Intra in contact cu noi

Imobiliare

Firea si-a numit oamenii care vor decide cine are voie si cine nu sa construiasca in Bucuresti!

Publicat cu

pe

Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide marti componenta noii Comisii Tehnice de Urbanism de la Primaria Capitalei, primul filtru in aprobarea marilor proiecte imobiliare din capitala. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a propus 11 arhitecti/urbanisti: Marian Moiceanu, Tiberiu Florescu, Dorin Stefan, Dan Serban, Dan Marin, Constantin Enache, Anca Mitrache, Radu Petre Nastase, Laurentiu Olan, Timur Mihailescu, Irina Criveanu.
Tiberiu Florescu, Dorin Stefan, Dan Serban, Dan Marin si Constantin Enache au facut parte si din vechea Comisie Tehnica de Urbanism, aleasa de Sorin Oprescu, anunta Hotnews.ro.
In mod normal nominalizarile se fac in baza propunerilor venite de la organizatiile profesionale. In proiectul de hotarare nu se specifica insa cine a fost propus de catre cine.
Marea majoritate a celor nominalizati sunt profesori la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu (UAUIM), dar au si birouri de proiectare. O parte dintre proiectele realizate de acestia au starnit numeroase controverse si au fost catalogate de societatea civila drept nocive pentru Bucuresti.
In plus, au existat controverse legate de faptul ca membri Comisiei Tehnice de Urbanism au birouri de proietare si vin cu proiecte la avizare in comisia din care fac parte.
Reamintim ca activitatea in Comisia Tehnica nu este platita, acest for intrunindu-se cateva ore, o data la cateva saptamani, pentru a discuta Planuri Urbanistice Zonale si de Detaliu (prin care se aproba marile proiecte imobiliare din Capitala). In plus, decizia Comisiei Tehnice de Urbanism este consultativa, ea folosind doar la fundamentarea deciziei arhitectului sef care semneaza avizul de urbanism.
Roxana Wring, consilier USR in consiliul General spune ca nu va vota proiectul care stabileste componenta noii Comisii Tehnice de Urbanism deoarece este unul controversat.
„Proiectul de hotarare pentru noua CTATU este controversat. 1. USR nu va vota componenta propusa. 2. Vom solicita respectarea art.37, alin1^1 din legea 350/2001, actualizata in 2013, prin care comisia trebuie sa includa si sociologi, economisti, geografi, adica alti specialisti in amenajarea teritoriului, in afara de arhitecti si urbanisti.  Se impune deci adoptarea unui nou ROF care sa includa aceasta modificare.Nu au publicat CV-uri si nici institutiile care i-au propus. Nu au pus proiectul in consultare publica. Remarc similitudinea abordarii  administratiei condusa de Gabriela Firea in ceea ce priveste dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului cu abordarea din mandatul lui Oprescu”, a declarat Roxana Wring pentru HotNews.ro.
In plus, interesant este ca expunerea de motive este semnata de primarul general Gabriela Firea, iar raportul de specialitate nu este semnat de arhitectul sef al orasului, Adrian Bold, ci de Seful Serviciului de Autorizatii, Diana Olteanu.
Cine sunt persoanele nominalizate pentru Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei
Membri permanenti:

  • Marian Moiceanu

Marian Moiceanu s-a nascut in 1959, iar in prezent este rector al Universitatii de Arhitectura si Urbanism ¬Ion Mincu” Bucuresti si asociat in cadrul biroului de arhitectura M&M CONCEPT 2003 Bucuresti. Din 2012 pana in 2016 a fost decanul facultatii de arhitectura. Este absolvent al Institutului de Arhitectura „Ion Mincu”, Bucuresti (1985), doctor in arhitectura (1997). http://www.uauim.ro/universitatea/conducere/

Vezi aici CV-ul. 

Potrivit informatiilor de pe site-ul biroului de proiectare, printre cladirile proiectate se numara Maria Rosetti Tower, de pe strada Maria Rosetti nr, 6, o cladire foarte controversata din cauza inaltimii mari, raportat la cladirile construite in zona.

