În numele vieţii, 340 de bucureşteni au decis să facă marţi un gest extraordinar pentru pacienţii aflaţi în suferinţă. Au donat sânge! Este, însă, cu mult sub necesarul cerut de medicii din cele 45 de spitale publice din Capitală. Pentru a nu amâna operaţiile şi pentru a le da tuturor bolnavilor o şansă la viaţă, numărul donatorilor ar trebui să ajungă la 900, zilnic. 
Ştefan, economist de profesie, s-a învoit două ore de la serviciu pentru a salva o viaţă. Marţi, a donat sânge pentru a doua oară. Prima dată, a ajutat o rudă diagnosticată cu leucemie. Acum, sângele lui va ajunge la tatăl unei prietene.

„M-am pus în locul lui şi am zis că, dacă aş avea nevoie şi eu la rândul meu, aş fi vrut ca prietenii mei şi cei apropiaţi să doneze”, spune Ştefan Oancea.

La Centrul de Transfuzie, am găsit-o şi pe Alina, care a venit să doneze între două probe de bacalaureat.

<

„Am auzit la televizor că nu este sânge în spitale şi că este nevoie. Încep eu azi, poate altcineva vine mâine şi tot aşa”, spune Alina Micu.

Florin a donat sânge prima oară la 28 de ani. Apoi, a tot continuat să o facă. La 36 de ani, are deja 30 de donări.

„La fiecare opt săptămâni sunt aici. Să ajut persoanele care au nevoie de sânge”, spune Florin Gherman.

340 de bucureşteni au donat viaţă marţi. Prea puţini pentru a acoperi tot necesarul în spitale. Cu două ore şi jumătate înainte ca Centrul de transfuzie să se închidă, doar câţiva bucureşteni mai aşteptau să doneze sânge.
În Bucureşti se poate dona la patru centre: cel de pe strada Constantin Caracaş, la Spitalele Universitar şi Floreasca şi la Institutul Fundeni, anunta Realitatea.net.