Acasă Bani Cine a profitat dupa terenul pentru care a fost trimis Ontanu la...

Cine a profitat dupa terenul pentru care a fost trimis Ontanu la puscarie?

870

Din cei 11.774 mp pe care Neculai Onțanu i-a înstrăinat schimbul unor mite de patru milioane de euro împărțite cu Toma Șutru, secretarul primăriei Sector 2, un mic lot de 82 mp a ajuns la Elena Udrea și Dorin Cocoș pentru un preț preferențial. Terenul a fost vândut apoi de fostul ministru cu 260.000 de euro alături de o casă, scrie Libertatea.ro.
Milionarul Dragoș Dobrescu, rechinul imobiliar care s-a aliat cu Cristi Borcea pentru a obține de la Primăria Sector 2 un teren de 11.774, a oferit la un preț cu reducere Elenei Udrea și lui Dorin Cocoș o parcelă din pâmântul obținut ilegal de la Primăria Sector 2 prin șpăgi de patru milioane. Materialul a fost realizat cu ajutorul site-ului de știri și investigații cetateanul.net.
Udrea și Cocoș au cumpărat, în 2011, o parcelă de 82 mp de la Sunset Lake Investații, srl deținut de un mandatar al lui Dragoș Dobrescu, Marian-Jean Căpățână, conform DNA.  Mai mult, Sunset Lake Investiții este administrată de omul de încredere al milionarului Dobrescu, Lucian Tutunică. Acesta din urmă este și administrator la compania Monolit a afaceristului. Valoarea unui mp în zona respectivă este de minimum 1.000 de euro, dar au fost tranzacții și cu 3.000 de euro pentru un mp.
Terenul lui Udrea și Cocoș era situat în lotul 2 din cei 11.774 mp retrocedați ilegal,  în 2007, de Neculai Onțanu, fostul primar de la Sectorul 2, aflat acum în arest preventiv în acest caz. Adresa este strada Barbu Văcărescu 141-173, cea a tranzacției penale de la primăria de sector. Edilul și secretarul municipalității de sector, Toma Șutru, au primit patru milioane de euro ca șpagă de la Dobrescu și Borcea.
Bucata de pâmânt a fost achiziționată, în 2011, de Udrea și Cocoș, conform contractului de vânzare cumpărare consultat, cu suma de 8.000 de euro. În jur de 1.000 de euro costa mp în zona Lacului Colentina.
În 2013, odată cu divorțul dintre Cocoș și Udrea, terenul rămâne în ograda fostului ministru în urma partajul. Însă, aceasta îl și înstrăinează în anul următor. Elena l-a vândut la un preț de 260.000 de euro unui fost director al IBM și soției acestuia.

Elena Udrea ne-a precizat că tranzacția din 2011, atunci când s-a achiziționat terenul, a fost realizată de fostul soț. “Noi aveam o locuință pe strada Gheorghe Țițeica, iar în curtea noastră se făcuse retrocedarea către Dobrescu. Soțul meu a ales să cumpere acei câțiva zeci de metri pentru că nu știam sigur dacă firma care construise casa gresise sau punerea în posesie era eronată. Așa a ajuns fostul soț să cumpere terenul de la Dobrescu”, ne-a explicat Elena Udrea.

Terenul retrocedat lui Dobrescu a aparținut de fapt Curții de Conturi, instituție condusă acum de Nicolae Văcăroiu. În anul 2004, proprietatea de pe strada Barbu Văcărescu era dată spre administrare, printr-o hotârâre de guvern, Curții de Conturi. Pentru ca terenul să poată fi retrocedat, Curtea de Conturi trebuia să renunțe la această suprafață. Acest lucru s-a întâmplat în 2006. Conform DNA, act de renunțare nu l-au semnat.

<