Vezi aici si aici ce proiecte a facut Marian Moiceanu.
Citeste mai multe pe Hotnews.ro

Imobiliare

De ce haos in Capitala? Inspector de stat în construcţii din Bucureşti, reţinut pentru luare de mită!

Publicat cu

pe

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu 26 aprilie, a lui Florin Năforniță, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov, pentru luare de mită, trafic de influență și fals intelectual.

El urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în perioada aprilie – august 2022, acesta ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite.

Reclama

Procurorii susțin că Florin Năforniță ar fi primit suma de 2.000 lei pentru a autoriza, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic, continuarea lucrărilor la o hală situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu.

De asemenea, este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza județului Ilfov.

În același context și în aceeași perioadă, ar mai fi pretins și a primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența, pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe, care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.

Reclama
Continua sa citesti

Imobiliare

Nicusor Dan e convins de un nou mandat: Nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare

Publicat cu

pe

Primarul Nicuşor Dan a declarat, miercuri, că este interesat să candideze pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, afirmând că nu vede o altă persoană „care să reuşească să se opună mafiei imobiliare”.

„Alegerile vor fi peste mai mult de un an şi jumătate, undeva în septembrie, octombrie, poate şi mai târziu. În momentul de faţă, există o coaliţie cu PNL, USR, PMP care funcţionează, cu scârţâielile inerente oricărei coaliţii şi pe care nu mă străduiesc să le amplific, dimpotrivă, încerc să le mediez. Mă interesează să candidez din nou, pentru că în administraţie lucrurile durează uneori şi patru, cinci ani şi abia mai târziu vezi rezultatul la ceea ce ai început. Mă interesează şi pentru că nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare, ca să o spun foarte deschis. Susţinerea o să o vedem în momentul acela. Până atunci eu sunt bucuros că mulţi oameni au înţeles că Bucureştiul are nevoie de o direcţie şi are nevoie de a aşeza lucrurile înainte. Să pui pomişori şi semafoare fără nicio direcţie e uşor, dar să dai o direcţie unui oraş care nu a avut asta e mai greu”, a declarat Nicuşor Dan la Euronews România, scrie Agerpres.

Continua sa citesti

Imobiliare

Nicușor Dan anunță că Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ Parcul Tineretului, document aprobat în 2015 prin care zeci de hectare din parc au devenit construibile

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, miercuri, că Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ Parcul Tineretului, document aprobat în 2015 prin care câteva zeci de hectare din parc au devenit construibile. Numeroase clădiri au fost construite în zonă, dar unele construcţii au fost oprite tot de instanţă. ”Traficul şi poluarea pe care le resimţim cu toţii sunt consecinţele”, a mai transmis primarul general.

”Tribunalul Bucureşti a anulat luni PUZ Parcul Tineretului, în baza unei acţiuni pe care am iniţiat-o în 2018 (Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împreună cu Fundaţia Eco Civica). Prin PUZ-ul aprobat în 2005 câteva zeci de hectare din parc au devenit construibile”, a transmis, miercuri dimineaţă, Nicuşor Dan.

Primarul general publică şi o fotografie şi afirmă că cele 5 blocuri din imagine sunt consecinţa acestui PUZ.

Reclama

”Cele două constructii neterminate pe care le vedeţi în partea dreaptă a imaginii au fost începute în baza aceluiaşi PUZ şi stopate în instanţă de aceleaşi două asociaţii. Alte investiţii prevăzute de acest PUZ sunt în diferite stadii în instanţă”, a mai transmism primarul general.

Nicuşor Dan apreciază că   ”aşa s-a dezvoltat Bucureştiul în ultimii 20 de ani”.

”Traficul şi poluarea pe care le resimţim cu toţii sunt consecinţele”, a adăugat Nicuşor Dan.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti13 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti4 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: