Majoritatea analistilor cred ca absenteismul la vot este mai periculos pentru democratie decat modul prin care ajung oamenii in cabina de vot, deoarece in fata foii si a stampilei fiecare face ce vrea. O buna mobilizare a cetatenilor la urne poate schimba lumea, iar cel mai bun exemplu vine din Marea Britanie, unde recent au avut loc alegeri locale. In Londra alegerile au fost castigate de Sadiq Khan. Acesta este fiul unor imigranti pakistanezi si este musulman. A fost o provocare pentru londonezi sa-si infranga teama si sa voteze un musulman pentru conducerea Londrei.
Practic, Sadiq Khan a castigat in fata Zac Goldsmith, din partea Partidului Conservator, care a dat primarul Londrei in ultimele doua mandate cu rezultate foarte bune. Cea mai importanta  miscare strategica a lui Sadiq Khan in aceasta campanie a fost sa aduca lumea la vot, scrie stireazilei.com.
Prin intermediul site-ului sau, www.sadiq.london, candidatul laburist a prezentat londonezilor o harta interactiva cu sectiile de votare, astfel fiecare cetatean putea vedea unde trebuie sa voteze.
Tot pentru a facilita votul, Sadiq Khan, prin intermediul Partidului Laburist a pus la dispozitia cetatenilor care isi doreau sa mearga la vot dar aveau dificultati de deplasare masini pentru a-i transporta la sectia de votare.
In acest context, candidatul Partidului Laburist a castigat primaria Londrei prin crearea unei emulatii la urne care i-a facut pe londonezi sa-si infranga teama de a vota un candidat musulman.
In curand urmeaza alegerile locale si in Romania. Acum este evident, solutii exista tot ce trebuie este un pic de creativitate pentru a-i convinge pe oameni sa vina la vot.

<