Acasă Timp liber Cod galben de ploi si vijelii in Bucuresti! Doua zile cu temperaturi...

Cod galben de ploi si vijelii in Bucuresti! Doua zile cu temperaturi scazute!

436

Vremea schimba foaia: nu uitati umbrele cand iesiti din casa, pentru ca ploile se intorc in forta. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni, valabila inclusiv in Bucuresti, de marti, anunta Ziare.com.

Avertizarea este valabila de marti, de la ora 22:00, pana miercuri, la aceeasi ora, potrivit Administratiei de Meteorologie.
In acest interval vom avea parte de instabilitate atmosferica accentuata, cantitati de apa importante si intensificari ale vantului.
Vizate de codul galben sunt judetele Arges, Buzau, Dolj, Mehedinti, Sibiu, Vrancea, Covasna, Gorj, Olt, Teleorman, Brasov, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Valcea. Sub cod galben este si Capitala.
In intervalul mentionat, in regiunile sudice, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata.
In Oltenia, mare parte din Muntenia si sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp. Viteza vantului va depasi 60…65 km/h, mai ales in Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.

<