Mitingul Partidului National Liberal pentru lansarea candidatilor la alegerile parlamentare dar si de sustinere a propunerii de premier Dacian Ciolos a inceput duminica, in jurul orei 17:00, in Piata Revolutiei din Capitala. La miting este asteptat si premierul Dacian Ciolos, a anuntat PNL pe contul sau de Facebook.
17:26 Leon Danaila: Ca medic, stiu ca doar competenta salveaza vieti, ca roman, stiu ca doar competenta salveaza Romania / Decat sa schimbam tara, mai bine schimbam conducatorii incompetenti si corupti. Decat sa plecati voi cei tineri din tara, mai bine sa plec din politica cei care nu s epricep. Implicati-va, de pe margine nu putem schimba nimic.
17:25 Peste 20.000 de oameni participa la mitingul PNL, potrivit News.ro. Militantii PNL au venit la miting din toata tara, fiind adusi cu autocare si microbuze, anunta Hotnews.ro.
Potrivit protocolului incheiat de liberali cu municipalitatea, la miting ar urma sa participe peste 15.000 de persoane.
In multime se vad pancarte cu filialele PNL din tara.
Mitingul a inceput cu intonarea imnului national iar prezentatorul evenimentului este actorul Marius Florea Vizante. Au urmat discursuri sustinute de secretarul general al PNL Ilie Bolojan si de primarul municipiului Arad Gheorge Falca.
Potrivit News.ro, de la Alba au venit cu autocarele si masini personale 500 de militanti, din Brasov – 750, iar de la Buzau – aproximativ 900. Din Constanta au venit la miting circa o mie de liberali, cu autocare, microbuze si masini personale, iar de la Craiova – 750. Tot in jur de 750 de persoane au venit din Galati, din Hunedoara si Ias i-  cate 500, iar de la Miercurea Ciuc – doar 20.
Peste 1.500 de militanti au venit din Ploiesti, cu masini personale, de la Sibiu – 500, din Timisoara – 50, de la Vaslui – 250, iar din Vrancea – 400.
Cu totii au venit cu pancarte si steaguri.
Inaintea inceperii mitingului, pentru a incalzi atmosfera, din megafoane rasunau melodii moderne, printre care si o varianta remixata a celebrei „Ciuleandra”.
Pe scena au urcat o suta de liberali, candidati si lideri ai partidului, in special figurile noi. Toate discursurile vor fi titrate pe trei ecrane imense amplasate in spatele scenei.
La miting urmeaza sa soseasca si Dacian Ciolos, care va vorbi insa de pe o scena amplasata in mijlocul multimii
Transparenta face diferenta