Stiri Bucuresti actualitate
Statul român scapă de cea mai mare meteahnă a birocrației. Cițu: ”Se pot face lucruri peste noapte”

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că el crede că putem să scăpăm de dosarul de şină mai repede de finalul anului şi a precizat că au fost luate măsuri la Ministerul Finanţelor care arată că digitalizarea se poate face foarte rapid.
Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă pare realizat termenul avansat de un parlamentar PNL că putem renunţa la dosarul cu şină până la 1 ianuarie 2022.
„Am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acel proiect a stat vreo 13 ani prin sertarele ministerului de Finanţe, azi avem peste 30.000 de case de marcate conectate într-o perioadă de criză”, a precizat Cîţu.El a dat câteva exemple legate de această digitalizare.„Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, ţineţi minte înainte de anul trecut am avut sistemul de popriri prin care se bloca un cont şi apoi trebuia să mergi la fiecare bancă, acum avem sistemul electronic în care dacă ai făcut o plată, cealaltă se eliberează; plata taxelor prin Ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele se plătesc prin Ghişeul.ro, lucrul cu Trezoreria se face la distanţă, acum nu mai trebuie să mergeţi la ANAF, identificarea pentru un punct ANAF se face la distanţă. Deci se pot face lucruri peste noapte, cred că putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. Am arătat că se poate, mă aştept la miniştri să facă la fel ce au făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a declarat premierul.
Stiri Bucuresti actualitate
După țeapa dată Bucurestiului cu Firea, turcii au împânzit Europa cu otokarele lor pline de defectiuni

Sunt cu sutele defectele pe care le înregistrează autobuzele turcești Otokar, un exemplu în acest sens fiind flota care operează în capitala României, aflăm dintr-un material RADOR preluat de publicatia carandmotor.gr.
Otokar este cel mai mare producător de autobuze din Turcia, exportând, desigur, și pe teritoriul european. Cea mai mare comandă de modele de până în acest moment este cea făcută de Municipiul București în 2018 și a inclus cumpărarea a 400 de autobuze pentru nevoile capitalei României.
Potrivit ultimelor relatări, această mare afacere între Otokar și Municipiul București, care a ajuns la aproape 100 de milioane de euro (fără impozite), nu este una dintre cele mai de succes pentru turci, autobuzele lor prezentând probleme încă din primele zile de circulație.
Potrivit presei din România, autobuzele Otokar au prezentat probleme încă de la început, șoferii și utilizatorii raportând că defecțiunile au început încă de la fabricarea lor. De exemplu, există relatări despre uși care se închid cu dificultate și apoi… nu se mai deschid, dar și despre randamentul problematic al sistemului de climatizare.
În afară de problemele de mai sus, au apărut și probleme mai grave, după ce autobuzele turcești au înregistrat sute de defecțiuni la componentele lor mecanice și electrice, printre care defecțiuni la circuitul electric, suspensie și sistemul de direcție.
Autobuzele achiziționate de Municipiul București sunt Kent FL, cu o lungime de 12 metri (320 de exemplare), același model cu caroserie de 10,5 metri (50 de exemplare) și Kent FL articulat de 18 metri (30 de autobuze).
Problemele înregistrate permanent de autobuzele Otokar la București provin, potrivit unor relatări, și din cauza proastei lor întrețineri, care a fost preluată de o companie privată, în conformitate și cu contractul pe care turcii l-au semnat cu primăria. În acest contract, Otokar s-a angajat să ofere o garanție de patru ani și 240.000 km în primii patru ani, cu acoperirea costurilor oricăror reparații.
Proasta întreținere, precum și piesele de schimb de proastă calitate despre care se spune că ar fi utilizate pentru repararea autobuzelor, au făcut ca un număr mare dintre aceste autobuze să rămână în atelier pentru un total de 315 zile într-o perioadă de patru ani, adică aproape un an în afara funcționării.
Acum turcilor li se cere să plătească o sumă de 405 euro pentru fiecare zi în care autobuzele lor nu au deservit publicul bucureștean. În acest moment, problemele pe care le prezintă autobuzele nu numai că nu au fost rezolvate, ci se repetă și cu mare frecvență. Totul arată că va exista o continuare întrucât a fost demarată și o anchetă cu privire la condițiile în care s-a făcut achiziția, deoarece este suspectată luarea de mită.
Stiri Bucuresti actualitate
Cea mai mare neintelegere a parintilor: Avizul epidemiologic NU trebuie prezentat la începutul fiecărui an școlar!

Avizul epidemiologic este necesar doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar.
Documentul de la medic trebuie adus doar la înscrierea la grădiniță, în clasa pregătitoare (la școală) și la înscrierea la liceu în clasa a IX-a sau la orice altă înmatriculare într-o unitate de învățământ preuniversitar.
„La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”, se arată în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.4629/2021
Stiri Bucuresti actualitate
Ion Tiriac o critica pe Simona Halep: ”O spun cu tot respectul…”

Ion Țiriac (83 de ani), unul dintre apropiații Simonei Halep, consideră că sportiva din Constanța ar fi putut atinge performanțe mai mari, dacă ar fi avut un alt program de pregătire, încă de la vârsta de 14 ani.
Miliardarul român i-a dat și un sfat Simonei, jucătoare care va împlini 31 de ani în septembrie: „Să aibă grijă de fizic!”.
„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba…să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.
Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3. La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță”, a spus Ion Ţiriac pentru gsp.ro.
- Politicao săptămână in urma
Sondaj: Nicusor Dan creste in optiunile bucurestenilor si este singurul capabil s-o infranga pe Firea
- Transport3 săptămâni in urma
Noaptea mintii pe Centura Capitalei: Pasarela care nu duce nicaieri, construita in drum!
- Politica3 săptămâni in urma
După Grindeanu și Gabriela Firea dă cu subsemnatul în fața procurorilor anti-corupție!
- Monden4 săptămâni in urma
Micutzu, amenintat cu moartea după rolul din filmul Teambuilding
- Politica4 săptămâni in urma
”Se putea mult mai mult la nivelul Bucureştiului” – Liderul PNL Sector 1, dezamăgit de Nicușor Dan
- Bani3 săptămâni in urma
Nicusor Dan anunta cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei
- Sectorul 33 săptămâni in urma
Imagini socante in Sectorul 3: Barbat gasit mort pe sinele de tramvai!
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Pungi cu droguri descoperite langa Academia de Politie din Bucuresti