Intra in contact cu noi

Turist

Secretele Bucurestiului: De ce este BANTUIT Hotelul Cismigiu si cine s-a sinucis in Casa Vernescu!

Publicat cu

pe

Cu siguranta multi au auzit vorbindu-se de “tunelurile secrete” de sub centrul vechi al Bucurestiului. Legenda spune ca acestea existau inca din timpul domnitorilor fanarioti, care se plimbau prin ele cu trasura, prin urmare acestea ar fi mult mai vechi, poate chiar din vremea dacilor.
Ca in orice legenda, exista si aici un sambure de adevar, insa amplasarea acestor tuneluri este in realitate alta, dupa cum a explicat arhitectul Camil Roguski pentru publicatia Centrul Vechi:

“Un tunel care a fost mentionat si pe care l-am si vizitat a fost cel care lega curtea Manastirii Cotroceni si iesea din Bucuresti cam prin dreptul Garii Filaret. Intrarea este chiar in zidul Palatului Cotroceni. (…) Acest tunel avea cam 4 metri si ceva largime si cam 3 metri jumatate inaltime.
A fost facut ca sa mearga doua carute in doua sensuri. Pe parcurs, cand au inceput sa se sape, s-a dat de foarte multe sectiuni. Cu timpul, s-au mai prabusit din ele. Se spune ca intr-o sectiune se facuse o mare crama, Crama de la Razoare. Cand s-au facut sapaturi pentru Casa Poporului, am mai dat de o bucata din acest tunel. Nu este un tunel continuu, este intrerupt. A fost facut intr-o perioada de cel putin 100 de ani si se pare ca a inceput cam in vremea lui Tudor Vladimirescu.”

Bucuresti, centrul vechi, cladiri istorice - 3

Tot in centrul vechi, pe strada Franceza, veti afla o poveste tulburatoare. Daca nu va temeti de fantome, puteti sa-i verificati autenticitatea. Treceti noaptea pe langa cladirea unui fost orfelinat de pe aceasta strada, situat la numerele 13-14. Orfelinatul era condus de Stavrache Hagi-Orman.
S-ar putea sa auziti plansete si voci stinse de copii, care va cer apa. Nu trebuie sa va surprinda. Se spune ca Stavrache era un om sadic, care se bucura de suferinta orfanilor de aici, pe care ii tinea insetati si flamanzi, in timp ce el se delecta cu mancaruri alese. Potrivit legendei, peste 200 de copii abandonati de parinti ar fi murit aici, in chinuri, iar spiritele lor au ramas captive intre aceste ziduri.
Si frumoasa Casa Vernescu, de pe Calea Victoriei, ar “gazdui” cateva fantome. Trei jucatori care si-au pierdut averea la ruleta si apoi s-au sinucis ar fi ramas inca atrasi de acest loc, pe care il viziteaza uneori.
Misca mobila, starnesc curenti de aer sau chiar apar in fata unor oameni. La fel de ciudat este si mirosul de sulf, care se simte uneori in curte, fiind si motivul pentru care locuitorii din zona au numit cladirea“Hruba lui Scaraotchi”. Toate aceste superstitii nu-i sperie insa pe actualii clienti ai cazinoului, care inca vin aici sa-si incerce norocul.
Desigur, acestea sunt doar cateva din zonele despre care circula diferite zvonuri si pe care unii trecatori, mai superstitiosi, prefera sa le ocoleasca.

Casa Vernescu

Poate multi au trait, la un moment dat, experiente ciudate si aparent inexplicabile. Desi nimeni nu a putut demonstra deocamdata, cu dovezi de netagaduit, daca fantomele si demonii exista sau nu, oamenii de stiinta au oferit o posibila explicatie a acestor fenomene.
In anumite zone, unde exista o activitate electromagnetica mai intensa, oamenii pot avea senzatii stranii si chiar halucinatii. Este o reactie neurologica fireasca, iar intensitatea trairilor difera in functie de sensibilitatea fiecaruia si de puterea campului electromagnetic.
Merita sa va ganditi la aceasta teorie si chiar sa o dezbateti cu prietenii, la o halba de bere, chiar la Gambrinus, in cladirea Hotelului Cismigiu. De ce aici? Poate nu stiati, dar si acesta este pe lista locurilor considerate “bantuite”.
Hotelul a fost recent renovat, insa nu se stie daca, in urma acestei curatenii generale, a disparut si fantoma despre care se vorbea deseori ca bantuie cladirea, scrie stirileprotv.ro.
Cladirea a fost inchisa in 1970, si redeschisa in 1990, cand a fost transformat in camin pentru studentii Facultatii de Teatru si Film. Legenda spune ca, intr-un weekend, cand toti studentii erau plecati in vacanta, o tanara din Republica Moldova a fost violata si apoi aruncata in casa liftului.
Acolo a murit, dupa 3 ore in care a strigat disperata dupa ajutor, fara ca nimeni s-o auda. Multi spun ca tipetele ei mai rasuna inca si, trebuie sa recunoastem, cat timp a fost in ruine, hotelul Cismigiu arata intr-adevar destul de sinistru.
„Din pacate, s-au intamplat niste lucruri cam uratele pe aici, niste morti cam ciudate”, a recunoscut actorul Cristi Iacob.
Chiar daca pana acum nu stiati de aceasta legenda, nu se poate sa nu fi auzit macar o data celebra melodie Hotel Cismigiu, a formatiei Vama Veche. Este chiar despre aceasta poveste tragica.

Stirile Zilei

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Publicat cu

pe

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este finalist la categoria ”Atracții cultural-educative”.
Destinația Anului, cea mai importantă competiție autohtonă pentru promovarea turismului din România, se desfășoară în acest an în perioada 15 martie – 21 mai, pe platforma web destinatiaanului.ro și aliniază la start cele mai frumoase obiective turistice naționale.
Conform regulamentului competiției, în perioada 16 martie – 14 aprilie, în urma voturilor juriului alcătuit din specialiști în marketing și turism, manageri, jurnaliști și lideri de opinie, Municipiul București și programul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” au intrat în finala competiției.
În data de 21 mai 2024 vor fi desemnați câștigătorii în cadrul Galei de Premiere care va avea loc la București.
Voteati pentru municipiul București și programul cultural Străzi deschise – București, Promenadă urbană pe destinatiaanului.ro .
Continua sa citesti

Turist

Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti

Publicat cu

pe

Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.

Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.

Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă

Reclama

Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene

Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului

Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti

Reclama

Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti

Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023

Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român

Reclama

Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului

Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest

Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival

Reclama

Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”

Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:

”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”

Reclama

Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Continua sa citesti

Turist

Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple

Publicat cu

pe

Turiștii care vor să mănânce la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale.

Un tânăr a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care arată pe ce a cheltuit suma de 92 de lei la Târgul de Crăciun organizat în hala Laminorul din Sectorul 3, anunță romaniatv.net.

Videoclipul a devenit viral, strângând peste 7000 de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților, majoritatea exprimându-și nemulțumirea față de prețurile considerate exagerate ale produselor care se vând în cadrul târgului.

Tânărul a împărtășit urmăritorilor săi că a cheltuit 92 de lei pe o frigăruie, un cârnăcior, o porție de trei mici cu muștar, o pită și un suc. Cu toate că acest lucru ar părea o achiziție modestă, suma de final a fost una neașteptată, oamenii exprimându-și dezamăgirea în comentarii.

Reacția unui american, după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii”

Unul dintre utilizatori a comparat prețul micilor de la Târgul de Crăciun din Hala Laminor cu cel de la Obor, afirmând că „mai bine mănânc niște mici de la Obor”. De asemenea, alți internauți au speculat că organizatorii târgului cer sume prea mari pentru standuri, iar asta se reflectă în prețurile produselor.

„Organizatorii au cerut de la 10.000 de euro în sus pentru un stand acolo, deci prețurile mari vin de la sine”, a comentat cineva.

Prețuri de neimaginat la Târgurile de Crăciun

Nemulțumirile nu s-au oprit doar la Târgul de Crăciun din Hala Laminor. Un comentariu a subliniat că la târgul de Crăciun din Drumul Taberei, un simplu burger mic costă 60 de lei. Chiar și din Craiova au venit relatări de prețuri aparent exagerate, un internaut menționând că aici cu 90 de lei „îți luai doar cârnatul, cartofi și lipie, se poate și mai rău”.

Reacțiile de dezaprobare ale oamenilor se resimt dincolo de București și Craiova, unul dintre cele mai frumos împodobite orașe, cu internauți care au subliniat că prețurile mari sunt o problemă generalizată în toate târgurile de Crăciun. Un alt comentator a concluzionat: „Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, scrie stiridiaspora.ro.

”Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, este de părere un urmăritor.

Un altul susține că prețul este decent, în comparație cu cele practicate la evenimentul similar de la Craiova: ”În Craiova, cu 90 lei, iei doar cârnatul, o porție de cartofi și o lipie”.

Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023
În celebrul cartier bucureștean Drumul Taberei s-a deschis un nou Târg de Crăciun ce poartă numele West Side Christmas Market. El este considerat a fi cel mai frumos târg din țară, însă cât costă să bei un pahar de vin fiert sau să mănânci ceva tradițional la acest târg?

S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, locul unde locuitorii celebrului cartier bucureștean, dar nu numai, se pot bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă. Tot sub egida Untold Universe, West Side Christmas Market promite a fi cel mai frumos târg de acest gen din țară, atracțiile nefiind deloc puține la număr, însă și prețurile sunt pe măsură.

Ca și anul trecut, va exista imensa roată cu ajutorul căreia vizitatorii vor putea admira zona, dar și celebrele căsuțe de Crăciun, locuri unde comercianții vor putea vinde produse specifice perioadei de Sărbători.

„Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la deschiderea târgului.

Comparativ cu anul trecut, prețurile au suferit ceva modificări. Iată cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, dar și cât trebuie să scoatem din portofele pentru a ne bucura de atracțiile principale:

Vin fiert: de la 13 lei / 250 ml

Langoși: de la 15 lei

Plăcinte de casă: de la 15 lei

Sărmăluțe cu mămăligă: de la 30 de lei

Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g

Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g

Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g

Ciocolată caldă: 13 lei

Ceai: 10 lei

Apa: 10 lei

Exact ca în cazul târgului de la Cluj deschis weekend-ul trecut, Untold Universe se ocupă și de organizarea West Side Christmas Market din cartierul Drumul Taberei. Anul acesta orbim de un patinoar cu mult mai mare decât cel precedent, un carusel, un trenuleț pentru cei mici, celebra roată panoramică de 38 de metri înălțime, peste 60 de căsuțe de Crăciun, atelierele spiridușilor și, nu în ultimul rând, Casa lui Moș Crăciun.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend de la 11:00 la 22:00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00”, precziează într-un comunicat cei de la Untold Universe.

West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12:30 – 22:30

Sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare