Un declin al Londrei ca centru financiar al Europei, in contextul unei eventuale iesiri a Marii Britanii din UE, ar conduce la dezvoltarea unor alti poli majori in Europa, precum Paris, Frankfurt sau Amsterdam, dar si a unor hub-uri fianciare regionale, cum ar fi Varsovia pentru Europa Centrala si de Est si chiar Bucuresti pentru Europa de Sud-Est, a declarat Simina Mut, avocat si partener asociat in cadrul Reff & Asociatii, societatea de avocati reprezentand reteaua internationala de avocati Deloitte Legal in Romania.
„Urmeaza multa volatilitate in pietele financiare. (…) O sa vedem in urmatorele luni si ani ce se va intampla concret. Va fi ceva de negociat intre UE si Brexit”, a afirmat partenerul Reff & Asociatii, citat de wall-street.ro.
Astfel, investitorii si fondurile care in mod obisnuit isi derulau de la Londra operatiunile din Europa vor fi nevoite sa-si caute alte locatii.
„Fonduri americane care altadata se duceau la Londra se vor uita la Europa si daca activitatile lor sunt in Europa de Est, probabil se vor duce la Varsovia, nu la Londra”, a afirmat avocatul.
La declinul statutului Londrei de centru financiar al Europei ar contribui si o posibila pierdere a pasaportului unic, care da dreptul unei institutii financiare prezente intr-un stat UE sa desfasoare business in toate statele membre.

Varsovia ar putea deveni un hub financiar pentru Europa Centrala si de Est. Bucuresti nu are atata vizibilitate, dar ar putea deveni un hub financiar pentru Balcani, pentru zona de Sud-Est a Europei. (…) Cei care aveau un business preponderent in zona asta este posibil sa fie (interesati de o prezenta in Romania, n.r.)”, a declarat avocatul Reff & Asociatii.

Citeste continuarea pe wall-street.ro.

<