Intra in contact cu noi

Bucuresti

Trei avocati din Baroul Bucuresti trimisi in judecata pentru conflict de interese

Publicat cu

pe

Trei avocaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar de conflict de interese.
Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis, vineri, AGERPRES, Ana-Aura Deleanu a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese, soţul ei, Vasile Deleanu, pentru instigare la conflict de interese, iar Andrei Teodor Ungureanu pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.
„În perioada 2012 – 2013, inculpata Deleanu Ana-Aura, de profesie avocat, asociat coordonator al unei societăţi ce a fost desemnată lichidator judiciar al Societăţii Comerciale pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA – SC ICM SA (societate cu capital integral de stat, deţinută de Ministerul Industriei şi Comerţului, aflată în faliment), în exercitarea atribuţiilor sale, încălcându-şi obligaţia de abţinere, a îndeplinit acte prin care au fost obţinute foloase patrimoniale pentru o societate avocaţială la care era asociat soţul său, inculpatul Deleanu Vasile, şi fiica acestuia, de asemenea avocaţi”, se precizează în comunicat.
Conform aceleiaşi surse, inculpata a fost ajutată în demersurile sale de Andrei Teodor Ungureanu, asociat coordonator în cadrul societăţii de avocaţi, sprijinul acestuia materializându-se în încheierea în numele respectivei societăţi a unor contracte de asistenţă juridică. De asemenea, cei doi au fost instigaţi de Vasile Deleanu, care deţinea calitatea de asociat majoritar atât la societatea desemnată ca lichidator judiciar al SC ICM SA, cât şi la societatea avocaţială, exercitând în fapt controlul asupra ambelor entităţi profesionale.
„În mod concret, inculpata Deleanu Ana-Aura, în calitate de asociat coordonator al lichidatorului judiciar, a încheiat, în numele acesteia, cu societatea avocaţială reprezentată de inculpatul Ungureanu Andrei-Teodor, două contracte de asistenţă juridică, acte care au generat obţinerea de către firma de avocatură a unor venituri în cuantum total de 660.300,37 lei (532.500,30 lei plus TVA), societatea de avocaţi emiţând în acest sens un număr de patru facturi fiscale. Cea mai mare parte a sumelor încasate au constituit foloase patrimoniale obţinute de inculpata Deleanu Ana-Aura, soţul său, inculpatul Deleanu Vasile, şi fiica acestuia din urmă”, se mai arată în comunicat.
Procurorii susţin că unul dintre contractele de asistenţă juridică încheiat de lichidator avea ca obiect recuperarea sumelor datorate SC ICM SA de către Complexul Rovinari SA, în prezent Complex Energetic Oltenia SA, cu care societatea deţinută de Ministerul Industriei şi Comerţului avea un litigiu. În urma încheierii acestui contract, în cadrul procedurii de executare silită, s-au obţinut venituri de 435.710 lei fără TVA, din care suma de 43.571 de lei a revenit inculpatei Ana-Aura Deleanu, suma de 326.782 de lei – inculpatului Vasile Deleanu, iar suma de 21.785 de lei – fiicei acestuia.
În baza celuilalt contract, ce avea ca obiect reprezentarea SC ICM SA în două acţiuni judecătoreşti cu privire la un imobil situat în Târgu Jiu, societatea de avocatură a obţinut venituri în cuantum de 96.790 lei fără TVA, din care suma de 72.592 de lei a revenit lui Vasile Deleanu, iar suma de 4.839 de lei – fiicei acestuia.
După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Bucuresti

Statele Unite ale Americii deschid la București o Unitate de Investigaţii Criminale Transfrontaliere: Va monitoriza toata Europa de sud-est

Publicat cu

pe

Guvernul a supus aprobării un memorandum pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale Transfrontaliere (TCIU).

Unitatea – ce va lua fiinţă după crearea cadrului juridic necesar – va constitui un hub în cadrul căruia va putea fi monitorizată întreaga regiune sud-est europeană, cu scopul de a diminua fenomenul infracţional care se manifestă în zonă.

Obiectivul TCIU îl reprezintă destructurarea organizaţiilor criminale, pe baza eforturilor comune ale echipelor operative care acţionează în vederea arestării şi incriminării infractorilor şi prin facilitarea schimbului de informaţii şi derularea investigaţiilor bilaterale pentru infracţiuni care au legătură cu România, cu SUA şi şi cu alte state din regiunea sud-est europeană.

Reclama

„Activitatea care se va derula în Centru va contribui foarte mult la consolidarea cooperării în domeniul combaterii traficului de droguri, traficului de persoane, fraudelor financiare, criminalităţii economice, precum şi la intensificarea schimbului de date cu autorităţile americane privind migraţia ilegală. Sunt convins că acest Centru va contribui la soluţionarea unui număr mult mai mare de cazuri de criminalitate transfrontalieră şi va fi un adevărat HUB pentru cooperarea cu statele vecine’, a declarat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Continua sa citesti

Bucuresti

VIDEO-Explozie intr-o benzinarie din Pantelimon: Un mort si un ranit grav, dupa ce o masina alimentata cu GPL a sarit in aer

Publicat cu

pe

Accident teribil într-o benzinărie. O mașină a explodat în timp ce era alimentată cu GPL, în județul Ilfov, duminică dimineață. Din păcate, sunt două victime, una dintre ele a murit. 
 
O explozie neurmată de incendiu s-a produs duminică dimineață în orașul Pantelimon, la stația de alimentare CNG din Bulevardul Biruinței 89.
Potrivit primelor informații, o butelie CNG a unui autoturism a explodat în momentul alimentării.
Circulația este blocată în zonă.
Zeci de mașini de mașini de poliție, SMURD și pompieri intervin la fața locului.
Din păcate, o persoană a murit și o alta este rănită și a fost transportată la spital.
Șoferul autoturismului este în viață, s-a ales cu răni ușoare.
Angajatul stației de alimentare a murit. Acesta avea 26 de ani.
Totul s-a petrecut duminică dimineață, în jurul orei 05:35 am fost solicitați să intervenim la o stație CNG din localitatea Pantelimon, jud. Ilfov, a anunțat ISU Ilfov.

La data de 21 mai a.c., în jurul orei 5:26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, într-o stație de alimentare carburant GNC,  din Pantelimon, în timp ce se efectua alimentarea unui autoturism cu GNC, butelia acestuia ar fi explodat. 

Imediat la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din orașul Pantelimon și Voluntari, pompieri militari și SMURD, pentru efectuarea activităților din competență.

Reclama

Au fost luate măsuri de delimitare și conservare a locului faptei.

În cauză a rezultat rănirea  șoferului autoturismului, un bărbat de 42 de ani,  precum și decesul operatorului stației GNC, un bărbat,  în vârstă de 26 de ani.

La fața locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, care a ridicat trupul neînsuflețit.

Reclama

Bărbatul rănit a fost transportat de către echipajul SMURD, la un spital din București, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Continua sa citesti

Bucuresti

Nicusor Dan anunţă că a fost lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia reabilitării liniei 5 de tramvai

Publicat cu

pe

Primarul Nicuşor Dan invită companiile interesate să participe la acest proiect despre care afirmă că este important pentru transportul public din Bucureşti, informează News.ro.

”Vom reabilita linia 5 de tramvai. Am lansat în SEAP licitaţia pentru proiectarea şi execuţia reabilitării liniei 5, parte a obiectivului de investiţii „Reabilitarea sistemului rutier pe Str. Barbu Văcărescu şi Str. Căpitan Av. Alexandru Şerbănescu de la Şos. Ştefan cel Mare la Pod Băneasa””, a scris pe Facebook primarul Capitalei.

Conform edilului, pentru reabilitare, se vor executa lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substaţia de tracţiune Nordului, sistemul de iluminat public.

Totodată, vor fi şi lucrări de relocare semaforizare pe Bdul Barbu Văcărescu şi str. Alexandru Şerbănescu, precum şi lucrări la reţelele edilitare.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zileio oră in urma

Au inceput forajele in zona parcului Cismigiu pentru noua magistrala de metrou M5

Pasionații de infrastructură au postat miercuri imagini cu începerea forajelor pentru studiul geotehnic necesar construirii secțiunii Eroilor – Piața Iancului...

Bucuresti2 ore in urma

Statele Unite ale Americii deschid la București o Unitate de Investigaţii Criminale Transfrontaliere: Va monitoriza toata Europa de sud-est

Guvernul a supus aprobării un memorandum pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale...

Politica17 ore in urma

Ciucu, mesaj pentru Nicușor Dan: Aveți ceva personal cu mine, mă sabotaţi, deşi v-am protejat mandatul când eram preşedintele PNL Bucureşti?

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a lansat miercuri, pe Facebook, la adresa primarului Capitalei, Nicușor Dan, cele mai apăsate critici pe care le-a...

Politica2 zile in urma

Cel mai înalt for academic a eliminat orice suspiciune: Ministrul Bode nu a plagiat!

După ce mai multe luni la rând am văzut pe toate canalele linșaje la adresa ministrului Bode, astăzi cel mai...

Sectorul 63 zile in urma

Primarul Ciprian Ciucu: finanțare de 82 de milioane pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu anunță obținerea unei finanțări din fonduri europene în valoare de aproape 82 de milioane de lei pentru...

Sectorul 43 zile in urma

Pericol public: 139 de vehicule agabaritice oprite sa intre in Pasajul Unirii doar în acest an

Apel public la respectarea regulilor de circulație din zona Pasajului Unirii! 139 de vehicule agabaritice au fost oprite doar în...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: