Acasă Stiri Bucuresti actualitate Therme Bucuresti deschide PRIMUL OBSERVATOR privat din Romania!

Therme Bucuresti deschide PRIMUL OBSERVATOR privat din Romania!

731

Primul observator astronomic privat din Romania, care va purta numele marelui astronaut român Dumitru Prunariu, se va deschide în câteva luni la Therme Bucureşti, valoarea investiţiei fiind estimată la aproximativ un milion de euro.
Potrivit unui comunicat al Therme Bucureşti, Observatorul va fi echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, destinată atât specialiştilor, cât şi pasionaţilor de astronomie, anunta capital.ro.
Observatorul va fi constituit dintr-o clădire principală, care va cuprinde un planetariu cu o cupolă cu diametru de cinci metri, cu o capacitate de 20-30 de spectatori, o cupolă cu diametru de patru metri, care va găzdui un telescop de tip Ritchey Chretien cu o deschidere de 500 mm (similar cu renumitul telescop Hubble), destinat specialiştilor, un spaţiu expoziţional şi un astroboutique, de unde se vor putea achiziţiona suveniruri şi produse astrofoto.
Therme Bucureşti este cel mai mare complex termal din Europa construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafaţă totală de peste 30.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Investiţia în Therme Bucureşti este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul în Viena.

<