O explozie a avut loc duminică seară la o garnitură de metrou în staţia Tineretului.

<

Conform primelor informații, problema tehnică ar fi apărut la o şină, iar prin forța de frecare dintre roată și şină s-ar fi produs explozia. Din primele date, oamenii au fost evacuaţi și nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale.

Explozia a degajat fum puternic.

În urma incidentului, timp de aproximativ o oră, trenurile au circulat fără oprire prin staţia Tineretului.

Metrorex precizează că nu a fost pusă în pericol siguranţa călătorilor şi că situaţia a revenit la normal.

„Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la staţia de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecţiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, echipele Metrorex au intervenit cu acţiuni specifice pentru remedierea şi degajarea situaţiei”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică seară, de companie.

„Facem menţiunea că siguranţa publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalaţiile de sonorizare de la nivel peron. Începand cu ora 21:50, situaţia a fost remediată şi circulaţia a fost reluată în condiţii normale”, arată Metrorex.

Reprezentanţii companiei precizează că staţia de metrou Tineretului se află pe Magistrala a 2-a, care este propusă pentru modernizare, fiind necesara realizarea şi modernizarea instalaţiei Interlocking.

Explozie la metrou la București! CITEȘTE https://www.timisoarastiri.ro/explozie-la-metrou-la-bucuresti-video/

Publicată de Iubesc Romania pe Duminică, 20 septembrie 2020