O infirmieră care se ocupa de 13 copii a fost diagnosticată cu tuberculoză. Până acum au fost testaţi doar micuţii din grupa respectivă şi şase angajaţi. Medicii au confirmat că patru dintre copii, care au între un an și trei ani, sunt infectaţi cu bacil tuberculos. Săptămâna viitoare, peste două sute de copii şi angajaţi vor fi şi ei testaţi

Îngrijitoarea a aflat marţea trecută că are tuberculoză. Directoarea creşei susţine că a trimis alţi şapte angajaţi care predau la aceeaşi grupă la analize. Şi părinţii copiilor cu vârste cuprinse între un an şi trei ani au fost sfătuiţi să-i ducă pe micuţi la medic.
Deşi directoarea susţine că a afişat la avizier o foaie care conţine informaţii despre caz, cei mai mulţi dintre părinţi au aflat de la jurnalişti că o infirmieră s-a îmbolnăvit de tuberculoză.
Sâmbătă, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti vor veni la creşă pentru a face dezinsecţie. Iar săptămâna viitoare, peste 160 de copii care învaţă în această creşă şi peste 55 de angajaţi vor fi trimişi la medic pentru a li se face radiografii pulmonare şi examene IDR care să arate dacă au sau nu TBC, anunta Realitatea TV.
Tuberculoza face ravagii printre români. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de persoane diagnosticate cu această boală, iar în fiecare zi, 4 români îşi pierd viaţa din cauza TBC-ului.

<