Intra in contact cu noi

Stiri Bucuresti actualitate

Admitere liceu 2016 in Bucuresti: Vezi lista locurilor pentru fiecare unitate si topul celor mai bune licee din Capitala!

Publicat cu

pe

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista locurilor disponibile în fiecare liceu bucureștean, pentru anul școlar 2016-2017. Majoritatea instituțiilor de învățământ și-au păstrat numărul de locuri de anul trecut, însă există și câteva schimbări notabile. Modificări au fost înregistrate și în clasamentul celor mai bune licee din București, realizat în funcție de ultima medie de admitere: trei dintre ele au urcat în clasament, iar unul dintre cele prezente anul trecut în TOP 10 a ieșit din listă.

ADMITERE LICEU 2016. Liceul Goethe are mai puține locuri disponbile pentru anul școlar 2016-2017 (96), față de anul școlar 2015-2016 (109). Și Colegiul Tehnic Feroviar „MIHAI I” are mai puține locuri pentru anul viitor: 56, față de 84, câte erau anul trecut.
Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, pe de altă parte, are 28 de locuri în plus pentru admiterea din 2016 (168), față de câte erau disponibile în 2015 (140).
Și la Colegiul Național „CANTEMIR VODĂ” sunt disponibile mai multe locuri: 168, în 2016, față de 140, în 2015.
De asemenea, Colegiul Național Iulia Hașdeu va avea o clasă în plus de anul școlar viitor, care aduce astfel 28 de locuri în plus în 2016 (252), comparativ cu 2015 (224), scrie b365.ro.
Majoritatea liceelor din Capitală au păstrat însă numărul de locuri de anul trecut, după cum se poate vedea în lista de mai jos.
ADMITERE LICEU 2016. Cum s-a schimbat TOPUL celor mai bune licee din București:
În ceea ce privește TOPUL celor mai bune 10 LICEE din BUCUREȘTI (în funcție de ultima medie de admitere), clasamentul s-a schimbat puțin. Colegiul Naţional „Spiru Haret”, de pildă, a urcat de pe poziția 7 pe poziția 4, iar Colegiul National „I.L.Caragiale” a ieșit din TOP 10. Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir”, care nu era anul trecut în clasament, a intrat în listă pe poziția 7. Și Colegiul Național „Iulia Hașdeu” a urcat- de pe locul 8 pe locul 6. Totodată, Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” a urcat de pe locul 9 pe locul 6, alături de Hașdeu.
ADMITERE LICEU 2016. TOPUL din 2016, în funcție de ultima medie de admitere din 2015:
1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”
2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”.
3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”
4. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”şi Colegiul Naţional „Spiru Haret”.
5. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”
6. Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” şi Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”
7. Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir”
8. Colegiul Naţional „Ion Creangă” și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”
9. Colegiul German „Goethe”și Colegiul Naţional „Grigore Moisil
10. Colegiul Naţional „Matei Basarab”
ADMITERE LICEU 2016. TOPUL din 2015, în funcție de ultima medie de admitere din 2014:
1. Colegiul National „Sfantul Sava”
2. Colegiul National „Gheorghe Lazar”
3. Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”
4. Colegiul National „Mihai Viteazul”
5. Colegiul National „Gheorghe Sincai”
6. Colegiul National „I.L.Caragiale”
7. Colegiul National „Spiru Haret”
8. Colegiul National „Iulia Hasdeu”
9. Colegiul National Bilingv „George Cosbuc”

Stiri Bucuresti actualitate

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală.

Lucrările de reabilitare constau în turnarea unui strat de asfalt nou, înlocuirea bordurilor deteriorate, delimitarea spațiilor verzi, dar și protejarea zonei pietonale prin amplasarea de stâlpi antiparcare, a precizat liberalul.

„În același timp, Administrația Străzilor București continuă reparația trotuarelor și pe străzile: Nicolae Titulescu, Calea Vitan, Strada Eforie, Str. Ilfov., Piața Unirii, Splaiul Unirii”, a adăugat Stelian Bujduveanu.

Reclama

Viceprimarul municipiului București a anunțat de curând și finalizarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor de pe strada Polonă a Capitalei. Infrastructura pietonală a fost modernizată și au fost amplasați stâlpi antiparcare.

Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Primăria Capitalei vrea să amendeze șoferii care stau pe loc și nu opresc motorul mașinii

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei ar putea adopta un proiect de hotărâre prin care se urmăreşte descurajarea staţionării maşinilor cu motorul pornit în proximitatea spitalelor, unităţilor de învăţământ, a căminelor de bătrâni şi a locurilor de joacă, scrie Agerpres.

Proiectul extinde şi dezvoltă o măsură adoptată de Consiliul Local Sector 6, care prevede amplasarea unor indicatoare în proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar cu mesajul: „Pentru sănătatea copiilor opreşte motorul când staţionezi”.

„Şi motorul pornit în staţionare (nu în trafic) contribuie la poluarea Bucureştiului. Mă bucur că ieri Consiliul Local al Sectorului 6 a votat amplasarea de semne informative în vecinătatea şcolilor la propunerea campaniei ‘Opreşte Motorul!’ care deja are un program de conştientizare în mai multe şcoli. Împreună cu ‘Părinţi de Cireşari – Piaţa Domenii’ şi Ecopolis, eu şi Anamaria Gram am pus la punct un proiect de hotărâre CGMB care să dezvolte această iniţiativă la nivelul întregului Bucureşti. Proiectul va fi depus zilele următoare şi am speranţa că va fi susţinut şi de colegi din alte partide având în vedere efectul benefic asupra tuturor, dar mai ales asupra copiilor. Este păcat să decontăm confortul nostru în sănătatea lor”, a scris consilierul municipal USR Andrei Rigu, pe Facebook.

Reclama

Ideea aparţine ONG-ului „Părinţi de Cireşari”, care are deja o colaborare cu PMB, în cadrul campaniei „Opreşte Motorul”. Este vorba despre un program de conştientizare desfăşurat la şcoli unde au fost amplasaţi senzori de măsurare a poluării.

Intervale maxime

Andrei Rigu a menţionat că prevederile ar urma să intre în vigoare peste şase luni, iar proiectul prevede şi amenzi. El a subliniat că valoarea acestora este mică, deoarece scopul nu este sancţionarea şoferilor, ci descurajarea staţionării cu motorul pornit. Vor fi prevăzute intervale maxime de timp în care motorul poate fi pornit, iar aceste intervale vor fi diferite pentru sezonul cald şi sezonul rece. De asemenea, vor exista excepţii pentru anumite categorii de autovehicule.

Reclama

„Nu intenţionăm să implementăm proiectul acum, în perioada rece, ci probabil în vreo şase luni de la adoptare. Pe la jumătatea primăverii, începutul verii va intra efectiv în vigoare. (…) Vrem să se înţeleagă sensul proiectului, faptul că trebuie să avem puţin mai multă grijă, mai ales în anumite zone”, a explicat Andrei Rigu.

Trei pași ai primarului Ciucu

Primăria Sectorului 6 a atras atenţia, într-o postare pe Facebook, asupra faptului că gazele de eşapament sunt „otrăvitoare şi sunt considerate extrem de periculoase”, fiind catalogate în anul 2012 drept unul dintre factorii cancerigeni de către Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului. Primarul Ciprian Ciucu a anunţat că vrea să susţină implementarea proiectului aprobat în Sectorul 6 la nivelul întregii Capitale.

Reclama

„După ce am publicat acel mesaj, ca de la părinte la părinte, cu oprirea motorului, atunci când ne aşteptăm copiii de la şcoală, am fost contactat de iniţiatoarele Campaniei ‘Opreşte Motorul’ să facem un pas înainte. Mai exact, să amplasăm astfel de semne informative în vecinătatea şcolilor. Le-am propus sa facem trei paşi: adică, să ducem proiectul şi în Consiliul General (unde este blocat şi îl vom debloca cu ajutorul consilierului general Andrei Badiu) şi să amendăm legislaţia naţională pentru a se putea da amenzi (ca şi în Austria, Germania, unele state din SUA). La acest lucru s-a înhămat colegul meu deputatul Cristian Băcanu”, a scris Ciprian Ciucu, pe aceeaşi reţea de socializare.

Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Bucurestiul rural – Porc taiat in mijlocul strazii, in plina zi, pe strada din zona centrala

Publicat cu

pe

Un porc a fost sacrificat, în plină zi, pe o stradă din centrul Capitalei. Operațiuna de sacrificare a animalului a durat aproximativ 7 ore.

Mai mulți bărbați scot un porc dintr-o dubă, apoi încep să-l taie și îl pârlesc în mijlocul străzii.

Revoltați de situație, vecinii au sunat la poliție.

Reclama

Oamenii legii au dat doar un avertisment verbal și au sesizat inspectorii sanitar-veterinari, potrivit Digi 24.

Întrebați de ce au tăiat porcul în stradă în centrul Capitalei, în plină zi, oamenii ar fi spus că locuiesc la casă, nu la bloc, și nu s-au gândit că cineva va fi deranjat.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 45 ore in urma

VIDEO-Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier. Băluță: Înainte, pentru câteva ore pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4

Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier, a anunțat Primăria Sectorului 4. Potrivit autorităților locale, acesta va fi deschis inițial pentru pietoni. „Înainte,...

Bani12 ore in urma

Studiu Gfk: Puterea de cumpărare în București este dublă față de media pe țară

Județul Constanța se află, în acest an, la jumătatea clasamentului național privind puterea de cumpărare, cu o medie anuală pe...

Timp liber16 ore in urma

O celebra berarie din Viena a deschis o franciză la București

Celebra berărie Salm Braeu din Viena, Austria, a deschis o franciză la București. Aceasta este situată pe Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 48....

Turist16 ore in urma

Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj

Pe 1 decembrie, Casa istorică a Miței Biciclista a dat startul sezonului sărbătorilor de Crăciun. Ceremonia de inaugurare a decorațiunilor și...

Stiri Bucuresti actualitateo zi in urma

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos....

Banio zi in urma

Sectorul care va atrage investii uriase in Romania in anii urmatori. Iohannis: ”România vrea să devină un lider în regiune”

Guvernele și companiile petroliere, prezente la Summitul pentru climă al Națiunilor Unite din Dubai, au promis să ia măsuri mai...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: