Intra in contact cu noi

Bucuresti

EXPLOZIV! Parlamentarii readuc hingherii auto in Sectorul 6!

Publicat cu

pe

Un proiect legislativ inregistrat la data de 25 mai 2016 la Senat cu numarul b296 (https://www.senat.ro/LegiProiect.aspx) repune pe tapet conditiile prin care se vor ridica din nou masinile in municipii si in Sectoarele din Capitala dupa ce Inalta Curte a stabilit ca procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative, constand in ridicarea vehiculelor stationate/ oprite neregulamentar pe partea carosabila, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale.
Multi dintre parlamentari se afla insa in vadit conflict de interese, cel mai evident fiind senatorul Gabriel Mutu din partea PSD, care a primit un cadou nesperat din partea afaceristilor care controleaza ridicarile auto in Sectorul 6.
Partenerul controversatului om de afaceri Ilie Potecaru i-a inchiriat Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de tine” un apartament in care candidatul PSD la Primaria Sectorului 6, Gabriel Mutu, a organizat mai multe intalniri cu electoratul in pre-campania electorala. Operatiunea s-a derulat printr-o schema menita sa ascunda legatura dintre proprietarul imobilului si Gabriel Mutu. Ion Cornel Petrut, unicul asociat al firmei care detine imobilul inchiriat, si Ilie Potecaru sunt fondatori celui mai scump „hingher de masini” din sectorul 6, Ilcor Auto Eco. Cei doi afaceristi au prosperat in mandatul fostului primar pedelist Cristian Poteras.
Pentru ca apartamentul din Bdv. Uverturii sa poata fi folosit de asociatia lui Gabriel Mutu, Ion Tanasuica, consilier local al PSD in Primaria Sectorului 6, a semnat in data de 4 ianuarie doua contracte: unul in valoare de 1.200 de lei prin care inchirieaza imobilul de la Puf 2001 Impex SRL si un altul, de comodat, prin care ofera gratuit apartamentul abia inchiriat asociatiei. Societatea Puf 2001 Impex SRL este detinuta de Ion Cornel Petrut (unic asociat) si administrata de Viorel Victor Vieru. Aceeasi persoana administreaza si astazi firma Ilcor Auto Eco, fondata de Ilie Potecaru si Ion Cornel Petrut. Ilcor Auto Eco a castigat milioane de euro din ridicarea masinilor din sectorul 6, in timpul mandatului lui Cristian Poteras, scrie Hotnews.ro.mutu schema
Potrivit gandul.info Firma Ilcor Auto Eco a fost infiintata de doi oameni de afaceri din sectorul 6: Ilie Potecaru si Ion Cornel Petrut. Cei doi se afla si azi in spatele firmei, chiar daca in 2009 ea a fost pasata altor actionari: Marin Alexandru Lazar si Vasilica Vieru. Administratorul firmei este sotul doamnei Vieru, Viorel Victor Vieru. Familia Vieru, de la Ilcor, este specializata si in afaceri cu aur si amanet. Vasilica Vieru, actionar la Ilcor, detine un magazin de bijuterii in sectorul 6, prin firma Vav Serv Com Impex. Viorel Victor Vieru a avut o casa de amanet si un magazin de aur si bijuterii in sectorul 6, ambele firme fiind insa dizolvate in prezent.
HARTA RIDICARILOR AUTO IN SECTORUL 6
Coincidenta sau nu senatorul PSD si candidat la Primaria Sectorului 6, Gabriel Mutu este si el un vechi jucator pe piata de bijuterii si amanet din Bucuresti.
Tezaur Impex SRL, înfiinţată în ianuarie 1993, a fost printre primele firme de schimb valutar deschise de Gabriel Mutu.
Tezaur Impex SRL, infiintata in ianuarie 1993, a fost printre primele firme de schimb valutar deschise de Gabriel Mutu.
După succesul avut cu Tezaur Impex, cuplul Mutu-Iordachescu si-au mai deschis tot in 1993, in februarie si in octombrie, inca doua firme de schimb valutar: Romania Exchange House SRL si Romania Exchange House I SRL.
Separat de Iordachescu, actualul senator a mai pus in 1994 bazele a incă patru firme ce aveau ca obiect de activitate tot schimbul valutelor: Inter Exchange SRL – pe care a vandut-o la scurt timp unor arabi si Inter Credit SRL, Inter Credit Exim SRL şi Euro-Exchange SRL.
Cu banii obtinuti din schimburile valutare, Gabriel Mutu s-a lansat apoi, la inceputul anilor 2000, intr-o serie de afaceri la fel de controversate: activitati de amanet, vanzari-cumparari de aur si bijuterii si … vanzari de arme.
Investment Company of România SRL si Romconsulting Investment Group SRL sunt principalele doua firme ce detineau in anii 2000-2002, in toata tara, cateva zeci de magazine de vanzari de arme si munitie, firme pe care Gabriel Mutu le-a condus si in care a detinut si actiuni.
Ca urmare a hotararii Inaltei Curti, Primaria Sectorului 1 a chemat in judecata Guvernul si Ministerul de Interne, solicitand instantei de judecata sa oblige aceste institutii sa adopte regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar. Intre timp, un proiect de lege, depus recent la Parlament, modifica si completeaza OU 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu scopul de a stabili in mod clar si la nivel de lege situatiile particulare in care un autovehicul poate fi ridicat de autoritati. Proiectul de lege depus la Parlament elimina necesitatea regulamentului si stabileste in mod exact situatiile care constituie stationare sau parcare neregulamentara.
RIDICARI AUTO 1000Astfel, Politia Rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor in urmatoarele cazuri:

  1. a) vehiculul stationat se afla in zona de actiune a indicatorului “Stationarea interzisa” insotit de panoul aditional “Ridicare autovehicule parcate neregulamentar”;
  2. b) vehiculul stationat blocheaza partea carosabila de natura sa impiedice desfasurarea circulatiei rutiere pentru cel putin o banda de circulatie pe sens;
  3. c) vehiculul stationeaza pe partea carosabila in locurile in care se interzice depasirea;
  4. d) vehiculul stationeaza in intersectii, inclusiv in intersectiile cu circulatie in sens giratoriu;
  5. e) vehiculul obstructioneaza sau blocheaza caile de acces la proprietatea publica sau privata adiacenta drumului public;
  6. f) vehiculul impiedica sau blocheaza accesul la pistele pentru biciclete;
  7. g) vehiculul stationeaza in statiile mijloacelor de transport public de persoane;
  8. h) vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila in afara localitatilor

CAMPIONI!
In 2014, firma Ilcor Auto Eco a ridicat 6.368 de autovehicule parcate neregulamentar in sectorul 6, conform unui raspuns al Primariei Sector 6 pentru gandul.info. Tarifele practicate de aceasta firma sunt cele mai mari din Bucuresti, un sofer caruia i se ridica masina aici ajungand sa scoata din buzunar cel putin 850 de lei (100 de lei pentru „pregatire si fotografiere-sigilare”, 250 de lei pentru ridicare, 250 de lei pentru transport si 250 de lei pentru 24 de ore de depozitare). Acest tarif se aplica insa doar in cazul in care soferul este atat de norocos incat are o masina care nu cantareste mai mult de 2,5 tone si isi recupereaza masina in primele 24 de ore de la ridicare. In caz contrar, tarifele sunt mult mai mari.
Astfel, in 2014, firma Ilcor a incasat din aceasta activitate cel putin 1,21 milioane euro (5,41 milioane lei), conform calculelor gandul bazate pe aceste tarife minimale. Din acesti bani, la bugetul Primariei sector 6, si deci al cetatenilor care teoretic se bucura de acest serviciu de fluidizare a traficului, s-a intors doar o mica parte: 10%, adica in jur de 120.000 de euro, cel putin.
Zonele din sectorul 6 in care au fost ridicate cele mai multe masini in 2014 au fost Bd. Iuliu Maniu, Calea Plevnei, Calea Crangasi, Splaiul Independentei, str. Sibiu, str. Brasov, str. Valea Cascadelor, Bd. 1 Mai, Calea Giulesti si str. Fabricii, conform raspunsului Primariei sector 6 pentru gandul.
DREPT LA REPLICA senator Alfred Laurentiu Mihai:
Am depus săptămâna aceasta la Senat un proiect de lege care modifică Codul Rutier (OUG 195/2002) şi anume articolul de lege care reglementează situaţia în care poliţia poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. În urmă cu an de zile, o hotărâre mult aşteptată a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie stabilea că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar (normele de aplicare) nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Această măsură de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar ar trebui să fie reglementata de Guvernul României în Regulamentul de aplicare al Codului Rutier.
Am observat că anumite administraţii publice locale se “agită” şi grăbesc Guvernul României să redacteze cât mai repede normele de aplicare în ceea ce priveşte dispunerea măsurii de ridicarea a vehiculelor staţionate neregulamentar. Se doreşte redeschidea sezonului de „vânătoare”. Din acest motiv am decis să modific articolul de lege care reglementează cazurile în care poliţia poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Acest aspect nu are nicio legătură cu regulamentul de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar.
Nu va fi posibilă ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar până când Guvernul României nu va redacta normele de aplicare pentru dispunerea acestei măsuri. Aceste norme vor reglementa ceea ce reglementau hotărârile de consiliu local, adică cine se ocupa cu ridicarea vehiculului, care este procedura de ridicare, unde se face depozitarea şi cât costă, etc. Acest proiect de lege NU elimina şi nu ar avea cum să elimine normele de aplicare pentru că acestea sunt expres prevăzute de lege – alin. (3), art.64.
Acest proiect de lege reglementează doar condiţiile în care poliţia poate să dispună măsura ridicării vehiculului. Modificarea legislativă iniţiată de mine este o veste bună pentru toţi şoferii din marile oraşe. În prezent articolul 64 din OUG 195/2002 specifică doar o singură condiţie pentru dispunerea ridicării vehiculelor şi anume că acestea să “staţioneze neregulamentar”. Aceasta formulare este foarte vagă, dispunerea măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar trebuie să apară în cazuri bine justificate. Limitarea dreptului de proprietate asupra unui bun, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, trebuie să reprezinte o măsură excepţională.
 
