un cadru medical de la Microstatia de Ambulanță SABIF, din Otopeni, legat de decesul unui copil de cinci ani, adus de mama sa. Femeia ar fi declarat că a căzut o poartă peste copil.
La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni, pentru efectuarea activităților din competență precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov.
„În cauză, polițiștii de investigații criminale efectuează activități specifice, pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul poliției.
- Monden4 săptămâni in urma
Drama unei actrite din Bucuresti care a trebuit sa plece din oras din cauza fostului soț, ofițer SRI, care o teroriza: Își lega copiii și le punea scotch pe gura!
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Nicușor Dan face economii serioase: Primaria Capitalei desfiinteaza 5 institutii
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Polițist condamnat la închisoare pentru că i-a spus unui cunoscut unde sunt radare pe Autostrada Soarelui
- Bani4 săptămâni in urma
Cum te fură hoții când scoți bani de la bancomat în București
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Soferul drogat care a omorat o femeie in Popesti-Leordeni este pensionar special, fost sef la crimă organizată în București
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Stima de sine, incluziune și democrație pentru liceenii din București
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Decizie aberantă a ministrului Grindeanu: modernizarea Gării de Nord, lăsată pe mâna unei firme cu un singur angajat. Unde se duc 90 de milioane de euro
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Veste buna pentru bucureșteni: Ultimul lot din Coridorul de Transport Pan-european nr. 4 intră, în cel mai scurt timp, la semnarea contractului