Intra in contact cu noi

Transport

Accese noi pentru calatori in stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei

Publicat cu

pe

Stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei vor avea noi accese, dar și tuneluri pietonale subterane care să permită traversarea celor două mari intersecții. Lucrările vor fi finanțate de către Primăria Sectorului 4, au anunțat, astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, împreună cu edilul Daniel Băluță și șefa Metrorex, Mariana Miclăuș.

„Acest proiect este unul extrem de important – cel pe care îl semnăm astăzi, din două motive. Astăzi, din lucrările pe care intenționăm să le derulam împreună cu Metrorex, intenționăm să obținem autorizații de securitate la incendiu pentru stațiile de metrou din Sectorul 4 care nu au așa ceva. (…)

O parte dintre aceste stații, și vreau să menționez stația de Metrou Constantin Brâncoveanu și, respectiv, stația de metrou Apărătorii Patriei, au nevoie de astfel de pasaje subterane, care reduc posibilitatea de accident în niște intersecții nu aglomerate, ci supra-aglomerate.

Reclama

Ca atare, în cursul săptămânii următoare, vom semna proiectele pentru studiile de fezabilitate, respectiv proiectele tehnice pentru aceste două stații de metrou, care reprezintă o urgență.

Urgența, repet, este dată de necesitatea de a avea numărul de guri de acces necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu, pe de o parte, și pe de altă parte, de a decongestiona traficul pietonal din intersecțiile Constantin Brâncoveanu cu Șoseaua Olteniței și, respectiv, stația Apărătorii Patriei”, a explicat Băluță.

Potrivit acordului semnat, azi, la Ministerul Transporturilor, de către Băluță și Miclăuș, toate cele nouă stații de metrou de pe raza Sectorului 4 vor face obiectul unui proces de regenerare urbană a zonei adiacente, prin coborârea în subteran a traficului pietonal.

Reclama

Primul tunel pietonal care va fi dat în folosință va fi cel ce subtraversează marea intersecție de la Eroii Revoluției.

„În cursul anului următor, urmează regenerarea unei intersecții importante, și anume Eroii Revoluției, unde vom aduce traficul pietonal în subteran, reușind, astfel, să realizăm legătura între stațiile STB, respectiv între stațiile de metrou de la Eroii Revoluției”, a mai declarat Daniel Băluță.

Băluță a mai anunțat că lucrările la noua stație de metrou „Tudor Arghezi” sunt în grafic și vor fi finalizate, până la sfârșitul acestui an.

Reclama

„(…) Stația de metrou Tudor Arghezi este în grafic din punct de vedere al lucrărilor și ne așteptăm ca, spre finalul anului, această stație să fie finalizată”, a declarat Băluță la Ministerul Transporturilor.

De asemenea, se lucrează la studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru prelungirea M2 până în comuna Berceni

„Cu cel de-al doilea proiect, lucrăm împreună cu Jaspers și cu Deloitte la studiul de prefezabilitate și fezabilitate și anume extinderea magistralei doi de metrou, până în comuna Berceni”, a mai spus edilul de la Piața Coșbuc.

Reclama

Șefa Metrorex, Mariana Miclăuș a anunțat că, în luna noiembrie, ar putea începe testele tehnice pentru noua stație de metrou de pe M2. Testele pot dura o lună sau două, a mai spus Miclăuș.

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: