FOTO – O macara s-a PRABUSIT pe santierul Magistralei 5 de metrou, la Eroilor! Nimeni n-a fost ranit!

0
559
O macara s-a prăbuşit, joi după-amiază, pe şantierul de la metrou, la noua staţie Eroilor de pe Magistrala 5. Tot la Eroilor, s-a prăbuşit asfaltul, la sfârşitul anului trecut din cauza lucrărilor la metrou, circulaţia nefiind reluată complet în zonă nici acum. 
Recent, unul dintre cele două utilaje de săpat tuneluri de la metroul din Drumul Taberei a fost scos la suprafaţă. Cele două cârtiţe de la viitoarea Magistrală 5 sunt acum pregătite să intre din nou în subteran şi să subtraverseze Dâmboviţa. Săpăturile la ultimele două tuneluri ale tronsonului Râul Doamnei – Eroilor urmează să fie finalizate în maxim două luni.

Cârtiţa „Varvara”, care a săpat tunelul de legătură dintre magistralele de metrou 1 şi 5, a fost scoasă la suprafaţă, la începutul lunii septembrie, ulterior fiind mutată la staţia Eroilor 2. Mastodontul va porni apoi în ultima sa „călătorie” din subteran pentru realizarea metroului de Drumul Taberei.
Mai departe, cele două cârtiţe Varvara şi Filofteia vor săpa ultimele două tuneluri ale tronsonului de metrou Râul Doamnei – Eroilor. Astfel, acestea vor subtraversa Dâmboviţa spre parcul din faţa Operei.

Imaginile au fost surprinse de un călător şi publicate de stirileprotv.ro. 
De altfel, tot la Eroilor, la finele anului trecut, a mai fost înregistrat un incident. Carosabilul s-a surpat din cauza lucrărilor la metrou, traficul nefiind reluat în totalitate în zonă nici acum.