7 dintre cei mai buni piloti de drift din Romania vor face spectacol pe 15 septembrie, în cadrul ediție a doua a Drift Games 2018, eveniment dedicat sportivității și siguranței în trafic.
Răzvan Stan, Marius Mitrache, Sorin Ene, Traian Buşe, Radu Moise, Gabi Imre şi Niculae Dobre, aflaţi în topul clasamentului din Campionatul Naţional de Drift, îşi vor testa limitele într-un show din care nu vor lipsi parcările din derapaj, trecerile la limită pe lângă obstacole sau lovirea unor elemente poziţionate pe traseu.
Drift Games 2018 va avea în rondul de la intersecţia străzilor Maior Ion Coravu cu Tony Bulandra are ca principal scop promovarea sportului de performanţă, prevenirea comportamentului agresiv de pe şosele şi educarea teribiliştilor din trafic.
„Viteza excesivă şi dorinţele teribilistice trebuie să fie testate exclusiv într-un cadru legal, acolo unde securizarea traseului este maximă şi viaţa celor care încearcă şi a celor din jur nu este în pericol”, spune Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community.
Proiectul Drift Games, oferit de fiecare dată într-un cadru organizat şi care a atras deja peste 100.000 de spectatori în primele patru ediţii, nu are doar un scop sportiv, ci îşi doreşte educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, încercând să îi convingă să renunţe la teribilismul specific vârstei, iar dacă pasiunea există, aceasta să fie transpusă în mod pozitiv într-un cadru legal, unde siguranţa este de 100%, anunţă organizatorii.
S-a creat în acest scop o platformă, RoDrift Academy, o şcoală acreditată de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin intermediul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, acolo unde aceştia îşi pot folosi calităţile automobilistice pe maşini echipate corect, cu echipamente adecvate, care respectă normele de siguranţă ale federaţiei internaţionale.

<
Transparenta face diferenta