Bucuresti
Incendiu puternic intr-un bloc din București. Șapte oameni intoxicați sau au suferit atacuri de panică

Șapte oameni, printre care și doi copii, au fost intoxicați cu fum ori au suferit atacuri de panică, după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc din sectorul 1 al Capitalei.
Se pare că proprietara apartamentului de la etajul 8 nu era acasă atunci când flăcările i-au cuprins locuința, iar vecinii au fost cei care au dat alarma.
Alarma s-a dat marți seară, în jurul orei 10, când locatarii blocului au simțit miros de fum în locuințe. Zeci de oameni au ieșit speriați afară și au anunțat pompierii.
Bărbat: „M-a sunat o vecină că e fum și mi-am trezit soția, dormea. Au venit cei de la pompieri că se poate coborî și-am coborât. E fum dens datorită tirajului, eu fiind la 9, s-a propagat la mine”.
Femeie: „M-a sunat fata mea să cobor repede jos că a luat foc”.
După ce au evacuat 13 persoane, echipajele de salvare s-au luptat mai bine de o oră cu flăcările din apartament.
Maior Ionel Solomon, comandant Detașamentul de Pompieri Dămăroaia: „Ne-am deplasat la locul intervenției cu patru autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară, patru resurse SMURD și două resurse de la SABIF”.
Șapte oameni, printre care și doi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, însă nimeni nu a ajuns la spital. Din fericire, flăcările nu au ajuns la apartamentele învecinate, însă fumul puternic a afectat mai multe locuințe. Pompierii urmează să stabilească exact cauza incendiului.
Bucuresti
Firea: „Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate”

Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate. Doi primari nu sunt în stare să administreze unica parcare supraetajată construită de Primăria Capitalei, tot în mandatul meu ca primar general, acuză Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.
„Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate. Doi primari nu sunt în stare să administreze unica parcare supraetajată construită de Primăria Capitalei, tot în mandatul meu ca primar general.
Zilele trecute, am văzut cu toții în presă cum a ajuns să arate singura construcție de tip Park&Ride realizată de Municipalitate, în zona Pantelimon. Coșurile de gunoi erau pline până la refuz, semn că nimeni nu le mai curățase de săptămâni întregi. Multe dintre instalații sunt vandalizate, pereții mâzgâliți cu tot felul de desene, iar locurile de parcare ocupate de mașini abandonate, cu praful pe ele de luni întregi.
Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2 nu fac nimic pentru a-i încuraja pe șoferii care intră în București dintre Cernica sau Pantelimon să-și lase mașinile în parcare, cât timp sunt la serviciu sau în oraș cu alte treburi. Au luat o singură măsură, zero taxe, dar care nu este suficientă. În plus, cele două primării nu se înțeleg nici măcar să țină funcțională parcarea care a costat aproape 13 milioane de euro.
Chiar dacă în urma articolelor din presă au dispărut mormanele vizibile de gunoaie, restul problemelor au rămas.
În 2016 am găsit aici, la intersecția șoselelor Pantelimon și Vergului, o mare groapă și atât. În septembrie 2020, lucrările erau aproape gata. Dar au venit alegerile, s-a schimbat primarul și lucrările s-au oprit la 99%. Abia în iulie 2021, după opt luni, Primăria Capitalei a reușit să termine și acel rest de 1% și să deschidă parcarea. De atunci, vedem cu toții ce s-a întâmplat…”, scrie Gabriela Firea.
Bucuresti
Cum se lucrează în București? Nicușor Dan: ”Proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizaţiei şi a continuat să lucreze”

Tribunalul Bucureşti a confirmat că lucrările de construire la clădirea de pe strada Visarion nr. 8 au fost ilegale, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres.
„Autorizaţia a expirat, noi nu am prelungit-o, iar proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizaţiei şi a continuat să lucreze. Se face un an de când am sesizat Parchetul, singurul organ competent să oprească lucrările, nu am avut niciun răspuns”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.
El a atras atenţia că se înregistrează „o disoluţie a autorităţii în urbanism”, care începe cu Parchetul.
„Cathedral Plaza, Visarion 8, Icoanei 2-8 sunt clădiri care vor fi demolate, chiar dacă vom mai pierde ani în procese”, a adăugat Nicuşor Dan.
Primarul Nicuşor Dan a declarat, pe 12 februarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru oprirea lucrărilor de construcţie la blocul aflat pe strada Visarion nr. 8, pe motiv că „sunt multe ilegalităţi şi falsuri”.
„După ce clădirea a fost demolată bucată cu bucată fără vreo autorizaţie, primarul PSD Firea a dat în 2019 autorizaţie pentru un bloc cu 5 etaje. Sunt multe ilegalităţi, chiar falsuri constatate de Parchet. Ca de obicei, Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a găsit nimic ilegal”, afirma Nicuşor Dan.
Pe 7 iunie, edilul general al Capitalei îşi manifesta nemulţumirea că solicitările Municipalităţii de oprire a lucrărilor de pe străzile Visarion şi Icoanei nr. 2-8 nu au fost soluţionate de parchete.
Bucuresti
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”

Aurel Răducan, zis Aurel Caran, Costel Răducan, zis Costel Caran, Emil Răducan, zis Emil Caran, au fost săltați, în această dimineață de polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), conform surselor Bugetul.ro.
Odată cu ei, a fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”, au mai dezvăluit sursele Bugetul.ro.
Gruparea Caranilor este una dintre cele mai renumite grupări ale Capitalei, acționând, în special, în Sectorul 2, în cartierul Pantelimon.
Liderii grupării sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului
Comunicatul Poliției Române:
„La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 84 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.
Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul de Investigații Criminale, serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, respectiv Direcției Generale Anticorupție, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” și unităților de jandarmerie din județele Dolj, Gorj, Brăila și Timiș,
Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent, 3 frați, în calitate de lideri decizionali, ar fi inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați), specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului, în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență, atât în București, cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice.
În vederea atingerii scopului propus, încă din momentul constituirii, cei trei lideri decizionali ar fi atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu grupări rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival).
Din cercetări a reieșit că la gruparea infracțională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul S.U.A., având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României.
Astfel, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, în municipiul Rovinari, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, în care au atras mai mulți membrii (aderenți și sprijinitori), aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia (intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României.
Liderul ar fi perceput comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri ar fi fost remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat care acționa pe teritoriul SUA.
Prejudiciul cauzat în perioada mai-octombrie 2021 este de 1.756.284 de USD .
În intervalul septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul grupului infracțional ar fi acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduși în circuitul civil și utilizați ca provenind din surse licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora.
De asemenea, sumele de bani reciclate ar fi fost învestite în autoturisme, imobile, societăți comerciale, fermă de minat cryptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.
Totodată, s-a reținut că, în perioada februarie – aprilie 2021, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane, iar, în vederea atingerii scopului propus, membrii acestuia ar fi recrutat și adăpostit mai multe femei, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora (situația financiară precară, minori în întreținere, asigurarea mijloacelor materiale de subzistență pentru întreaga familie), în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției și alte forme de exploatare sexuală (practicarea de dansuri tip streptease) în incinta unui club aflat în sectorul 1 al municipiului București.
Aceștia le-ar fi impus persoanelor de sex feminin să întrețină atmosfera cu clienții clubului (prin dansuri, inclusiv nud), obținând sume importante în urma consumației.
Întrucât nu erau remunerate pentru activitatea desfășurată de către administratorii în fapt ai clubului, ar fi fost constrânse să întrețină raporturi și acte sexuale, precum și masaj erotic în camerele special amenajate și puse la dispoziție de către suspecți, acesta fiind singurul mod prin care puteau să câștige foloase patrimoniale în cadrul clubului respectiv.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.
Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”.
- Sectorul 65 zile in urma
Achizitiile din primaria lui Ciprian Ciucu sub lupa DNA! De ce-l sustine Ciucu pe Gadiuta, exclus din USR, fara atributii?
- Imobiliare5 zile in urma
ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia
- Bucuresti6 zile in urma
Cutremur in Jandarmeria Romana dupa ce o angajată a fost prinsă cu droguri în poșetă
- Politica7 zile in urma
Nicușor Dan nu se trezește nici în ultima clipă: Decât să muncească mai bine dă Primăria Capitalei PSD-ului și Gabrielei Firea
- Bucuresti5 zile in urma
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”
- Monden4 zile in urma
Cine moștenește averea actriței Rona Hartner?
- Bucuresti7 zile in urma
Bataie de joc in inima Bucurestiului: O femeie a cazut intr-o groapa, martorii au sunat la salvare
- Timp liber6 zile in urma
Premieră: Muzeul Antipa propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă