Trei camere senzoriale deschise in Bucuresti! Terapia va ajuta ENORM copiii!

0
1157
O şansă în plus pentru micuţii cu dizabilităţi din Capitală: Bucureştiul are acum trei camere senzoriale. Adică nişte spaţii revoluţionare, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care ajută la recuperarea copiilor cu probleme precum autismul.
Mara s-a născut cu autism şi este aproape recuperată datorita terapiei ABBA, pe care o face de câţiva ani. Însă, în continuare, privirea ei rătăceşte pierdută, fără să se poată fixa asupra celor cu care vorbeşte. Medicii încearcă să-i corecteze acum acest defect, în camera senzorilă inaugurată de Direcţia de Asistenţă Socială a Sectorului 6.
Fibrele optice cu care se joacă o relaxează complet pe Mara şi o ajută, deci, să socializeze mai uşor, anunta stiri.tvr.ro.
Camera senzorială a obţinut rezultate spectaculoase în cazuri de autism, pentru că reduce agresivitatea celor mici, care reuşesc, astfel, să comunice mai uşor.
Primele rezultate apar după câteva luni.

Şi copiii Şcolii Gimnaziale Speciale Nr. 2 au, de acum, o cameră senzorială identică. O alta există la şcoala Gimnaziala Specială nr. 5, unde a fost deschis şi un cabinet de kinetoterapie. Pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi este un ajutor în plus.
În România sunt aproximativ 70.000 de copii cu dizabilităţi, aproape jumătate neşcolarizaţi. Totuşi, ţara noastră are foarte puţine camere senzoriale, care în ţări ca Statele Unite sau Marea Britanie sunt ceva obişnuit în instituţile de învăţământ. Cele trei din Bucureşti au fost donate prin Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă.