scrub up
Managerul Spitalului Sf. Maria, Narcis Copcă, a afirmat vineri că există și alte firme care produc substanțe dezinfectante neconforme.
„Avem și alte firme cu la fel de grave probleme. (…) Am avut o perioadă în care am folosit o substanță, culmea, pe care o folosim tot noi când mergem în Germania, aceeași societate, numai că la noi — ca și pasta dumneavoastră de dinți sau detergentul — miros altfel. Am constatat că mâinile noastre, ale chirurgilor, după 7 — 8 ore de operații nu aș fi vrut să le vedeți. Am făcut numeroase referate, chiar și eu am făcut managerului și la fel toți colegii mei — pentru a putea scoate de pe formula aceasta de licitație cu prețul cel mai mic această substanță mizerabilă”, a declarat presei medicul.
Potrivit acestuia, mâinile chirurgilor prezentau prurit, eritem, descuamare și arătau „ca niște crocodili” în urma folosirii acelei substanțe care era „alcool pur”. „Aceasta înseamnă că substanțele erau alcool pur. Este altă societate”, a mai declarat managerul.
Întrebat dacă în spitalul pe care îl conduce a folosit produse dezinfectante de la Hexi Pharma, Narcis Copcă a răspuns:

„Foarte, foarte puțin, am avut o impresie execrabilă când era o firmă cu un alt nume, cu mulți, mulți ani în urmă, chiar am văzut cum se fabricau. Erau niște bidoane absolut oribile, se fabricau în niște condiții pe care acum nu le-am putea imagina și am evitat cât se poate”.

El a povestit cum a refuzat o substanță dezinfectantă, iar, ulterior, cei de la acea firmă au contestat acest lucru și au câștigat, unitatea medicală trebuind să cumpere produsul.

<

„Din păcate, economia aceasta cu posibilitatea cumpărării pe internet cu prețul cel mai mic nu lasă loc de joacă, nu ai voie să cumperi decât cu prețul cel mai mic. Vă mărturisesc că am avut un produs cu acest tip, l-am refuzat, au făcut contestație, au câștigat și a trebuit să îl cumpărăm. Am avut foarte multe plângeri realmente”, a arătat acesta.

Sursă: Agerpres