Cicliştii sunt invitaţi să formeze o bicicletă uriaşă ce va fi fotografiată şi filmată de la înălţime. Imaginile vor fi utilizate ulterior ca materiale de promovare a utilizării bicicletei.
În aceste fel, organizatorii doresc să transmită un mesaj privind necesitatea oferirii de alternative viabile pentru utilizarea bicicletei, ca soluție la congestiile din trafic.
I Bike BucharestEvenimentul “I Bike Bucharest” are loc sâmbătă, între orele 13:00 și 14:00, la Romexpo, în cadrul Salonului de Biciclete și Accesorii.
Locul de desfaşurare a acţiunii va fi platoul din faţa intrării în complexul Romexpo dinspre Piața Presei Libere, lângă cele două turnuri de sticlă, începând cu ora 13:00.
Datorita faptului că sâmbătă vor fi mai multe evenimente dedicate utilizarii bicicletei, respectiv Expobike si Marsul Bicicliștilor, organizatorii vor acorda facilităţi celor care doresc să viziteze Expobike.
Organizatorii doresc astfel să gestioneze cat mai uşor afluxul de participanti în jurul orei de începere a activitaţilor.
Deoarece platoul va fi ocupat până la ora 13:00, participanţii sunt rugaţi să se adune la punctele de adunare indicate de personalul care se va ocupa de organizare.
Este important ca cei care vizitează expoziţia să fie la ora 13:00 la punctul de adunare, împreună cu bicicletele.Expobike 2016
Evenimentul va avea loc pe platoul din fața aleii centrale de la Romexpo, lângă blocurile turn.
Cei care doresc să participe la formarea bicicletei dar nu vor să viziteze expoziţia, beneficiază de intrare liberă pe platou, pe la poarta A (lângă blocurile turn), anunta
Evenimentul este organizat de OPTAR și EXPOBIKE și susținut de Ambasadele Suediei, Olandei, Franței si Austriei.
Bicicleta este cel mai eficient energetic mijloc de transport și cel mai eficient din punct de vedere al ocupării spațiului public.
Pentru București, cel mai congestionat oraș al Europei, conform studiilor Tom-Tom, încurajarea utilizării mijloacelor de transport eficiente trebuie să devină o prioritate.

<