Acasă Bani Firea anunta ca a terminat banii pentru adultii cu handicap din Bucuresti....

Firea anunta ca a terminat banii pentru adultii cu handicap din Bucuresti. Dar a avut 4 mil. de EURO pentru reclame si publicitate

Transparenta face diferenta

Primaria condusa de Gabriela Firea anunta ca amana plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile urmatoare, in functie de evolutia raspandirii coronavirusului”. In luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanta din luna decembri, 260 lei. 

<

”Primaria Capitalei se afla in linia intai a luptei pentru prevenirea raspandirii coronavirusului, prin numeroase directii de actiune. Astfel, o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirectionate catre aprovizionarea spitalelor si asigurarea protectiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare sociala, precum batranii de peste 65 de ani si oamenii strazii si asigurarea serviciilor edilitare”, transmite Primaria Capitalei.

In cursul anului 2019, Primaria Generala a cheltuit aproximativ 4 milioane de euro pentru reclame la televiziunile de stiri, a dezvaluit recent USR.

In luna martie, municipalitatea alocat pentru plata stimulentelor financiare suma de 5,9 milioane de euro (29 milioane de lei) pentru acoperirea:

– Stimulentului in valoare de 1000 lei pentru cei 6005 copii cu dizabilitati, pentru luna februarie 2020
– Stimulentului pentru nou-nascuti in valoare de 2.500 lei pentru cele 1604 dosare depuse in decembrie 2019-ianuarie 2020
– Voucherului materna in valoare de 2000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse pana la data de 10 februarie)
– Ajutorului social comunitar pentru sustinerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020.
– Sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului scolar pentru dosarele depuse pana la data de 1 martie
– Stimulentului financiar pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap pentru acoperirea diferentei acordate in luna decembrie 2019, in valoare de 260 lei.

”Pentru distributia voucherelor materna identificam solutii pentru expedierea acestora prin posta/curier, urmand sa comunicam detalii in acest sens in cel mai scurt timp”, anunta municipalitatea.

Sursa: Aktual24.ro