Intra in contact cu noi

Transport

Accese noi pentru calatori in stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei

Publicat cu

pe

Stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei vor avea noi accese, dar și tuneluri pietonale subterane care să permită traversarea celor două mari intersecții. Lucrările vor fi finanțate de către Primăria Sectorului 4, au anunțat, astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, împreună cu edilul Daniel Băluță și șefa Metrorex, Mariana Miclăuș.

„Acest proiect este unul extrem de important – cel pe care îl semnăm astăzi, din două motive. Astăzi, din lucrările pe care intenționăm să le derulam împreună cu Metrorex, intenționăm să obținem autorizații de securitate la incendiu pentru stațiile de metrou din Sectorul 4 care nu au așa ceva. (…)

O parte dintre aceste stații, și vreau să menționez stația de Metrou Constantin Brâncoveanu și, respectiv, stația de metrou Apărătorii Patriei, au nevoie de astfel de pasaje subterane, care reduc posibilitatea de accident în niște intersecții nu aglomerate, ci supra-aglomerate.

Reclama

Ca atare, în cursul săptămânii următoare, vom semna proiectele pentru studiile de fezabilitate, respectiv proiectele tehnice pentru aceste două stații de metrou, care reprezintă o urgență.

Urgența, repet, este dată de necesitatea de a avea numărul de guri de acces necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu, pe de o parte, și pe de altă parte, de a decongestiona traficul pietonal din intersecțiile Constantin Brâncoveanu cu Șoseaua Olteniței și, respectiv, stația Apărătorii Patriei”, a explicat Băluță.

Potrivit acordului semnat, azi, la Ministerul Transporturilor, de către Băluță și Miclăuș, toate cele nouă stații de metrou de pe raza Sectorului 4 vor face obiectul unui proces de regenerare urbană a zonei adiacente, prin coborârea în subteran a traficului pietonal.

Reclama

Primul tunel pietonal care va fi dat în folosință va fi cel ce subtraversează marea intersecție de la Eroii Revoluției.

„În cursul anului următor, urmează regenerarea unei intersecții importante, și anume Eroii Revoluției, unde vom aduce traficul pietonal în subteran, reușind, astfel, să realizăm legătura între stațiile STB, respectiv între stațiile de metrou de la Eroii Revoluției”, a mai declarat Daniel Băluță.

Băluță a mai anunțat că lucrările la noua stație de metrou „Tudor Arghezi” sunt în grafic și vor fi finalizate, până la sfârșitul acestui an.

Reclama

„(…) Stația de metrou Tudor Arghezi este în grafic din punct de vedere al lucrărilor și ne așteptăm ca, spre finalul anului, această stație să fie finalizată”, a declarat Băluță la Ministerul Transporturilor.

De asemenea, se lucrează la studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru prelungirea M2 până în comuna Berceni

„Cu cel de-al doilea proiect, lucrăm împreună cu Jaspers și cu Deloitte la studiul de prefezabilitate și fezabilitate și anume extinderea magistralei doi de metrou, până în comuna Berceni”, a mai spus edilul de la Piața Coșbuc.

Reclama

Șefa Metrorex, Mariana Miclăuș a anunțat că, în luna noiembrie, ar putea începe testele tehnice pentru noua stație de metrou de pe M2. Testele pot dura o lună sau două, a mai spus Miclăuș.

Transport

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Publicat cu

pe

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă sâmbătă primarul general, Nicuşor Dan. ”15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti sunt de azi în circulaţie pe străzile Capitalei.

Până la 1 martie vor fi 30 de troleibuze în circulaţie.

Potrivit sursei citate, troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS şi comunicare online, sistem de informare audio-video şi sisteme de numărare a călătorilor.

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcţia de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la reţeaua electrificată se face autonom, din cabina şoferului, arată Nicuşor Dan pe Facebook.

Reclama

Pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Continua sa citesti

Transport

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Publicat cu

pe

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex, este conștientă și va fi transportată la spital pentru investigații. 

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată în condiţii normale, transmite Metrorex.

„În jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid. În acest moment circulația trenurilor a fost reorganizată și se circula alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1”, a transmis anterior compania.

„Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție. Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor”, a adăugat sursa citată.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, au precizat reprezentanții companiei.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 47 de ani.

”În această dimineață, 5 februarie 2024, în jurul orei 08.30, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o stație de metrou, din Sectorul 6, o persoană s-ar fi aruncat în fața trenului, în timp ce acesta intra în stație.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Serviciului Metrou, fiind identificată persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 46 de ani.

De asemenea, un echipaj de prim ajutor i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la un spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Politie Metrou, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, anunță DGPMB.

Continua sa citesti

Transport

Doua tramvaie s-au ciocnit violent in zona Lizeanu din Bucuresti

Publicat cu

pe

Doua tramvaie s-au ciocnit duminica dimineata, in Sectorul 2 din Bucuresti. Ambii vatmani au fost raniti si au ajuns la spital. Potrivit informatiilor de la Brigada Rutiera, astazi, 24 decembrie a.c, in jurul orei 05:50, Brigada Rutiera a fost sesizata prin apel 112 cu privire la un accident de circulatie care a avut loc la intersectia dintre sos. Stefan cel Mare si str. Lizeanu.

Conducatorul tramvaiului liniei 1 care circula pe sos. Stefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascar a intrat in coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe sos. Stefan cel Mare dinspre Piata Obor in momentul in care acesta din urma a efectuat virajul la stanga.

In urma accidentului de circulatie a rezultat ranirea ambilor conducatori de tramvaie si a unui calator, care au fost transportati la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Conducatorii de tramvaie au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

In continuare efectueaza cercetari pentru determinarea cu exactitate a cauzelor si conditiilor in care s-a produs accidentul de circulatie.

Pe durata efectuarii cercetarii la fata locului circulatia tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale soselei Stefan cel Mare a fost restrictionata.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zileio săptămână in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politicao săptămână in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transporto săptămână in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 12 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport3 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare