Intra in contact cu noi

Transport

Peste 330 statii noi de incarcare masini electrice in Bucuresti, cu bani din PNRR

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei a depus cerere de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu în vederea instalării a 166 de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice, a anunţat luni primarul general Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

„Cele 166 de staţii, cu 322 de puncte de reîncărcare, vor fi montate în apropierea instituţiilor publice/imobilelor care sunt în proprietatea/administrarea municipiului Bucureşti. O staţie de reîncărcare va fi formată din minimum două puncte de reîncărcare. Valoarea totală a proiectului ‘Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală’ este de 11.522.269, 22 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă – 9.955.754,60 lei, inclusiv TVA”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Cele 166 de staţii de reîncărcare se vor adăuga celor 40 care urmează a fi amplasate în baza unui protocol de colaborare existent între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, menţionează primarul general.

Și Primăria Sector 6 vrea stații

Reclama

Reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6 au depus, tot luni, un proiect de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru 150 de staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, luni, AGERPRES, acestea vor avea o putere de 7,4 kilowaţi şi vor fi amplasate în 71 de locaţii, în cartiere, între blocuri. Fiecare staţie este prevăzută cu câte două puncte de reîncărcare şi panouri solare.

Valoarea totală a investiţiei este de 10.411.689,05 de lei, din care 8.996.163,79 de lei sunt nerambursabili.

Reclama

Reprezentanţi ai autorităţii locale au depus în martie un alt proiect la AFM pentru 40 de staţii de încărcare a maşinilor electrice în valoare de 8.301.957,8 de lei, care este în prezent în analiză.

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: