Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a confirmat că Simona Halep va participa la BRD Bucharest Open. Doar o accidentare o poate ține departe de competiția desfășurată la Arenele BNR pe jucătoarea de pe locul 5 WTA. 
George Cosac a precizat că, pentru ediția din acest an a turneului BRD Bucharest Open, care se va desfășura în perioada 11-17 iulie și va fi transmis ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport, Federația va amenaja terenul central, la fel cum s-a întâmplat la competiția ATPdesfășurată în luna aprilie, BRD Nastase Țiriac Trophy. Din acest motiv, costurile de organizare vor fi mai mari decât la alte ediții, anunta digisport.ro.
Turneul bucureștean este unul de 280 de puncte WTA. În 2015, Simona Halep (24 de ani) nu a participat din cauza programului aglomerat, spunând că îi este dificil să joace pe zgură, după sezonul pe iarbă. În 2014 a câștigat trofeul, după o finală în care a învins-o peRoberta Vinci, scor 6-1, 6-3.
Până în acest moment s-au înscris 23 de jucătoare la BRD Bucharest Open.
„Am vorbit cu Simona Halep, ea s-a înscris în competiţia de la Bucureşti, îşi doreşte să joace foarte mult. A spus că doar în cazul în care va fi accidentată nu va participa la Bucureşti. Altfel, îşi doreşte şi va veni să joace turneul nostru. Cu toate că este o competiţie care pe ea nu o ajută în clasamentul WTA„, a spus George Cosac.
„Turneul de internaţional de fete se va juca anul acesta tot la Arenele BNR, vom construi un teren central aşa cum a construit şi echipa domnului Ion Ţiriac. De aici decurg nişte costuri suplimentare. Sigur că ne pare foarte rău că nu putem beneficia de o arenă sportivă pe măsura competiţiei găzduite de România. Este o nereuşită a echipelor care înseamnă Primărie, Consiliu Local, sau cine răspunde de aceste obiective. Noi ne străduim să aducem în ţară cele mai importante competiţii, dar iată că nu avem unde să le desfăşurăm. Din păcate, pentru România este un mare minus”, a mai spus președintele Federației Române de Tenis.

<