Intra in contact cu noi

Sectorul 3

Cautat de DNA, Negoita tace si face: La fiecare doua saptamani inaugureaza cate o gradinita si o cresa!

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, și de Inspectorul Școlar General pentru București, Vlad Florentin Drinceanu, un nou corp la Grădinița nr. 239.

„Este un moment foarte important pentru noi pentru că această grădiniță era foarte veche și aveam expertiză că trebuie demolată. Iată că în locul ei a apărut această grădiniță mult mai mare, mai încăpătoare, mai modernă. Clădirea veche avea aproximativ 800 de metri pătrați, aceasta are peste 2000 de mp, iar în locul celor 5 grupe avem 10 grupe, dintre care două sunt de antepreșcolari. Avem mare nevoie de locuri în această zonă pentru antepreșcolari și preșcolari. Avem și promisiunea domnului ministru că ne va aloca posturi pentru a putea fi realizate angajările de personal în creșe și grădinițe. Ne bazăm pe sprijinul ministerului și inspectoratului astfel încât de aceste construcții să beneficieze copiii pentru care au fost construite”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

„În această dimineață am semnat ordinul de ministru în vederea extinderii acestei grădinițe care îndeplinește astfel toate condițiile pentru a primi 200 de copii începând cu data de 5 septembrie. Îi mulțumesc domnului primar pentru efortul pe care l-a făcut și care se finalizează cu creșterea capacității de înscriere a copiilor în grădiniță și creșă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Reclama

Noua construcție are o suprafață desfășurată de 2027 mp și va găzdui 200 de copii, împărțiți în 10 grupe. La parter vor fi două grupe de antepreșcolari, în total 40 de copii, iar la etajele 1 și 2 vor fi opt grupe de preșcolari, în total 160 de copii, dar și o sală multifuncțională. Pe terasa de peste etajul doi va fi amenajată o zonă de activități în aer liber. Noua grădiniță-creșă va dubla numărul de locuri, având în vedere că fosta grădiniță nr. 239 putea găzdui doar 100 de preșcolari.

Deschiderea noului corp de clădire face parte dintr-o serie începută în urmă cu două luni și în care, la fiecare două săptămâni, în ziua de luni, primarul Robert Negoiță deschide câte o nouă creșă și grădiniță pentru copiii din Sectorul 3.

Reclama

Sectorul 3

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță cere masuri urgente dupa tragedia din Lacul Morii: Stiu că este weekend prelungit…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță anunță duminică, pe Facebook, că i-a trimis o scrisoare primarului General, Nicușor Dan,  scrisoare prin care îi cere să convoace urgent o ședință cu toate primăriile de sector  pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân. Reacția acestuia vine după tragedia de la Lacul Morii, unde o femeie a murit sfâșiată de câini. „Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă!”, îi transmite Negoiță lui Nicușor Dan.

„Da, știu că este weekend prelungit pentru cei mai mulți, dar în administrația locală chiar nu putem pune pauză. Și, din păcate, iată că apar și situații, deosebit de grave, ce impun mobilizare și intervenții eficiente de îndată.
I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace URGENT o ședință cu toate primăriile de sector pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.
Fac și aici un apel către domnul Primar General în acest sens și îmi exprim, în numele comunității Sectorului 3, toată deschiderea și disponibilitatea de a ajuta activ la soluționarea acestor probleme.
Am sprijinit și vom sprijini și în continuare acțiunile derulate de Primăria Generală, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București), pe raza Sectorului 3.
Dar, dată fiind situația în care s-a ajuns și faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acțiune și intervenție rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate și trebuie să îl pună în mișcare.
Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă! Și sper ca, azi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuție constructivă”, scrie Robert Negoiță pe Facebook.

Continua sa citesti

Sectorul 3

Prima administrație locală din București care își digitalizează serviciile sociale

Publicat cu

pe

Scopul acestui proiect este reducerea timpului pentru depunerea și eliberarea documentelor, dar și eliminarea drumurilor pe care trebuia să le facă beneficiarii serviciilor DGASPC Sector 3 pentru a depune și obține acte sau informații. De asemenea, cetățenii ce vor alege această opțiune de depunere și comunicare în relația cu instituția vor avea în permanență informații despre stadiul în care se află dosarul sau lucrarea lor.

Astfel, la dispoziția cetățenilor se află ecosistemul digital ConectX prin intermediul căruia cetățenii pot depune online documentele necesare dobândirii beneficiilor și serviciilor sociale sau obținerii informațiilor de care au nevoie din cadrul Direcției Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului Sector 3.

Pentru acest demers este necesară crearea unui cont în platforma ConectX accesând din browser linkul conectx.net – secțiunea „Înregistrare”. Sistemul poate fi accesat de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tableta, laptop, PC etc.) .

Reclama

Rămân valabile și serviciile offline

Cu toate acestea, sunt prevăzute proceduri simplificate și în cazul celor care doresc să se prezinte la ghișee, astfel că timpul de așteptare pentru înregistrarea dosarelor este mult redus.

Persoanele care au depus solicitări la registratura fizică începând cu data de 17.01.2023 vor putea regăsi lucrarea în sistem în momentul autentificării în contul personal ConectX.

Reclama

De asemenea, recomandăm și persoanelor juridice (ONG-uri, SRL-uri etc.) care lucrează sau interacționează cu DGASPC Sector 3 să urmeze aceeași procedură.

Pentru informații suplimentare, în perioada implementării procedurilor digitale la DGASPC Sector 3, vă stăm la dispoziție la numărul de tel. 0372.126.100 și la adresa de email [email protected] .

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

Imagini socante in Sectorul 3: Barbat gasit mort pe sinele de tramvai!

Publicat cu

pe

Accident macabru în noaptea de duminică spre luni, în sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat de 67 de ani a fost găsit fără viață pe șina de tramvai, în zona Pallady.

Cel mai probabil, nu a fost văzut de un vatman, care a trecut pur și simplu cu garnitura peste el, după care și-a continuat drumul.

Vatmanul a fost identificat abia după ce toate tramvaiele care merg pe acea linie au fost controlate de polițiști. Surse din rândul anchetatorilor spun că e posibil ca victima să se fi aflat sub influența alcoolului și să fi căzut ori adormit pe șine. Probele biologice vor face lumină în acest caz.
Traficul în zonă a fost deviat, iar tramvaiele au staționat zeci de minute, cât timp polițiștii au făcut cercetări la fața locului.

Colegul vatmanului: „Nu l-a văzut nimeni, dacă-l vedea cineva vă dați seama că…”

Reclama

Reporter: Și cum aţi aflat?

Colegul vatmanului: „De la colegi”.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: