Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție au anihilat o rețea de distribuție de droguri în cluburile și localurile din București, organizând mai multe acțiuni de prindere în flagrant. În urma acțiunilor, judecătorii au dispus arestul pentru 30 de zile pentru trei persoane.
„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M. S., D. H. – A. şi S. G. – F., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. În perioada 15-21 octombrie 2018, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat o operațiune de combatere a traficului de droguri de risc și de mare risc în Capitală, în special în zona cluburilor și localurilor de agrement, anihilând o importantă rețea de distribuție”, au precizat reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, în perioada 15-21 octombrie au avut loc cinci acţiuni de prindere în flagrant pe raza sectoarelor 2 şi 4, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate peste 1.200 de grame de cannabis și aproximativ 1.000 de comprimate de ecstasy.
„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că inculpaţii şi suspecţii din cauză au procurat drogurile de risc şi de mare risc din Olanda şi Spania, pe care le-au transportat în România, iar ulterior le-au distribuit pe raza municipiului București, în special în cluburi și localuri de agrement. La data de 21.10.2018 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”, mai arată DIICOT.
Faţă de alte șase persoane, procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

<
Transparenta face diferenta