Acasă Politica DEZVALUIRE SOC: Ponta si-a luat apartament de lux in Bucuresti cu banii...

DEZVALUIRE SOC: Ponta si-a luat apartament de lux in Bucuresti cu banii trecuti prin Panama!

639

Apar noi ipoteze şocante în scandalul Panama Papers. Mai multe persoane, acţionare ale unui off-shore din acest stat, i-ar fi vândut lui Victor Ponta un apartament, într-un complex rezidenţial din Bucureşti, potrivit Digi24. Firma din România, în spatele căreia s-a aflat concernul panamez, se află acum în faliment, informează B1 TV.
În iunie 2006, off-shore-ul, denumit Sthemko Holding, a înfiinţat compania G&F Real Estate and Constructions Bucureşti, cu un capital social de 1.000 de lei. Profilul acesteia erau afacerile imobiliare din bunuri proprii, potrivit Digi24. Firma din România a cumpărat 16 apartamente în Central Park şi 13 apartamente în Rose Garden, iar, în 2011, acţiunile i-au fost cedate lui Georgios Chatzagiannis, preşedintele Sthemko Holding, arată sursa citată. Cu două luni înainte de a fi nominalizat premier, în anul 2012, Victor Ponta ar fi cumpărat de la această firmă un apartament în complexul imobiliar Central Park, scriu jurnaliştii de la Digi24.
Totodată, soţia şi socrul fostului premier deţineau deja două apartamente în acelaşi complex rezidenţial, cumpărate direct de la dezvoltatorul imobiliar, şi anume societatea Central Residential Park SA. În 2007, Daciana Sârbu ar fi plătit 766.000 de lei pe o locuinţă de 167 de metri pătraţi, precizează sursa citată. Patronii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA, controlată de afaceristul Dumitru Nicolae, dar şi un off-shore din Insulele Britanice Virgine, denumit Running Total Group.
În urmă cu doi ani, compania G&F Real Estate a intrat în insolvenţă pentru datorii de aproape 5,2 milioane de euro, în timp ce Running Total Group, celălalt off-shore implicat în ridicarea complexului imobiliar Central Park apare menţionat în dosarul Microsoft.

<