Intra in contact cu noi

Bani

Plangere penala dupa ce Guvernul Dancila s-a folosit de numele Simonei Halep pentru deturnare de fonduri publice

Publicat cu

pe

Pe masura ce trec zilele de la destituirea Guvernului Dancila, apar tot mai multe surprize neplacute cu privire la utilizarea banilor publici.
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a devoalat pe 14 noiembrie efectele nocive ale guvernării PSD asupra bugetului de stat, respectiv asupra economiei României. Pe cale de consecință, liberalul a anunțat că ia în calcul „sesizarea procurorilor pentru săvârşirea, de către fostul guvern, a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în domeniul financiar”. În opinia ministrului de Finanțe, „ce s-a întâmplat în ultimii trei ani reprezintă o subminare a economiei naţionale”, informeaza Podul.ro.
„În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti. În ultimii trei ani, datele din buget au fost schimbate discreţionar pentru a acoperi ilegalităţile făcute şi bugetul a fost transformat dintr-un instrument aflat în slujba economiei naţionale într-unul aflat în slujba partidului. Tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani a fost premeditat de PSD care a ţinut bugete paralele. Eu nu voi arunca asupra cetăţenilor povara unei guvernări dezastruoase. De aceea, analizez sesizarea procurorilor pentru săvârşirea, de către fostul guvern, a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în domeniul financiar. În opinia mea, ce s-a întâmplat în ultimii trei ani reprezintă o subminare a economiei naţionale”, a declarat Cîțu.
Amintim, de altfel, că fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, recunoștea pe 5 noiembrie, fără niciun stres, că a făcut prăpăd la buget: „În fondul de rezervă nu sunt bani”. (citiți AICI materialul complet)
Treptat, începe să se contureze tabloul devalizării bugetului României și a fondului de rezervă, în centrul atenției fiind fostul premier Viorica Dăncilă, respectiv fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici.
La doar o zi după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunța că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional care a devalizat bugetul de stat, apare prima plângere penală, la DNA, împotriva fostului premier Viorica Dăncilă și împotriva fostului ministru al Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici.
Concret, președintele clubului de fotbal Progresul București, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus vineri, 15 noiembrie, o plângere penală la DNA împotriva următoarelor persoane: Viorica Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Covaliu Mihai, Cosac George, Ion Țiriac, Marky Jeno.
Pe 9 noiembrie, antrenorul de tenis Marius Vecerdea semnala pe Facebook deturnarea sumei de 340 de mii de dolari din fondul de rezervă al României către Marky Jeno, cetățean străin din Ungaria, proprietar și director al turneului internațional de tenis – Bucharest Open, organizat la Arenele BNR din București în perioada 15-21 iulie 2019.
Premierul Viorica Dăncilă a dispus prin HG nr 450 din 8 iulie 2019 finanțarea cu 340.000 $ din fondul de rezervă al României, a unei taxe anuale de licență în vederea organizării de către FRT în colaborare cu COSR a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open din 13-21 Iulie 2019.
Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici a contrasemnat HG 450 din 08 iulie 2019 și a semnat Nota de Fundamentare prin care arată că suma de 340.000 $ este folosită pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului care transmite mai departe Comitetului Olimpic și Sportiv Român și care virează către Federația Română de Tenis suma de 430.000 $ ce reprezintă taxa anuală de licență pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open.
Problemele principale semnalate sunt următoarele:
1. Banii puși la dispoziție de Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici din fondul de rezervă pentru taxa de licență a turneului de tenis deținut de Marky Jeno este de 15 ori mai mare decât cea prevăzută de WTA. Suma prevăzută de WTA pentru taxa de licență a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open este de 22.500 de mii de dolari, în timp ce suma alocată de Guvernul Dăncilă a fost de 340 de mii de dolari.
2. Banii din fondul de rezervă se uzitează în cazuri de urgență. Taxa pentru licența unui turneu de tenis privat nu reprezintă nicidecum o urgență.
3. În nota de fundamentare a alocării sumei de 340 de mii de dolari pentru turneu, (pe care o puteți accesa AICI) Guvernul Dăncilă s-a folosit de numele sportivelor Simona Halep, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu, deși ele nu au participat la respectiva competiție sportivă. Iată un fragment din nota de fundamentare: „Precizăm, că fondurile ce urmează să fie alocate, nu au fost prevăzute în structura bugetului Comitetului Olimpic și Sportiv Român, motivat de faptul că Turneul de tenis organizat de „Women’s Tennis Association” a fost mutat la Budapesta, iar la intervenția Federației Române de Tenis pe lângă Federația Internațională de Tenis, acesta a fost mutat la București, sub rezerva plății taxei de licență, având în vedere posibilitatea acumulării de puncta WTA necesare sportivelor componente ale lotului olimpic de senioare, respectiv Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, pentru participarea acestora la Jocurile olimpice de la Tokio 2020”. Mai mult, Guvernul Dăncilă a alocat respectiva sumă motivând că ajută sportivele din România să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în condițiile în care FRT a cedat două poziții de Wild Card de pe tabloul de Calificări de la turneul BRD Bucharest Open, această decizie însemnând că se pierde posibilitatea de a acorda șansa a două jucătoare din România să participe și să obțină puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Redăm postarea antrenorului de tenis Marius Vecerdea:
„Ion Țiriac împreună cu Jeno Marky în loja turneului WTA de la București! Suveica prin care 340.000 $ au plecat din fondul de rezervă al României direct în buzunarele unui apropiat al Premierului Ungariei prin intermediul lui Țiriac este dovedită acum prin documente.
Din păcate numele Simonei Halep a fost folosit fără că ea să aibă la cunoștință, în nota de fundamentare semnată de Orlando Teodorovici și Ministrul No Name al Sportului, în scopul de a obține o suma cât mai mare. După cum vedeți, în nota de fundamentare prin care ei încearcă să justifice plata din fondul de rezervă, se menționează că scopul este ca Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și alte fete, să participe la turneul de la București pentru a obține calificarea la Olimpiada de la Tokyo. Doar că aceste jucătoare nu au avut la cunoștință despre aceste demersuri și cel mai grav, nici nu au participat la acest turneu!
Până aici este doar o simplă deturnare de fonduri publice!
A urmat însă o și mai gravă acțiune: delapidarea fondului de rezervă al României!
Așa cum observați din documentele atașate, conform legii, fondul de rezervă al României este destinat pentru situații de urgentă în caz de calamități și alte nenorociri.
Din Hotărârea de Guvern semnată de Viorica și din nota de fundamentare semnată de Orlando observăm că banii ar trebui cheltuiți pentru taxa de licența a turneului pe anul 2019.
Din documentele publice de pe site-ul oficial al WTA, observăm că taxa de licență a turneului de la București este de 23.000 $, însă proprietarul și directorul Turneului, numitul Jeno Marky, cetățean străin din Ungaria și apropiat al premierului Viktor Orban, a facturat prin Asociația lui: Romai Tennisz Academya, către Federația Română de Tenis prin Președintele ei (încă nevalidat de Instanțe) Ion Țiriac suma de 1,4 milioane lei (adică 340.000 $), exact așa cum este prevăzut în HG și nota de fundamentare!
Dragi români, asta este modus operandi al acestor impostori! Așa se scurg banii românilor chiar din fondul de rezervă al României în buzunarele unor șarlatani!
Acesta este un atac la integritatea României și ar trebui tratat ca atare.
Sunt de acord să sprijinim un turneu de tenis internațional, chiar și privat, cu condiția ca scopul să fie sprijinirea sportivilor români! Însă Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat. Ok, să spunem că au participat alte sportive, ar fi bine și așa, dar atunci de ce este folosit numele Simonei și ai altor sportivi în scopul obținerii acestor fonduri?
Să credem chiar că din greșeală că au folosit numele Simonei, să acceptăm chiar și ideea că este în regulă să plătim din banii noștri taxa de licența a unui turneu privat, fie și așa, dar de 15 ori prețul oficial și real al licenței? Unde sunt restul de bani Ion Țiriac? Unde sunt restul de 317.000 $ din fondul de rezervă al României, mustăcios octogenar îmbogățit pe pământurile acestei țări?
Răspunde public dacă ai curaj”.
Tabloul complet al acuzațiilor din plângerea depusă la DNA de către Napoleon Tudor Spartacus Iacov:
3) Trădare împotriva intereselor României prin subminarea economiei naționale și finanțarea ilegală din fondul de rezervă al României a unor cetățeni străini care concurează împotriva României.
4) Obținerea ilegală de fonduri chiar din fondul de rezervă prin folosirea numelor unor sportivi români de mare valoare, precum Simona Halep, fără a le aduce la cunoștință și fără ca ei să beneficieze sub nicio formă de această finanțare.
5) Deturnare de fonduri către cu totul alte scopuri decât cele menționate în HG și Nota de fundamentare a HG, prin finanțarea în fapt a unei acțiuni private conduse de un cetățean străin, prin deturnarea sumei de 340.000 $ direct din Fondul de Rezervă în conturile private dintr-o bancă cu sediul în Budapesta ale unui cetățean străin, în contravaloarea unei taxe anuale de licență care în realitate costă de aproximativ 15 ori mai puțin decât suma facturată de cetățeanul străin, numitul Jeno Marky, și care dispune mai departe o mare parte din sumă, mai precis suma de 189.580 $ cu titlu de premii, către sportivi străini care concurează împotriva sportivilor români, inclusiv Simona Halep, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
6) Delapidare, prin faptul că se dovedește că suma finanțată din Fondul de Rezervă al României este folosită pentru achiziționarea unor drepturi de organizare a unui turneu de tenis privat, care în realitate costă de aproximativ 15 ori mai puțin decât suma dispusă pentru această finanțare.
7) Constituirea unui grup infracțional organizat, prin implicarea mai multor funcționari publici ai statului, în scopul ascunderii adevărului și pentru a se pierde urma banilor. Astfel, suveica prin care suma de 340.000 $ a ajuns din fondul de rezervă al României în conturile unui cetățean străin apropiat de Guvernul Ungariei dintr-o banca cu sediul în Budapesta a fost realizată prin implicarea următorilor funcționari publici ai statului:
– Premierul Viorica Dăncilă dispune prin HG nr 450 din 8 iulie 2019 finanțarea cu 340.000 $ din fondul de rezervă al României, a unei taxe anuale de licență în vederea organizării de către FRT în colaborare cu COSR a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open din 13-21 Iulie 2019.
– Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici contrasemnează HG 450 din 08 iulie 2019 și semnează Nota de Fundamentare prin care arată că suma de 340.000 $ este folosită pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului care transmite mai departe Comitetului Olimpic și Sportiv Român și care virează către Federația Română de Tenis suma de 430.000 $ ce reprezintă taxa anuală de licență pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open.
– Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, contrasemnează prin scretarul de stat pe tineret, nu cel de la sport, Remus Munteanu, HG nr 450 și semnează Nota de fundamentare a HG pentru suplimentarea bugetului MTS din fondul de rezervă al României cu suma de 340.000 $, pe care o transmite mai departe către COSR.
– Președintele COSR Mihai Covaliu virează conform mențiunilor din Nota de fundamentare la HG 450/2019, către Federația Română de Tenis, suma de 340.000 $ ce reprezintă taxa anuală de licență pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open, deși avea la cunoștință că turneul de tenis nu putea fi organizat de COSR în mod legal, neîndeplinind condițiile de baza ale Statului COSR și al Chartei Olimpice a CIO.
– Președintele CS Dinamo aparținând M.A.I. și fostul Președinte al FRT George Cosac semnează în fals prin uzurparea funcției și uzurparea de calități oficiale, având la cunoștință de Sentința Curții de Apel București din 2 Aprilie 2019 care arată că nu are calitatea de Președinte și nici de reprezentant legal al FRT și plătește suma de 430.000 $, din care 340.000 $ provenită de la COSR, mai departe către Jeno Marky, cetățean străin din Ungaria, pentru o taxă anuală de licență despre care avea la cunoștință că valora în mod real de aproximativ 15 ori mai puțin decât suma plătită de FRT în conturile din Ungaria ale lui Jeno Marky.
– Președintele ales la o AGA a FRT din 19.06.2019. dar nevalidat de instanța CAB, numitul Ion Țiriac, uzurpează la rândul lui funcția de Președinte al FRT și calitatea oficială de reprezentant legal al FRT, semnează Convocatorul FRT și convoacă la data de 14 Noiembrie 2019 (în aceeași zi în care Ministrul Florin Cîțu anunța devalizarea bugetului statului și neregulile mari întâlnite la Ministerul Finanțelor), ba chiar conduce și prezidează AG Ordinară și, mai mult, instigă pe cei doar 20 de membri afiliați ai FRT, prezenți la AGO, să încalce legea și Statutul FRT prin aprobarea unui buget de venituri de cheltuieli al FRT pe anul 2019, deja angajat și cheltuit. Mai mult decât atât, Ion Țiriac, prin uzurparea funcției de Președinte al AGO, instigă membrii afiliați ai FRT să aprobe inclusiv cheltuirea ilegală a sumei de 340.000 $ provenită din fondul de rezervă al României și trimisă mai departe unui apropiat al lui Ion Țiriac, cetățeanul străin Jeno Marky. Ion Țiriac a fost fotografiat împreună cu Jeno Marky în loja VIP oficială a turneului BRD Bucharest Open, lojă de 8 persoane pusă la dispoziția lui Jeno Marky de către FRT sub semnătura lui George Cosac, chiar prin contractul de cesiune al dreptului de organizare al turneului, același contract care cuprinde suma de 340.000 $ din fondul de rezervă al României, același contract care cuprinde mai multe prevederi împotriva intereselor României, cum ar fi cedarea accesului a două jucătoare românce privind participarea la turneul BRD Bucharest Open a cărui licență a fost plătită de statul român, în favoarea a două jucătoare din Ungaria.
Citeste mai multe pe Podul.ro

Bani

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

Publicat cu

pe

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită Guvernului accizarea pliculețelor cu nicotină, recent introduse pe piața din România.

Cei doi mari jucători de pe piața tutunului din România solicită Guvernului să taxeze echitabil toate categoriile de produse cu nicotină, inclusiv pliculețele cu nicotină, recent introduse pe piața din România.

În prezent, în Romania, toate categoriile de produse cu nicotină sunt accizate corespunzător, singura excepție fiind pliculețele cu nicotină pentru uz oral. Deși în fază incipientă, piața acestor produse care nu conțin tutun reprezintă o alternativă cu risc redus* față de fumat pentru consumatorii adulți.

Reclama

„Este esențial ca toate produsele cu nicotină să fie taxate ținându-se seama de profilul lor de risc. Credem că un nivel al accizelor pentru produsele cu nicotină pentru uz oral comparabil cu cel aplicat țigaretelor electronice va avea efecte pozitive atât pentru bugetul de stat cât și pentru consumatori, care vor putea avea o mai mare încredere în produsele ajunse pe piața din România”, au declarat reprezentanții celor două companii.

În prezent, la nivelul Uniunii Europene, pliculețele cu nicotină pentru uz oral sunt supuse accizelor nearmonizate în 6 state membre: Suedia, Italia, Danemarca, Letonia, Estonia și Ungaria.

Ca urmare a investițiilor în cercetarea și dezvoltarea unor produse cu risc redus față de țigarete, au fost lansate mai multe produse alternative menite a reduce rata fumatului. Pliculețele cu nicotină sunt o categorie de produse folosite la scară largă în țările scandinave. Suedia este considerată un model de urmat pentru felul în care produsele din tutun pentru uz oral pot contribui la reducerea fumatului. În 2022, doar 5,6% din populația Suediei mai fuma, cel mai mic procent din Europa. Renunțarea la fumat a suedezilor a coincis cu utilizarea produsului numit „snus”, care se comercializează acolo sub forma unor pliculețe cu nicotină pentru uz oral. În prezent, aproximativ 14% din populația adultă a Suediei folosește în mod regulat pliculețele cu nicotină pentru uz oral, conform Agenției de Sănătate Publică din Suedia. Produsele cu nicotină pentru uz oral au fost recent incluse pe lista produselor care nu pot fi vândute către minori în România, alături de țigaretele electronice, printr-o lege adoptată de către Parlamentul român. Pasul firesc următor este ca aceste produse să fie taxate, astfel încât statul român să aibă o evidență mai bună a produselor introduse pe piața din România.