Cine doreşte să citească iniţiativa legislativă o poate face aici: https://www.senat.ro/Legis/PDF%5C2016%5C16b296FG.pdf https://www.senat.ro/Legis/PDF%5C2016%5C16b296EM.pdf

Bucuresti

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea să se închidă. Decizia vine în urma fondurilor insuficiente pentru mentenanță. Primarul Clotilde Armand a explicat că lipsa banilor este rezultatul tăierilor masive operate de consilierii PSD și PNL în cadrul amendamentelor bugetare. Potrivit lui Clotilde Armand.

Potrivit lui Clotilde Armand, fondurile alocate pentru întreținerea spațiilor verzi și implicit a locurilor de joacă au fost reduse drastic, rămânând doar 20 de milioane de lei dintr-un total inițial de 200-250 milioane de lei.

Această sumă insuficientă a fost deja folosită pentru a plăti facturile restante din decembrie, lăsând bugetul în incapacitatea de a susține serviciile esențiale precum mentenanța locurilor de joacă pentru lunile următoare.

Reclama

„Locurile de joacă au niște mecanisme, care sunt verificate constant și în momentul în care se desface ceva sau s-a rupt o piesă, vine imediat o echipă care repară, dar cu piesele care aparțin de firma care ne-a pus echipamentul. Adică nu se fac improvizații cu locurile de joacă. Și aceste servicii care sunt nu numai non-stop, dar și cu niște piese de schimb care sunt certificate, adică totul este profesionist.

Dacă nu putem să asigurăm un serviciu profesionist, eu ca primar nu-mi voi asuma că o să am noroc și nu se va rupe jocul respectiv”, a spus edilul.

Primarul a subliniat că, în lipsa unei finanțări adecvate, este imposibil să se asigure o mentenanță profesionistă a locurilor de joacă, subliniind importanța utilizării pieselor de schimb certificate și a serviciilor specializate pentru repararea echipamentelor. În caz contrar, riscul de accidente și deteriorare a structurilor crește, determinând primăria să ia decizia de a închide locurile de joacă începând cu 1 aprilie.

Reclama

Întrebată despre posibilele soluții, Clotilde Armand a menționat că a propus de mai multe ori o rectificare bugetară pentru a corecta situația, dar consilierii din opoziție au refuzat să voteze în favoarea ei.

Primăria se confruntă deja cu probleme precum lipsa lifturilor, a serviciilor de curățenie și a pazei, iar situația devine din ce în ce mai critică, potrivit hotnews.ro.

sursa: News Bucuresti

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti
Reclama
Bani19 ore in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 119 ore in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucuresti20 de ore in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Timp libero săptămână in urma

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale...

Reclama

La mare cautare