Bucurestiul se confrunta cu un val de incendii, in ultimii doi ani!

Luni, 1 august 2016, un incendiu a izbucnit la fațada unei clădiri de tip parter, cu patru etaje și mansardă, din Piața Crângași, arderea fiind violentă. Acesta este doar ultimul exemplu dintr-un lung sir de incendii cu care Bucurestiul s-a confruntat recent.

<

Cronologia incendiilor produse în perioada 2014-2016:
7 iulie 2016 — un incendiu a izbucnit în cursul serii, în Chitila, la o fabrică de pâine aflată pe Șoseaua Banatului, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Incendiul a fost localizat, fără a se înregistra victime.
14 iunie 2016 — un incendiu a izbucnit în zona Gării Obor, la o magazie dezafectată, în care se afla un autoturism și material lemnos. Focul a cuprins o suprafață de 200 mp.
6 iunie 2016 — un incendiu a izbucnit la fabrica de încălțăminte din Jilava, fiind afectată o suprafață de aproximativ 2.000 mp, respectiv spațiul de producție, dar și depozitul fabricii. Nu s-au înregistrat victime, dar în zonă s-a degajat o cantitate mare de fum.
5 iunie 2016 — o explozie urmată de un incendiu a avut loc în București, în sectorul 6, în zona Valea Cascadelor, în incinta târgului de vechituri, în urma căreia 12 persoane s-au ales cu arsuri. Nouă persoane au fost transportate la diferite spitale din București. Pacientul cel mai grav rănit în explozie a fost operat cu succes la Spitalul de Urgență Floreasca, iar după intervenție acesta nu a mai fost intubat.
6 noiembrie 2015 —trei persoane au ajuns la spital, în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire de pe bulevardul Magheru din Capitală, aproape de Piața Romană. Un bărbat, care a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului, a fost transportat la Spitalul de Arși și două femei, la Spitalul Floreasca. Trei persoane au refuzat spitalizarea.
23 iulie 2014 —un incendiu a cuprins o hală unde se afla depozitată parafină, situată pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila.
2 aprilie 2014 —un incendiu puternic a avut loc pe fosta Platformă Industrială Republica din Capitală, unde există o hală care avea depozitate materiale plastice.