Vom avea 30 de module pentru incarcarea masinilor electrice in Bucuresti! Vezi unde vor fi amplasate

0
431
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat în ședința de vineri înființarea a 30 de stații de alimentare pentru mașinile electrice pe teritoriul Capitalei.
„Conform datelor statistice, numărul mașinilor electrice înmatriculate în Municipiul București a crescut considerabil și propun demararea de urgență a infrastructurii necesare pentru instalare de stații de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului București”, se arată în expunerea de motive aferentă proiectului inițiat de consilierul ALDE Ion Valentin Voicu.

Locațiile propuse pentru amplasarea celor 30 de module de încărcare a mașinilor electrice sunt:parcajul de pe Str. Pictor N. Tonitza, parcarea din zona Pescăruș, parcajul de pe Str. Ziduri Moși, parcarea de pe Șoseaua Nordului, parcajul de la Operă, parcarea de pe Bd. Expoziției, parcajele Doamnei și de pe Str. Ion Ghica, parcajele din zona Pieței Universității, respectiv de la Universitatea de Arhitectură, Str. Enei – zona fântânilor, Union și Str. Academiei, parcajul Bucur Obor, parcajul Chiristigiilor, parcajele Matei Millo și Constantin Mille, parcajul din Piața Constituției, parcajul din Piața Revoluției, parcajul Aviatorilor, parcajele din zona hotelului Horoscop din Piața Unirii, parcajul de pe Lipscani, parcajul de la Palatul de Justiție, parcajele de la Lido, parcarea din zona Parcului Herăstrău, parcajele din zona Decebal, parcajul de la Piața Amzei, parcările de la Piața Victoriei, parcajul de pe Calea Plevnei, parcarea de la Piața Charles de Gaulle, parcajul din zona fostului magazin Eva, parcările din zona ceasului și a parcului de la Gara de Nord.

Datele remise Municipalității de Direcția Regim Permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor privind numărul de mașini electrice existente la nivel local arată că în România sunt înmatriculate 299 de vehicule de acest gen, dintre care 187 sunt în Capitală.
”Programul Rabla Plus dedicat achiziției de mașini electrice nu a avut succes în 2016, acest lucru fiind cauzat de prețurile ridicate ale acestor mașini. În România un astfel de autovehicul costă cel puțin 30.000 de euro. Anul 2017 aduce o nouă modificare la nivelul achiziției unei mașini ecologice. Toți românii care vor dori să cumpere mașină nouă vor beneficia de sprijin din partea statului. Programul Rabla este modificat, voucherul pentru o mașină electrică urmând a fi de 10.000 de euro”, se mai precizează în expunerea de motive.

<