Acasă Sectorul 1 PSD Sector 1 a dat o teapa de 375.000 de lei, pe...

PSD Sector 1 a dat o teapa de 375.000 de lei, pe acte. Tudorache chemat in instanta!

174

Trustul de presa Gandul a dat in judecata PSD Sector 1 pentru ca nu a mai platit articole, nemarcate ca publicitate electorala, in care era laudat Daniel Tudorache in campania pentru alegerile locale de anul trecut. Suma pe care pesedistii ar fi trebuit sa o achite este de 375.000 de lei.

Conform unor documente depuse  intr-un dosar de la Tribunalul Bucuresti, citate de G4 Media, Organizatia PSD Sector 1, prin presedinte Daniel Tudorache, a semnat, in martie 2020, un contract de 200.000 de euro pentru a cumpara ”spatiu publicitar” la cateva site-uri de presa din Romania, toate apartinand Trustului de Presa Gandul.

Raportul media indica faptul ca, in cadrul acestui contract, doua dintre site-urile din acest grup au publicat 41 de articole pentru care nu exista marcaj de publicitate.

Articolele i-au facut propaganda lui Tudorache si i-au oferit platforme pentru a-si ataca adversarii politici inainte de alegerile locale. In final, PSD Sector 1 nu a achitat facturi de peste 375.000 de lei pentru aparitia acestor materiale, iar firma cu care a incheiat contractul s-a adresat Tribunalului Bucuresti pentru a-si incasa banii.

Articolele au fost publicate pe urmatoarele site-uri: gandul.ro, cancan.ro, prosport.ro, ciao.ro si go4it.ro.

In actiunea depusa la Tribunalul Bucuresti, reclamanta a afirmat ca si-a indeplinit obligatiile, dar nu a primit banii aferenti facturilor trimise PSD Sector 1: „In indeplinirea obligatiilor ce ne reveneau in temeiul raporturilor contractuale, subscrisa societate ne-am indeplinit in integralitate acestea, respectiv am publicat pe site-urile www.gandul.ro si www.cancan.ro articolele comandate intocmai cum au fost solicitate de catre debitor”.

<