Sunt ARANJATE alegerile? DNA-ul a descins in aceasta dimineata la sediu Autoritatii Electorale din Bucuresti!

0
476

Procurorii din cadrul DNA Ploiești efectuează marți dimineață percheziții la sediul Autorității Electorale Permanente din Bucuresti, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.
Din primele informatii se pare ca descinderile sunt legate de organizarea alegerilor parlamentare de peste mai putin de o luna.
Potrivit Antena3, procurorii DNA verifică mai multe documente la sediul instituției AEP. Se așteaptă ca cineva să ajungă, astăzi, la DNA Ploiești pentru a da explicații în fața procurorilor.
Această anchetă vizează probabil nereguli în efectuarea unor proceduri ce țin de Autoritatea Electorală Permanentă, mai anunta Antena3.
Surse judiciare au precizat că procurori de la DNA Ploieşti şi ofiţeri de Poliţie Judiciară ridică documente de la sediul Autorităţii Electorale Permanente.
Potrivit surselor citate, în acest dosar se fac cercetări pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar printre persoanele vizate ar fi şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru.
La finalul percheziţiilor vor fi audiate mai multe persoane, au precizat sursele judiciare.
Campania electorală a început pe 11 noiembrie. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) este instituţia către care se îndreaptă atenţia tuturor, în perspectiva alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie.
*
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.
În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

<