Ne-am obișnuit în ultima vreme cu știri proaste și din ce în ce mai proaste. La fel cum ne-am obișnuit cu creșterile constante de prețuri.
Ba că e frumos afară, ba că e urât, ba că au crescut taxele, ba că au scăzut. Nu are importanță. Prețurile cresc. Și mereu există o explicație „foarte bună” pentru asta. Și nu e vorba doar despre prețurile la produsele de lux. E vorba de prețuri care ne afectează pe toți, mai ales pe majoritatea celor ce muncesc cinstit sau încearcă să se bucure de pensie. Mai ales prețurile la utilități și produsele de bază au proasta inspirație de a tot crește.
Așa că în tot noianul de știri despre scumpiri ai zice că orice știre despre un preț care măcar nu crește ar fi mereu pe toate posturile și în toate ziarele. Și totuși…
Oricât de surprinși am fi, și chiar suntem, în București, prețul apei a scăzut de două ori. Doar în ultimul an. Se pare că și datorită acestei scăderi, Capitala are printre cele mai mici prețuri la apă din țară. Și noi nu prea știm asta.
Lucrul acesta ne-a determinat să încercăm să aflăm ce minune sau greșeală s-a produs la Apa Nova București de a decis să scadă prețul. Și am aflat că nu Apa Nova este cea care decide prețul apei. Nici măcar Primăria nu poate face asta. În schimb, există o comisie independentă care primește propuneri de creșteri sau descreșteri de la Apa Nova și care decide dacă le aprobă sau nu. Ar trebui deci să mulțumim acestei comisii că a fost de acord să ne scadă prețul la apă. Și să ne dorim cât mai multe astfel de comisii care să ne stabilească prețurile pentru toate serviciile publice.

<
Transparenta face diferenta