Acasă Bani Cunoscut notar public din Bucuresti TRIMIS IN JUDECATA pentru evaziune fiscala!

Cunoscut notar public din Bucuresti TRIMIS IN JUDECATA pentru evaziune fiscala!

767

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au trimis-o în judecată pe Lidia Simona Seceleanu, notar public din Capitală, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit unui comunicat, Lidia Simona Seceleanu — notar public în cadrul Biroului Notarial Public „NEMESIS”, cu sediul social în municipiul București, în perioada 2006 — 2009, în calitate de reprezentant legal al biroului, a omis, în parte, evidențierea în actele contabile a unor venituri reprezentând onorarii obținute din exercitarea activității notariale și dobânzi bancare.
De asemenea, în aceeași calitate, Seceleanu a declarat la organul fiscal atât realizarea unor venituri, cât și TVA colectată, mai mici decât în realitate, în acest mod prejudiciind bugetul statului cu suma de 348.101 de lei (echivalentul sumei de 97.852 de euro), dintre care 159.488 de lei (echivalentul sumei de 45.486 de euro) reprezintă TVA de plată, iar 188.613 de lei (echivalentul sumei de 52.366 de euro) reprezintă impozit pe profit.
În cursul urmăririi penale, procurorii au pus sechestru pe conturi bancare și două imobile (terenuri și construcții) deținute de Lidia Simona Seceleanu.
Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București.

<