Intra in contact cu noi

Politica

In stilu-i caracteristic, Gabriela Firea a depus plangere penala impotriva ministrului sanatatii pentru abuz in serviciu

Publicat cu

pe

Gabriela Firea a declarat, luni seara, că a depus plângerea penală care îl vizează pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dar și DSP București. Asta, după ce ministrul ar fi blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională.

”S-a depus plângere la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 împotriva ministrului Nelu Tătaru și a DSP București pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Ca și când noi am fi dorit să organizăm un laborator de analize permanent, nu doar ocazional. Am încercat să avem un dialog cu ei, am trimis adrese, pentru că aș fi vrut să primi un răspuns. Nu am primit nimic, zero.”, a spus Gabriela Firea la România TV.

În cadrul programul de testare pentru anticorpi la coronavirus „Sunt imun la Covid?” ar fi trebuit testate 10.500 de persoane, însă doar 500 de bucureșteni au apucat să fie testați.

Reclama

Politica

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Eu sunt sceptic, cu tot respectul pentru domnul Nicuşor Dan. Îl ştiu de mulţi ani de zile, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat pentru Bucureşti, cel puţin la nivelul aşteptărilor bucureştenilor”, a spus Burduja, la Digi24.

„Vom vedea ce va fi peste patru, cinci luni, vom face o analiză atentă şi cred că şi Partidul Naţional liberal este dator electoratului său să vină cu o viziune proprie. În măsura în care ea va fi adoptată şi de domnul Nicuşor Dan, eu m-aş bucura să facă acest lucru. Dar şi noi avem datoria să ne testăm proprii candidaţi, să vedem ce strategie avem şi să luăm cea mai bună decizie”, a adăugat Burduja.

Reclama

Întrebat dacă există varianta ca PNL să candideze împreună cu PSD la primăria Capitalei, în care social-democraţii să o susţină pe fostul primar Gabriela Firea, iar liberalii să ia trei primării de sector, Burduja a arătat că nu a auzit o asemenea variantă şi a reiterat că, personal susţine varianta ca PNL să aibă candidaţi proprii „peste tot în Bucureşti”, potrivit Agerpres.

„N-am auzit o asemenea variantă. Eu aş susţine, cu mare plăcere o variantă în care Partidul Naţional Liberal are candidaţi peste tot în Bucureşti. Şi vă vorbesc din experienţă proprie. Noi, la Sectorul 1, în 2020, am susţinut candidatul unui alt partid, USR, un candidat care, pe mine personal m-a dezamăgit. Şi a dezamăgit foarte mulţi cetăţeni din Sectorul 1. Eu acum trebuie să vin iarăşi în faţa acestor cetăţeni şi să îmi crape obrazul că promisiunile pe care noi le făceam în campania electorală, în parteneriat cu doamna Armand, nu pot fi îndeplinite, pentru că dânsa nu înţelege să facă un parteneriat”, a spus ministrul.

„Cred că PNL are suficient de mulţi lideri la nivel local care pot să garanteze performanţa în administraţia locală”, a adăugat Burduja. Acesta nu a exclus intrarea în cursa electorală, afirmând că nu s-a temut niciodată de provocări.

Reclama

„Nu m-am temut niciodată de provocări. Nu m-am temut niciodată de votul românilor. Nu mă tem de un test direct în faţa electoratului şi cred că orice om politic trebuie să fie dispus să şi-l asume”, a spus preşedintele PNL Sector 1.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

PNL Sector 1 cere demisia primarului Clotilde Armand după decizia Curții de Apel Bucureşti

Publicat cu

pe

Organizația PNL Sector 1 cere demisia primarului Clotilde Armand, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea acesteia de suspendare a raportului ANI privind starea de incompatibilitate. Raportul ANI este suspendat de drept și instanța va judeca cererea edilului de anulare a acestuia.

„Cerem demisia de onoare a primarului, aşa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa şi partidul său au procedat în situaţii similare. Este momentul ca sloganul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE să îşi găsească aplicabilitatea şi în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică”, a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, într-un comunicat al PNL Sector 1 preluat de News.ro.

PNL Sector 1 spune că sunt numeroase situaţii care au scos la iveală ilegalităţi la Primăria Sectorului şi pe care PNL Sector 1 le-a adus în atenţia publică.

”Însă, de data aceasta, suspiciunile care vizează pe însăşi persoana primarului sunt suficient de grave şi, prin demisia de onoare, Clotilde Armand ar avea tot timpul necesar să îşi dovedească nevinovăţia, deşi nu putem spune că, până acum, funcţia de primar i-a consumat energia şi timpul muncind pentru locuitorii din Sectorul 1”, mai afirmă liberalii.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022 ca lipsită de interes. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat că raportul ANI este suspendat de drept, „astfel încât susținerile suplimentare referitoare la suspendare nu mai prezentau interes în cauză”.

Curtea de Apel București va judeca în luna mai solicitarea primarului Clotilde Armand de anulare a raportului ANI.

“În dosarul nr. 8199/2/2022, având ca obiect anulare raport evaluare ANI raport nr. 49614/G/II/04.11.2022, aflat pe rolul Curții de Apel București, la primul termen de judecată, din 13 martie 2023, a fost depusă o cerere completatoare din partea apărătorului meu ales. Față de această cerere completatoare ANI a invocat excepția tardivității, excepție care a fost respinsă în sală de către completul de judecată. În acest context, instanța de judecată a dispus amânarea cauzei și acordarea unui nou termen, pe 8 mai 2023, pentru ca ANI să depună întâmpinare.

De asemenea, instanța a constatat suspendate de drept efectele raportului de evaluare, astfel încât susținerile suplimentare referitoare la suspendare nu mai prezentau interes în cauză. Este important de menționat că efectele actului administrativ, care a fost contestat în instanță, sunt suspendate în acest moment. În concluzie, informațiile false lansate în spațul public de mai mulți oameni politici sunt propagate pentru a dezinforma opinia publică”, precizează primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pe 7 noiembrie 2022, ANI a precizat, printr-un comunicat de presă, că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand se află în conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 Lei după ce s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, din acest statut decurgând şi acuzaţia de incopatibilitate, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de primar. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, în perioada februarie – august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Continua sa citesti

Politica

Nicusor Dan: Majoritatea PNL, USR, PMP din Consiliul General functioneaza si dupa demisia lui Ciucu

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, sâmbătă, la Prima TV, că majoritatea din Consiliul General al Capitalei funcționează chiar și după demisia lui Ciprian Ciucu din funcția de președinte al PNL București.

Dan a afirmat că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorității. Nicușor Dan a declarant, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că face eforturi ca actuala majoritate din Consiliul General să funcționeze în continuare, scrie News.ro.

”Știam că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorității la București. Și noi, la București, avem o majoritate care funcționează de după alegeri, o majoritate în care intră PNL, USR, PMP și care a funcționat, funcționează. Eu fac eforturi ca ea să funcționeze și toată lumea face așa și e public, există o presiune pe PNL București pentru a ieși din această alianță locală”, a declarat Nicușor Dan.

Reclama

El a afirmat că nu cunoaște motivele pentru care Ciprian Ciucu a demisionat.

”Eu știu că această presiune există și ea e publică. Motivul pentru care Ciprian Ciucu a demisionat, nu știu. El a spus un lucru, eu îl cred. Majoritatea a funcționat, săptămâna trecută a fost ședință de Consiliul General. Eu mă aștept să funcționeze, pentru că avem discuții pe proiecte și mă aștept să funcționeze”, a precizat Dan.

Întrebat cum va conduce orașul, dacă PNL iese din coaliție, edilul a subliniat că este optimist că aceasta va funcționa în continuare. ”Pentru moment, ea funcționează și asta este logica de funcționare a unei administrații. Adică au existat niște alegeri, în alegerile astea, a fost un primar care a avut o majoritate și el e susținut de un consiliu care are o majoritate. Noi cu toții avem o responsabilitate față de oamenii care ne-au votat. Am avut un program comun. Eu sunt optimist că această majoritate va funcționa. În momentul de față sunt optimist și așa cum am spus, relația pe care am avut-o cu ei (cu PNL- n.r.) la nivel local a fost foarte bună”, a spus primarul general.

Reclama

Întrebat, de asemenea, dacă PNL va susține candidatul PSD la Primăria Capitalei, anul viitor, actualul primar a explicat că această discuție este una prematură. ”E foarte mult până atunci, dar, în esență, cred că, așa cum a fost și acum patru ani și așa cum a fost și acum opt ani, discuția este dacă bucureștenii vor un primar PSD sau nu și cu tot ce înseamnă primar PSD –  să facă lucruri de mântuială, să dea bani pe fel de fel de prostii, cum ar fi diplomă de onoare la 50 de ani de căsătorie și tipul ăsta de chestiuni, să vrea să lucreze cu companii municipale în loc să scoată pe piață, ăsta este PSD. Și eu cred că există o majoritate în București care nu vrea modul ăsta de lucru. Cum vor reuși partidele  de dreapta să răspundă la această solicitare a publicului lor de dreapta? O să vedem. În 2020 ele au fost inteligente și au au reușit să ajungă la un acord pentru candidații unici și pentru inclusiv candidatul din Primăria Capialei. Eu cred, însă, că, indiferent cum va fi, alegătorii, oamenii care votează în mod constant, simpatizanții PNL-ului nu sunt niște saci cu voturi pe care să-i muți dintr-o parte în alta. Sunt niște oameni care vor o economie de piață, sunt niște oameni care vor ca banii lor să se ducă pe chestii serioase, cum ar fi reabilitări de linii de tramvai, cum ar fi rezolvare problemei căldurii și nu pe fel de fel de prostii care nu duc orașul niciunde”, a mai declarat Nicușor Dan.

Continua sa citesti
Reclama
Timp liber9 ore in urma

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan: Cheiul Dâmboviței va fi transformat într-un traseu de promenadă

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei,...

Sectorul 1o zi in urma

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă...

Politica2 zile in urma

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că e „sceptic” în ceea ce privește susținerea lui Nicușor Dan pentru un...

Monden2 zile in urma

După ce a omorât un om, Mario Iorgulescu râde în față Justitiei din România: ”Relaxare”, ”Viață minunată”, ”Toatebune”

Mario Iorgulescu (27 de ani), fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de...

Bucuresti3 zile in urma

Benzi de bagaje noi pe Aeroportul Otopeni: Scade timpul de asteptare la sosirea in tara cu 20%

Compania Națională Aeroporturi București a terminat lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...

Sectorul 13 zile in urma

Sectorul 1 inca n-ar buget! Viceprimar: Nici directorii şi nici primarul nu au fost prezenti

Bugetul Sectorului 1 pe 2023 nu a intrat vineri, din nou, în dezbaterea Consiliului local, reunit în şedinţă, reprezentanţi ai...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: