Colonelul care a ingrozit Bucurestiul, ignorat de Klaus Iohannis

Colonelul de jandarmerie care a ingrozit Bucurestiul la manifestatiile din 10 august a fost refuzat de presedintele Klaus Iohannis pentru avansare. Administratia prezidentiala anunta ca presedintele amana avansarea in grad a colonelului Catalin Paraschiv, cel care a coordonat trupele speciale ale Jandarmeriei in interventia impotriva protestatarilor la mitingul din 10 august.
O eventuala inaintare in grad ar putea fi luata in discutie abia dupa ce organele judiciare vor stabili cu exactitate legalitatea actiunilor Jandarmeriei din seara protestului diasporei. Propunerea de avansare a fost trimisa la Presedintie de ministrul de interne, Carmen Dan, cu argumentul ca Paraschiv „a dat dovada de un inalt profesionalism, responsabilitate si devotament in exercitarea atributiilor de serviciu”. Colonelul Catalin Paraschiv a fost audiat de doua ori la Parchetul General in dosarul privind violentele din 10 august, insa procurorii nu i-au imputat nimic legat de interventie.
„Pe data de 10 mai CSAT a aprobat participarea ofiterului la examenul pentru trecerea in corpul generalilor, iar la data de 11 octombrie acesta a sustinut si promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigada cu o stea in cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a promovarii acestui examen, a fost inaintata catre Administratia Prezidentiala propunerea de a acorda ofiterului gradul militar de general de brigada cu o stea”, se arata intr-o informare a MAI.
Colonelul Catalin Paraschiv a fost audiat pe 13 septembrie, aproximativ doua ore, de procurorii militari in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august.
surse folosite: digi24.ro si agerpres.ro

<