Un politist din Ilfov si-a distrus cariera pentru o mita de 1000 de lei

Direcţia Generală Anticorupţie a prins în flagrant un agent de poliție din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul Rutier, în timp ce primea o mită de 1000 de lei, de la un denunțător.

<

Polițistul ar fi pretins suma de bani, în schimbul promisiunii că-i va obţine denunțătorului o soluţie favorabilă într-un dosar de abuz în serviciu.

Conform DGA a transmis printr-un comunicat că în schimbul banilor, agentul de poliţie a promis că va interveni pe lângă lucrătorul delegat să efectueze cercetări în cauză, lăsându-l pe denunţător să înţeleagă că poate determina obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal în care acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

„În baza actelor de urmărire penală efectuate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov şi a probelor administrate, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, se precizează în comunicart.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat miercuri în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.