Reclama
Continua sa citesti

Bani

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

Publicat cu

pe

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare: zero emisii de dioxid de carbon la nivelul intregului lant valoric pana in 2050; reducerea cu 50% a emisiilor pentru Scopul 1 si 2 pana in 2030 fata de valoarea de referinta din 2020; reducerea cu 25% a deseurilor pana in 2025 in siturile sale de operatiuni fata de valoarea de referinta din 2017; atingerea unei rate de reciclare a deseurilor de 90% in siturile de operatiuni pana 2025; reducerea cu 35% a consumului de apa in propriile centre de productie fata de valoarea de referinta din 2017 si reciclarea a 30% din cantitatea de apa extrasa pana in 2025; 100% din siturile noastre de operatiuni sa fie certificate Alliance for Water Stewardship pana in 2025; 100% din toate ambalajele noastre sa fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile pana in 2025;

Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabila a afacerii sale, BAT continua programul „Fii furnizor” demarat in 2021, cu intentia de a-si dezvolta portofoliul de solutii inovatoare si parteneriate care sa contribuie la materializarea ambitiei companiei de a construi un viitor mai bun. Cele doua directii majore ale editiei 2024 a programului vizeaza dezvoltarea de solutii inovatoare si eficiente pentru reducerea deseurilor si sustinerea economiei circulare, precum si reducerea consumului de apa si reutilizarea apei.

Reclama

Companiile si start-up-urile interesate sunt invitate sa se inregistreze pe platforma BE SUPPLIER incepand cu 18 martie 2024. Platforma va ramane disponibila pentru inregistrare timp de 6 saptamani. Propunerile inovatoare si sustenabile de solutii in managementul deseurilor si reducerea apei vor fi foarte apreciate si evaluate de o echipa dedicata din cadrul BAT in raport cu nevoile si criteriile de afaceri organizationale. Companiile selectate vor fi apoi invitate sa se alature BAT in calatoria pentru un viitor mai bun – A Better Tomorrow™. Toate companiile inregistrate vor fi luate in considerare pentru consultari viitoare.

Sustenabilitatea este in centrul afacerii noastre | BAT Romania investeste in mod constant in dezvoltarea de solutii pentru atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate. Fabrica noastra din Ploiesti, a doua cea mai mare a grupului din Europa si loc de munca pentru peste 1.000 de angajati, este certificata AWS pentru consumul sustenabil de apa si are o rata de reciclare de circa 85% a deseurilor. Inceputul anului 2024 inseamna un pas in plus in calatoria de sustenabilitate a fabricii din Ploiesti, prin instalarea a circa 1.000 de panouri fotovoltaice pe acoperisul halei de productie, ca parte a angajamentului nostru pentru dezvoltarea surselor de energie verde.

Simon Brown, Director de Operatiuni pentru Aria Europa de sud est in cadrul BAT, a declarat: ”BAT face pasi decisivi in calatoria sa de transformare si suntem hotarati sa construim o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal. Investim permanent in dezvoltarea de solutii inovatoare pentru eficientizarea consumului de resurse si reducerea impactului asupra mediului, intr-un proces care implica in primul rand consistenta si coerenta. De asemenea, credem cu tarie in puterea contributiva si ne bucuram sa invitam alaturi de noi parteneri pentru dezvoltarea unor solutii inovatoare pentru atingerea obiectivelor noastre de protejare a mediului.”

Reclama

BAT si-a inceput calatoria in domeniul sustenabilitatii in urma cu mai bine de 20 de ani, cu rezultate recunoscute de prestigioase institutii la nivel international, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times. Recent, compania a publicat raportul anual combinat privind performanta de business si in domeniul sustenabilitatii pentru anul 2023, prin care evidentiaza progresul obtinut in atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate*.

Continua sa citesti

Bani

BAT a fost recunoscută drept Top Employer în România

Publicat cu

pe

BAT a fost recunoscută drept Top Employer în România, în urma unui amplu proces de evaluare care certifică angajatorii cu cele mai bune practici în domeniul resurselor umane. BAT este un angajator strategic în România, cu peste 3.000 de angajați în cele 3 entități economice prezente pe piața locală și peste 30.000 de locuri de muncă generate pe lanțul de distribuție și aprovizionare.

Numărul angajaților BAT a crescut constant, în medie cu circa 10%, în fiecare dintre cei peste 25 de ani de existență a companiei în România. Mai mult, BAT și-a triplat numărul de angajați în ultimii ani: de la aproximativ 1.200 de angajați în 2013, la peste 3.000 în prezent.

BAT România coordonează toată acticvitatea Ariei Europa de Sud Est

De la 1 aprilie 2023, BAT România a devenit centrul de coordonare al Ariei Europa de Sud Est din cadrul companiei, iar echipa de la București coordonează business-ul BAT în România și în alte 12 țări din regiune. Alături de România, BAT a primit certificarea Top Employer în alte 3 țări din această Arie: Italia, Turcia și Serbia, o recunoaștere care confirmă angajamentul BAT pentru dezvoltarea unei culturi organizaționale bazate pe valori, diversitate și dezvoltare continuă.

BAT este una dintre cele cincisprezece companii care au primit certificarea Global Top Employer în 2024, pe baza unei evaluări ample a practicilor în domeniul strategiei de resurse umane și dezvoltarea profesională, mediul de lucru, învățare, diversitate și incluziune și bunăstarea angajaților.

În plus față de recunoașterea de Global Top Employer, BAT a fost nominalizat ca angajator de top în treizeci și șase de țări din Africa, Asia Pacific, Orientul Mijlociu, America Latină, America de Nord și Europa. Statutul de angajator de top este o recunoaștere a angajamentului asumat de BAT pentru atragerea celor mai competenți profesioniști, pentru investiție continuă în dezvoltarea angajaților și pentru crearea unui mediu de lucru excelent.

Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud Est, a menționat: „BAT trece printr-un amplu proces de transformare, un moment unic în evoluția companiei, în care tehnologia, inovația și dezvoltarea incredibilă a portofoliului nostru recalibrează complet modul de organizare și derulare a afacerii. Această transformare incredibilă este posibilă datorită echipei extraordinare de oameni din cadrul BAT, oameni excepționali care evoluează continu, identifică oportunități noi și fac adesea un pas în plus în atingerea obiectivelor.

La rândul nostru, contribuim în mod susținut la crearea unui mediu de lucru stabil și performant, care să protejeze bunăstarea angajaților noștri, să le ofere încredere și susținerea necesară pentru ca generațiile de azi să fie mai bune decât cele de ieri. Avem peste 7,000 de colegi în Aria Europa de Sud Est, o echipă de oameni curajoși, diverși și entuziaști, iar certificarea Top Employer în România, Italia, Turcia și Serbia este în primul rând meritul lor.”

Cora Koppe-Stahrenberg, Chief People Officer în cadrul BAT, a spus: „Colegii din cadrul BAT reprezintă cea mai valoroasă resursă a companiei, iar acordarea acestei recunoașteri nu doar o dată, ci de șapte ori la rând, este o dovadă a angajamentului nostru puternic pentru construirea și promovarea unei culturi incluzive. Ne dorim să oferim o experiență excelentă tuturor angajaților BAT, odată cu accelerarea transformării afacerii noastre.”

BAT și-a asumat obiectivul de a construi ”o lume fără fum”, prin încurajarea fumătorilor să facă trecerea la alternative cu nicotină cu risc redus* comparativ cu fumatul. Susținerea unei culturi organizaționale în care angajații sunt încurajați să se dezvolte, să crească și să inoveze într-un mediu divers și incluziv a fost întotdeauna un obiectiv important pentru BAT și reprezintă un element central în accelerarea acestei transformări.

Procesul de certificare Top Employer este derulat anual de către Top Employer Institute, o organizație independentă care studiază condițiile de lucru oferite angajaților de către marile companii din întreaga lume. Certificarea recunoaște angajatorii care oferă cele mai bune practici de angajare, permițând angajaților să se dezvolte personal și profesional, prin excelente rezultate profesionale.

Companiile participante sunt supuse unui proces de evaluare riguros, care include o revizuire amplă a practicilor angajatorilor. Au loc mai multe sesiuni de validare în care sunt furnizate dovezi ale acestor practici și, de asemenea, se efectuează un audit independent al constatărilor.

Continua sa citesti
Reclama
Bani21 de ore in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 121 de ore in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucuresti22 de ore in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Timp libero săptămână in urma

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale...

Reclama

La mare cautare