Intra in contact cu noi

Turist

Cum sunt tepuiti legal romanii care ajung la mare in Bulgaria

Publicat cu

pe

Stațiunile bulgărești sunt pline de bancomate, care percep taxe imense la retragere, relatează Mediapool. De regulă, acestea sunt pe Euronet și nu încalcă legea, dar măresc costul de retragere cu 10-15%, mai ales atunci când banii se retrag dintr-un cont în valută, iar de multe ori utilizatorii nu observă condițiile nefavorabile, transmite Sega, citată de Rador.

ATM-urile Euronet nu sunt un fenomen nou, avertismentele cu privire la acestea circulă pe forumurile de călătorie de câțiva ani. Sunt deținute de o companie americană și au ocupat locuri centrale în Balcani și Europa de Est, iar de obicei sunt situate în poziții strategice, în apropierea atracțiilor turistice, aeroporturilor, etc.

Euronet folosește un curs de schimb extrem de nefavorabil, în speranța că utilizatorului îi va fi dificil să se orienteze privind suma pe care o primește în valuta străină. Chiar dacă reușiți să anulați operațiunea, celălalt curs este compensat de o taxă de retragere mai mare.

Reclama

Pe forumuri, turiștii se plâng că astfel de bancomate abundă în Croația, Creta, România, Polonia etc. În Bulgaria, în afară de litoral, aceste ATM-uri se mai găsesc și în Bansko, Veliko Târnovo, Gabrovo, Plovdiv, Sliven, Ruse, potrivit Google Maps. Există multe astfel de bancomate și în Sofia.

Pe site-ul său, compania subliniază că operează una dintre cele mai mari rețele independente de ATM-uri din Europa Centrală și de Est. Potrivit Mediapool, compania înregistrată în Bulgaria este condusă de trei cetățeni străini – un ungur, un grec și un american.

Având în vedere că Euronet notifică în prealabil utilizatorul în ce condiții va retrage bani de la bancomatul său, nu există încălcări oficiale în acest caz. Asta arată și pozițiile Băncii Naționale a Bulgariei și ale Agenției Naționale pentru Venituri, citate de Mediapool.

Reclama

Cu toate acestea, Uniunea proprietarilor din Sunny Beach insistă asupra faptului că municipalitatea trebuie să rezilieze contractele cu astfel de companii, care sunt în detrimentul turiștilor. Cu această ocazie, municipalitatea din Nesebar a arătat că verifică informațiile.

Turist

Profesor la ASE București despre turismul românesc: ”Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de o săptămână la Sinaia” 

Publicat cu

pe

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice, scrie pe contul său de Facebook despre tarifele practicate pentru o urcare pe Babele, dar și de prețurile din Sinaia, concluzionând că pentru o vacanță, o familie cu doi copii va cheltui până la 3 salarii medii pe economie.
“O urcare la Babele dus-întors cu telecabina a ajuns 190 de lei/persoană. O familie cu doi adulţi şi doi copii scoate din buzunar 600 de lei pentru o plimbare la Babele. Anul trecut era cam 60 lei / persoană. O apă la restaurant 15 lei. O supă de roşii 20 de lei. O bere la sticlă de 330 ml 12-15 lei. Mâncarea mai scumpă cu minim 20% ca în Centrul Vechi din Bucureşti. Preţurile sunt din Sinaia. Cazarea la fel, mai scumpă cu 20%.
Foarte scump dacă le aduni pe fiecare. Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii de o săptămână. Minim”, spune profesorul.
Cristian Păun critică ideea vehiculată recent cu privire la posibila creștere a TVA-ului în industria HORECA, ca una dintre măsurile potențiale de creștere a veniturilor bugetare și pentru eliminarea excepțiilor din cadrul fiscal.
”Cea mai proastă idee este, într-un astfel de context, să creşti TVA pentru HORECA şi salariul minim. Care mai este logica să dai vouchere de vacanţă şi să supraimpozitezi sectorul? Plimbi bani ca să spui că faci lucruri pentru popor. Politici publice care se anulează reciproc. Te ţin pe loc, nu te împing în faţă… Cele mai fericite vor fi supermarketurile din staţiuni!”, scrie profesorul Cristian Păun.

Continua sa citesti

Turist

Nicusor Dan a inaugurat Targul de Craciun din Bucuresti: ”Cei mici au la dispoziție parcul de distracții cu patinoar, caruselul și cea mai mare roată panoramică din România”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat duminică seara Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Acesta a transmis că s-a bucurat că în ciuda vremii ploioase erau prezenți mulți vizitatori.

„M-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschiderea târgului, în ciuda ploii”, a spus primarul.

El a transmis că pe toată perioada Târgului „cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri”.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie.

Continua sa citesti

Turist

Premiera la metrou: Călătorii pot să vadă astăzi cum funcționează ‘inima metroului’

Publicat cu

pe

Un tur ghidat în Dispeceratul central va avea loc vineri, în cadrul Zilei porților deschise, cu ocazia aniversării a 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean, anunță descopera.ro. Vineri, între orele 10.00 și 14.00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.

Vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane

Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate.

„Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți”, transmite Metrorex.

În 1979, primul tren de metrou intra în circulație. În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.

Continua sa citesti
Reclama
Stiri Bucuresti actualitate13 ore in urma

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos....

Bani13 ore in urma

Sectorul care va atrage investii uriase in Romania in anii urmatori. Iohannis: ”România vrea să devină un lider în regiune”

Guvernele și companiile petroliere, prezente la Summitul pentru climă al Națiunilor Unite din Dubai, au promis să ia măsuri mai...

Bucuresti2 zile in urma

Accident sau atac mafiot în București? Doi interlopi spulberați de o mașină pe Șoseaua Fundeni

Doi bărbați au ajuns, joi seară, la spital, după ce au fost accidentați de un șofer care se deplasa pe...

Stiri Bucuresti actualitate2 zile in urma

Primăria Capitalei vrea să amendeze șoferii care stau pe loc și nu opresc motorul mașinii

Primăria Capitalei ar putea adopta un proiect de hotărâre prin care se urmăreşte descurajarea staţionării maşinilor cu motorul pornit în proximitatea spitalelor,...

Transport2 zile in urma

Primul tren produs de Alstom în Polonia pentru Român ajunge săptămâna viitoare la București

Primul tren produs de Alstom în Polonia pentru a fi livrat României ajunge sâmbătă seară la Curtici, fiind aşteptat în...

Timp liber2 zile in urma

Meteorologii anunță un weekend cu maxime de 18 grade, în București

După zile geroase, câteva ninsori, iată că Bucureștiul va fi martorul extremelor. De la temperaturi negative, sâmbătă și duminică se...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: