Timp liber
Regizorul Mihai Grecea a lansat filmul ”Sunetele Bucurestiului”

Vineri, 15 aprilie 2016, la Cinema Muzeul Țăranului Român, Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană a lansat filmul Sunetele Bucureștiului / Sounds of Bucharest, regizat de Mihai Grecea.
Evenimentul de lansare s-a desfășurat în prezența regizorului, a echipei de producție și a protagoniștilor filmului: Fiona Duțu, Reeana Singh, Mustafa Oz și Vlad Bolocan. Proiecția a fost continuată de o sesiune Q&A, prin intermediul căreia spectatorii au putut să descopere mai multe despre protagoniști, dar și să își manifeste aprecierea față de atașamentul lor pentru România.
„Cu ajutorul personajelor pe care le-am ales am putut să arătăm că noile minorități, cum sunt denumite naționalitățile care trăiesc alături de noi în Bucureșt în ultimii ani, îmbogățesc orașul, aduc niște lucruri noi orașului la care de puține ori ne gândim, aduc o pată de culoare, un sunet nou” a declarat Mihai Grecea.
Proiecția le-a oferit ocazia protagoniștilor să se cunoască, atât prin vizionarea filmului cât și personal. Astfel au aflat ce au în comun în ceea ce privește relația cu Bucureștiul, dar și ce îi diferențiază ca atitudine. Vlad Bolocan a spus „Mi-am dat seama de ce zic prietenii mei din București că moldovenii sunt încrâncenați”, în timp ce Mustafa Oz consideră că „Noi, în București suntem ca budinca lui Noe, de care vorbeam în film, un amestesc cu de toate (linte, fructe), ciudat dar gustos și interesant”.
Filmul documentar Sunetele Bucureștiului / Sounds of Bucharest surprinde povestea a opt cetățeni străini reprezentanți ai comunităților de: moldoveni, britanici, libanezi, fracezi, turci, italieni, indieni, respectivi chinezi, stabiliți în București dupa 1990.
Regizat de Mihai Grecea, filmul prezintă istoria fiecărui străin ce a optat pentru România, motivația alegerii acestei țări, respectiv oraș, parcursul integrării în comunitate, pentru o mai bună înțelegere a mecanismului de integrare a noilor locuitori ai Bucureștiului. Filmul scoate la iveală identitatea bucureșteană, observată mai mult sau mai puțin obiectiv de ochiul străin, care descoperă treptat elementele constitutive ale acesteia.
Atașamentul față de România al celor 8 protagoniști este remarcabil, și poate surprinzător pentru românul care părăsește țara în căutarea de mai bine. Într-un context în care România se depopulează treptat și fără prea multe perspective de întoarcere, alții aleg aceeași Românie drept casă.
Filmul Sunetele Bucureștiului / Sounds of Bucharest a fost realizat în cadrul proiectului Noile minorități din municipiul București, realizat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană și finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului PA17/RO13 Promovarea diversității în Cultură și Artă în cadrul Patrimoniului European.
Timp liber
Cine vrea un parc acvatic de la primarie? Sectorul 3 scoate la licitatie prin concesiune Complexului Acvatic – Parc Pantelimon

Primăria Sectorului 3 anunţă pe SICAP licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare şi exploatare a Complexului Acvatic – Parc Pantelimon prin concesiune.
Termenul de realizare a investiţiilor (în vederea funcţionării complexului acvatic) va avea o pondere de 35% în cadrul criteriilor de evaluare. Investiţiile preliminare se vor realiza într-un termen care nu poate fi mai mic de şase luni şi care nu poate depăşi 12 luni.
Valoarea investiţiei preliminare suplimentare va avea o pondere de 25% în cadrul criteriilor de evaluare.
Durata concesiunii este de 420 de luni (35 de ani).
Termenul limita pentru primirea ofertelor este 16 februarie.
Conform raportului de specialitate, parcul are o suprafaţă de 66.801 metri pătraţi.
Sursa foto: buletin.de/bucuresti
Timp liber
Vedeta TV: Să mănânci în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată

Robert Turcescu scrie, pe pagina sa de Facebook, că a mânca la restaurante sau la fast-food-uri în Bucureşti, cu mici excepții, reprezintă un act de ”sinucidere curată”.
”M-au tot întrebat în ultimele luni diverși amici ce m-a apucat cu postările despre gătit acasă. Le-am spus tuturor că a mânca în restaurantele din București, cu mici excepții, e sinucidere curată.La capitolul delivery, e și mai groaznic: știu din interior despre condiții absolut înfiorătoare în care se prepară ”cea mai bună pizza din București ” sau vestita ”mâncare chinezească”.Despre fast-food, ce să mai zic: n-ați vrea să știți ce zone ating mâinile, chiar și acoperite cu mănuși de „unică folosință”, cu care vă e preparată shaorma… E jale!Ca să scadă cheltuielile de achiziție a materiei prime, restaurantele de orice tip cumpără de obicei cele mai ieftine ingrediente: legume ofilite, carne în ultima zi a termenului de valabilitate, lactate idem.
Se gătește cu FOARTE multă sare! Se pune zahăr la greu, se adauga o nenorocire întreagă de potențiatori de arome șamd.
E jale, vă spun ca om care a mâncat în nenumărate cârciumi de fițe sau de nefițe din București și din țară: numeri pe degete de la o mână restaurantele din București, spre exemplu, în care poți mânca fără emoții!
Ce vreau să vă rog: gătiți acasă de câte ori puteți! E un pas mare spre o viață muult mai sănătoasă, mai ales dacă țineți la sănătatea copiilor voștri!
Nu sunt extremist, nu plec cu aragazul după mine in concediu, dar ocolesc restaurantele de câte ori pot. Mai ales că, de multe ori (…) ni se vinde la preț mare o mâncare de doi lei, adesea expirată”, scrie Turcescu pe pagina sa de Facebook.
Timp liber
FC Barcelona – FCSB, marele meci al anului 2023 in Bucuresti?

După ce la începutul lunii decembrie Borussia Dortmund și Fiorentina au venit la București pentru un turneu amical, evoluând împotriva Rapidului lui Adrian Mutu, la vară microbiștii se pot aștepta la o altă echipă de proporții.
Omul de afaceri Adrian Thiess, cel care a adus și Fiorentina și Dortmund în România, are planuri mari pentru vara viitoare.
„Sper ca la anul, în perioada verii, o să avem din nou un turneu în iulie-august, dacă lucrurile vor decurge bine. Vrem tot cu o altă echipă românească și de ce nu, chiar FCSB. Ne-am dori să aducem din nou Barcelona. Și atunci cu Dinamo, Steaua a fost prima opțiune”, a declarat Adrian Thiess, pentru Fanatik.
În cadrul triunghiularului desfășurat în 10 decembrie pe Arena Națională, Rapid a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Borussia Dortmund și 3-0 de Fiorentina, italienii câștigând turneul după ce s-au impus cu 2-0 în fața nemților.
- Politicao săptămână in urma
Sondaj: Nicusor Dan creste in optiunile bucurestenilor si este singurul capabil s-o infranga pe Firea
- Transport3 săptămâni in urma
Noaptea mintii pe Centura Capitalei: Pasarela care nu duce nicaieri, construita in drum!
- Politica3 săptămâni in urma
După Grindeanu și Gabriela Firea dă cu subsemnatul în fața procurorilor anti-corupție!
- Monden4 săptămâni in urma
Micutzu, amenintat cu moartea după rolul din filmul Teambuilding
- Politica4 săptămâni in urma
”Se putea mult mai mult la nivelul Bucureştiului” – Liderul PNL Sector 1, dezamăgit de Nicușor Dan
- Bani3 săptămâni in urma
Nicusor Dan anunta cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei
- Sectorul 33 săptămâni in urma
Imagini socante in Sectorul 3: Barbat gasit mort pe sinele de tramvai!
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Pungi cu droguri descoperite langa Academia de Politie din Bucuresti
Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucuresti/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te