Ce afaceri cu prietenii are seful cimitirelor din Bucuresti! Jonglerii cu legea!

Şeful cimitirelor din Bucureşti jonglează cu legea. Un subordonat al acestuia a făcut vechime în muncă… din închisoare.
După ce a pus șef peste achiziții un individ trimis în judecată opentru corupție chiar la achiziții publice, a ieșit la iveală și că directorul Emil Iana a aprobat detașarea unui angajat aflat în pușcărie, scrie Cetăţeanul.net.
Pe data de 18 mai 2015, Curtea de Apel București (CAB) l-a condamnat definitiv pe Petre Gîngea (angajat la Administrația Cimitirelor Bucureşti) la un an și două luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost anulat permisul de conducere.

<

Contract de muncă detașat … la Pușcărie

Iana
Emil Iana aprobă detașări chiar și pentru pușcăriași

Același Gîngea a mai fost condamnat, în septembrie 2011, pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate, dar judecătorii l-au condamnat cu suspendare. A doua oară nu a mai fost iertat, astfel că, după sentința din 18 mai 2015, Petre Gîngea a intrat în penitenciar.
Potrivit legii, din momentul în care a intrat în pușcărie, contractul său de muncă la Administrația Cimitirelor din Capitală trebuia să înceteze de drept. Numai că șefii Administrației Cimitirelor au găsit de cuviință să încalce legea.
După ce Gîngea a intrat în Penitenciar, conducerea Administrației Cimitirelor i-a aprobat detașarea la SC Gângea Construcții SRL. Detașarea este ilegală, s-a recurs la această manevră pentru a-i curge vechimea și a nu-i înceta contractul de muncă. Motivele trebuie cercetate însă de Parchet”, au declarat surse din Primăria Capitalei pentru site-ul de ştiri amintit.
Potrivit legii, detașarea nu poate dura mai mult de un an și trebuie prelungită din șase în șase luni. Pe 26 mai 2016, directorul Emil Iana i-a prelungit detașarea cu 6 luni, deși Gîngea se afla încă în penitenciar, nicidecum angajat la SC Gângea Construcții SRL.
Citiţi AICI ce a răspuns Emil Iana şi ce alt caz de posibilă ilegalitate l-a avut în centru pe directorul Administrației Cimitirelor Bucureşti.