Primăria Capitalei a suplimentat bugetul pentru reabilitarea Maternității Bucur, de la aproximativ 80 de milioane de lei, la 116 milioane de lei, potrivit unui proiect votat, miercuri, în ședința CGMB, scrie Mediafax.
Inițial, valoarea investiției în ceea ce privește reabilitarea corpurilor A și B ale Maternității Bucur era de aproximativ 80 de milioane de lei, iar acum, Primăria Generală a aprobat, printr-un proiect de hotărâre, actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției la suma de 116 milioane de lei (fără TVA).
„Cele două corpuri de clădire ale maternității corp A și corp B, din informațiile culese, din studierea fațadei, a materialelor de construcție și a structurii de rezistență se apreciază că au fost facute în perioada 1930-1938. Datorită vechimii de peste aproximativ 85 de ani de exploatare, construcția va trebui sa fie reabilitată atât din punct de vedere funcțional cât și din punct de vedere al finisajelor și echipamentelor, deoarece nu mai prezintă siguranță în exploatare. În acest moment construcția nu asigură în totalitate cerințele de igienă și sănătate a oamenilor, iar atenția noastră este îndreptată către siguranța îndepliniri actului medical”, se arată în expunerea de motive a proiectului votat în ședința CGMB de miercuri.
De asemenea, CGMB a votat, miercuri, alte două proiecte care prevăd construirea ambulatorului de la Spitalul „Victor Babeș” precum și reabilitarea mai multor corpuri ale spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia”.

<
Transparenta face diferenta